Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
maminky mam dotaz na ty ktere jste byli s detma v dom. republice. jake mate zkusenosti s letem, kde jste byli a jak jste resili pliny, jidlo pro deti a vse kolem??? my premyslime ze by jsme jeli s 1,5 letym synem a mam trochu strach z ty cesty…maly je v posledni dobe vztekloun a nevim jak ten dlouhy let zvladne… a jeste mne zajima, zda jste nechavali deti ockovat…prej doporucuji hepatitidu A.
bez ockovani bych s takhle malym ditetem nejal ani do turecka…
Nechci byt negativni, ale na tak dlouhy let (kolem 10hod) s tak malym ditetem, asi bych ho netrapila, navic muze nastydnout z klimosky
Plus vsechno sebou tahat… nebyla jsem, ale rodice jo a muj tata mel z toho zanet ledvin, ale je mu pres 60 let, mladsi partnerce nebylo nic
Navic dle meho melo taky vlyv, ze letely v zime a takove nahle zmeny teplot lekari nedoporucuji ani dospelym natoz detem. V tech hotelovych resortech by snad tyto veci mely byt k sehnani (detske potreby), ale to se informuj u cestovky.
Kazdopadne bych hned na takovou dovcu letela, kdybych ted mohla ![]()
já bych teda tak daleko neletěla s tak malým prckem, náš let se nakonec protáhl na 13 hodin - díky nečekanému mezipřistání, při kterém jsme ani nesměli ven z letadla … no a řešit tam nákup plín a jídla? nevím nevím já tam žádné obchoďáky neviděla … co takhle Thajsko? to je podle mě daleko lepší, cesta je rozdělená cca na půl a koupíš tam všechno na každém rohu
My tam byli (Punta Cana, konec dubna) ještě jako bezdětní, ale v letadle s námi letěli i lidi s malýma dětma, dokonce i s nějakým ležícím kojencem, to jsem nepobrala. Let je fakt dlouhý (našeho divočáka by určitě někdo nejpozději do hodiny vyhodil z letadla, to by fakt nedal), myslím, že letušky vycházely všemožně vstříct. V resortu by se asi dalo leccos koupit, navíc z jídla myslím by se dalo celkem hravě vybrat, aby to mohl jíst 1,5 ročák (jídlo bylo k dispozici skoro furt). Bylo tam dost větrno, takže i dost vlny, což pro dítě není nic moc, když nefoukalo, hodně to pálilo. Shrnuto, určitě to jde zvládnout, ale musí to být mazec, hlavně ta cesta. Ale dovolená je to nádherná.
jen dodám, že mi jsme byli na severu - samana, odlehlejší, takže mluvím za tu oblast
ale samamama má pravdu v tom, že spoustu toho jídla v resortu už 1.5leté mimčo určitě může - spousta rýže, zeleninky, ovoce a výýýýýýýýborné libové hovězí sakriš hned bych se tam vrátila to žrááááááááádlo ![]()
Malému je taky rok a půl a vím jistě,že tu cestu by nedal ani omylem.Je to moc dlouhý let.
určitě NE, jednak - vůbec byste si to neužili. zbytečně vyhozené prachy…v tuto dobu bych letěla třeba na kanáry, to jsou cca 4 hod, to by měl zvládnout. ale 10hod v letadle s 1,5 ročním byste myslím otrávili cestu všem v letadle. nehledě na to, že už to není Evropa, čili může přijít do styku s různými chorobami a parazity a na to mi přijde ještě dost malý. já teda nejsem zastánce držet děcko v izolaci, ale „odcaď pocaď“.
přinejhorším ještě Dubaj, tam bude teplo, ale zas jsou potřeba očkování…a do toho bych asi nešla.
dekuji vsem za prispevky, ale ja jsem se neptala zda mame letet, ale jestli nekdo tam s ditetem byl a jake ma zkusenosti…
ahoj maminky…otravuji s dalsimi informacema o dominikane.
za tyden tam letime a ted rešime kam na vylet. Jake mate zkušenosti s ostrovem Saona a ostrovem Catalina? ktery je lepsi? co se tam da videt? ktery bude lepsi s 1,5 letym ditetem?diky za rady od maminek ktere tam byli. ![]()
Příspěvek upraven 02.04.12 v 20:54
Juj, to si docela troufáte s tak malým dítkem, my máme stejně starého syna, a nevím nevím, jestli bych s ním tak dalekou cestu podnikla v tomto věku.
Každopádně ať se Vám na dovolené líbí. ![]()
Mně se víc líbila Catalina, je menší a jezdí tam mnohem míň turistů. Je tam nádherná pláž, kde jsme se vyvalovali skoro sami
Když jsme pak jeli na druhý výlet na Saonu, byla jsem trošku zklamaná, hlavně z toho množství lidí.. Zase ale na druhou stranu víc k vidění je toho na Saoně - ryby, příroda, pelikáni,..
Přeji krásnou dovolenou! ![]()
Tak ja vicemene souhlasim s predchozim prispevkem, ale predem rikam, ze to bude dost narocne celkove, ja bych mozna i ty vylety vynechala. Rozhodne te od te dovolene nezrazuji, ja jsem taky v tomhle jdu do vseho po hlave, letela jsem tam sama se trema detma, nejmladsi mel 4,5 roku. Ale jenom ta doprava po DR to bylo des, jejich silnice, nam stacila jenom cesta z letiste. Na vyletech jsem byla jindy( bez deti). A fakt docela jezdime, ale treba s casovym posunem to bylo docela des. A kam presne letite?? Jinak preji krasnou dovolenou?-
Ja bych vylety na tyhle ostrovy vubec nepodnikala - to je hrozna nuda. Me se tam nejvic libilo vylet za velrybama s navstevou ostrova Bacardi.