Dovolená v 9. tt

134
1.3.19 15:11

@mumy To se tezko radi, pokud sis naplanovala takovou dovolenou, tak asi nebudeš žádnej pecival a pak neni důvod se jim stat v těhotenství, ale v 9 tt uz by ti mohly hrozit tehotenske nevolnosti a to pak tezko rict. Ja je měla od 8 do 14 tydne a byla jsem rada, ze tam cely den sedím a pak se dovlecu zpátky…tak aby si nakonec netravila dovcu v objeti se zachodovou misou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
1.3.19 15:11

Pokud nejsi nijak riziková tak bych jela. Když se má něco stát tak se to stane ať budeš chodit po památkách stejně jako když budeš ležet doma v posteli. Udělej si cestovní pojištění pro těhotné kdyby náhodu, ale v 9tt nebudeš mít žádné bříško ani nic co by tě omezovalo (leda bys měla třeba silné nevolnosti). Pokud jsi zvyklá na nějaký pohyb tak bych jela, pokud celý rok sedíš doma na zadku a teď bys vyrazila na celodenní túry tak to asi nebude nic moc, ale pořád není důvod že by se něco mělo stát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
1.3.19 15:26
@mumy píše:
Zjistila jsem že jsem těhotná, ale za 3 týdny mám jet na zájezd do Skotska. Jsem 6+0 a nebude to žádný odpočinkový zájezd a válení. Bude to celkem náročné a budu celý den na nohou - poznávání přírody a památek. Počítala jsem s tím spíše tak, že mě to alespoň dostanete do formy a že si procvičím angličtinu. Takže teď se bojím a ten 9tt mi přijde rizikový. Zajistit si tam pomoc by mohlo být problematické. Na druhou stranu se všude píše že těhotenství není nemoc a že se není třeba omezovat. Peníze by mi vrátili, tak co myslíte?

Ahoj.

A jak dlouho má ten zájezd trvat? Hlavně se ptám kvůli 1. screeningu (tam jsou tuším odběry krve od 9. do 11. týdne).

Můj názor je, že pokud bych se cítila dobře, tak jedu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
1.3.19 15:47

Pokud nebudeš mít nake strašně nevolnosti, tak by to mělo byt úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
1.3.19 15:49

Já nejsem pecivál ale stávalo se mi že mě při námaze dost bolely vazy jak se natahovaly, musela jsem si třeba na výletě občas sednout, na hodinku si odpočinout, někdy jsem při námaze zašpinila,jednou jsem omdlela..nejsem ten typ co by řekl musíš sedět doma a opovaž se za hranice,na dovču bych jela.Záleží jestli budeš mít možnost si odpočinout když nastanou potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
1.3.19 16:06

@tininas ne všude dělaj odběry tak brzo, u nás je dělají 12-13tt rovnou při tom velkem utz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.3.19 16:14

@Kanah Právě, že docela pecivál jsem. Ani nevím, proč jsem si tu dovolenou naplánovala, chtěla jsem se asi hecnout a vyrazit někam takhle sama. A bylo to za dobrou cenu. Ale jinak nejsem vůbec zvyklá takhle chodit, chtěla jsem se překonat, když mi stejně otěhotnět nešlo.
@tininas 8 dní.
@Oplatečka Toho se bojím nejvíc. Možnost si případně sednout nejspíš nebude. Je to řízený zájezd, budu muset šlapat se skupinkou. Jedu sama bez nikoho známého, takže ty cizí lidi ani nebudou o mém stavu vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
1.3.19 16:23
@mumy píše:
@Kanah Právě, že docela pecivál jsem. Ani nevím, proč jsem si tu dovolenou naplánovala, chtěla jsem se asi hecnout a vyrazit někam takhle sama. A bylo to za dobrou cenu. Ale jinak nejsem vůbec zvyklá takhle chodit, chtěla jsem se překonat, když mi stejně otěhotnět nešlo.
@tininas 8 dní.
@Oplatečka Toho se bojím nejvíc. Možnost si případně sednout nejspíš nebude. Je to řízený zájezd, budu muset šlapat se skupinkou. Jedu sama bez nikoho známého, takže ty cizí lidi ani nebudou o mém stavu vědět.

Ty jo, tak to bych se na to na tvem místě asi vyprdla, kdyz si se podle toho co pises nejakou tu dobu snažila. Pravda je, ze pokud to ma dopadnout spatne, tak dopadne, ale asi neni dobry tomu pomáhat fyzickou námahou, na kterou nejsi zvyklá :wink: Každopádně držím palce, at uz s dovolenou nebo bez :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
1.3.19 16:27
@mumy píše:
@tininas 8 dní.
@Oplatečka Toho se bojím nejvíc. Možnost si případně sednout nejspíš nebude. Je to řízený zájezd, budu muset šlapat se skupinkou. Jedu sama bez nikoho známého, takže ty cizí lidi ani nebudou o mém stavu vědět.

Tak s takovou bych na to prdela. Kdybys byla s partou, mohla si udat tempo a byla jsi zvyklá, ale když si pecival není moc dobrý začínat s nějakou větší aktivitou v těhotenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
1.3.19 16:39
@mumy píše:
@tininas 8 dní.

Ahoj.

No, jsi dobrodruh, ale když se ptáš na eMiminu, tak předpokládám, že svůj plán nechceš vzdát. :) Jinak bys už dávno mělo storno požadavek v CK, ještě když máš možnost plné refundace.

a/ Zašla bych na pojišťovnu a zjistila si veškeré možnosti o pojištění či připojištění pro těhotné. Přece jen UK není nejlevnější destinace co se týče zdravotní péče.

b/ Pokud nemáš možnost vzít na zájezd blízkou osobu, tak bych to určitě řekla minimálně průvodci.

c/ Prostuduj si podmínky zájezdu. Někdy jsou tam záludnosti.

Jinak bych si zájezd užila, jen bych měla pořád v záloze plán B. Přece jen na případné komplikace budeš sama. :?

Příspěvek upraven 01.03.19 v 17:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
1.3.19 16:47
@Kriss Tina píše:
Tak s takovou bych na to prdela. Kdybys byla s partou, mohla si udat tempo a byla jsi zvyklá, ale když si pecival není moc dobrý začínat s nějakou větší aktivitou v těhotenství…

Stejný názor, zvlášť když vrátí peníze.Pokud chceš někam vyrazit tak raději vrácené peníze investuj do dovolené v 2.trimestru a v tempu na které jsi zvyklá.Např.odpočinkový zájezd s možností výletů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.3.19 17:00

No úplně se toho vzdát nechci, když jsem si to tak naplánovala, to máte pravdu. Už jsem se těšila. Ale právě jako na potvoru to přišlo teď před odjezdem :D. Snažila jsem se déle, ale zase jsem si vždy říkala, že nechci být úzkostná matka a že chci být v těhu co nejvíce v klidu. Takže zatím můj jiný stav vnímám jenom tak okrajově a bojím se si to pořádně přiznat. Jen budu vypadat jako idiot až řeknu rodině, že jsem si to s výletem rozmyslela. Taky byli rádi, že někam vyrazím. Pravdu jim samozřejmě ještě říkat nechci. Storno poplatek mi slíbila CK v plné výši, tak snad. Jdu to zařídit, lehnu si do postele a budu doufat, že bude všechno v pořádku :) . Mimi je přednější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
1.3.19 17:52

Tak sama bych nejela, to fakt radši zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
1.3.19 18:34

@mumy no když ti vrátí peníze, tak bych to raději odřekla, když tam s tebou nejede ani partner

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16431
1.3.19 19:11

@mumy A nemuzes vzit tatku s sebou, ze by ti byl oprou, kdyby te chytly nevolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí