Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zavolej si. Bála bych se vedra a i toho průjmu. Co areál, někde je to na pláž třeba 700 metrů kolem bazénu, zahradou,…zkuste Bulharsko nebo Řecko.
My byli min.rok holky 8 a4 roky. Nejedli jsme salaty, ovoce jsem umyvala na pokoji balenou vodou, faraona jsem chytla ja. Ale ja jsem citliva a mam celiakii, chytnu vse. Leteli jsme zacatek cervence, vedro nam nebylo. prijemne foukalo, vecer bylo moc pekne, zadne horko. A ja horko spatne snasim( natikam) a tam nic. Kdyz to srovnam s Kyprem v srpnu, tak pohoda a to jsem se horka bala.
@RockFous píše:
Zdravím, rozhodli jsme se jet letos s dcerou 4roky poprvé na dovolenou a vybrali jsme si Egypt Marsa Alam máme zaplacenou první zálohu. Pojedeme přelom červenec srpen přítel má celozavodku takže nebylo jinak zbytí. Dnes jsme byli na oslavě a rodina která litava po celým světě nám to strašně zhatili, že v té době tam shorime a tím, že je to naše první dovolená tak se jistě po*** Docela nás to rozhodilo a teď nevíme co dělat. Já jsem toho názoru, že to prostě musíme risknout, ale pritela to dostalo více. Zajímá mě tedy názor když jste byli červenec-srpen v Egyptě jaké to tam bylo a jak jste to zvládli?
Máte v rodině idi.oty. Sorry.
Nechápu proč vám do toho takhle kecají a zbytečně vás nervují.
Taky jsme v Egyptě byli. Jo bylo horko. Ale s tím se v takové destinaci prostě musí počítat.
A kdyby to bylo tak hrozné, nikdy by Egypt nezískal takovou popularitu.
A že se tam spousta lidí pos.ere? Jo. A víš proč? Protože nenažraní čecháčci sežerou co můžou, přežírají se, když mají tu all in, přece to tam nenechají, že … Pak se jdou vyvalit na slunko, kde je těch 40 a víc st, začne to v nich pěkně pracovat a průser je na světě.
Jinak my jsme byli v Egyptě i bez ck, pili jsme jejich vodu, čistili si s ní zuby a nic. Žádné střevní potíže se nekonaly.
Známí co tam byli s náma tam lítají každý rok a taky nikdy problém neměli.
Máte zaplacenou zálohu, leťte. Udělejte si vlastní názor. A pak buď pojedete znovu, nebo nikdy víc.
@Anonymní píše:
V Egyptě jsme byli zatím jen 6× a z toho 2× v létě.
Ani jeden člen rodiny žádné střevní problémy.
Léto a Egypt - nooo teplíčko je, ale stačí být jen ve vodě a hlavně poradny opalovací krém, žádná značka DM atd.
Ohledně cen, nevím jak tu někdo psal že je to mimo sezónu levnější, tam je sezóna furt.
Syn byl poprvé v 5ti letech a bez problémů. I snorchl s námi dával.
To je další. Syn to ve 3,5 moc nedával. Naopak překvapil v letadle, úplná pohoda. A tak jsme různé chodili zahradou a třeba 20 minut moře, zpátky na hotel právě 400 metru, chvíli bazén, chvíli na pokoj, v šest na dětské hřiště ve stínu.
Záleží hodně na hotelu. V Marsa Alam byly krásný korály a podmořský život (před 5 lety, snad to pořad platí), takže jsem cely týden vystacila se snorchlem, jednou jsme jeli lodi dal na moře a to bylo vůbec nádherný, plavali jsme s delfinama.
Kvalita služeb tam samozřejmě je horší, ale pokud mate slušnej hotel, tak bych se uplne nebala, je dobrý si trochu hlídat co jíte a sem tam “vydesinfikovat střeva” panáčkem.
Horko asi bude, no ![]()
Rozhodne bych se vyprdla na nějaké výlety, byli jsme v Luxoru a Údolí králů na konci října a padali jsme vedrem (a podotýkám, ze mi teplo nevadí).
Takhle brzo se da v cestovce v pohode změnit destinace za nejaky maly poplatek…nekde je to i zdarma…
@stinga píše:
no oni už zaplatili zálohu, to je blbý
@Šmoulice píše:
Máte v rodině idi.oty. Sorry.Nechápu proč vám do toho takhle kecají a zbytečně vás nervují.
Taky jsme v Egyptě byli. Jo bylo horko. Ale s tím se v takové destinaci prostě musí počítat.
A kdyby to bylo tak hrozné, nikdy by Egypt nezískal takovou popularitu.
A že se tam spousta lidí pos.ere? Jo. A víš proč? Protože nenažraní čecháčci sežerou co můžou, přežírají se, když mají tu all in, přece to tam nenechají, že … Pak se jdou vyvalit na slunko, kde je těch 40 a víc st, začne to v nich pěkně pracovat a průser je na světě.Jinak my jsme byli v Egyptě i bez ck, pili jsme jejich vodu, čistili si s ní zuby a nic. Žádné střevní potíže se nekonaly.
Máte zaplacenou zálohu, leťte. Udělejte si vlastní názor. A pak buď pojedete znovu, nebo nikdy víc.
Známí co tam byli s náma tam lítají každý rok a taky nikdy problém neměli.
Jo to je pravda a ještě k tomu v horku ledové nápoje a je to. Něco nám o tom kdysi říkal učitel biologie, že v horku se má pít teplý čaj a že ledová kola způsobuje ještě vetší žízeň, tak nevím co je na tom pravdy a jestli si to pořád pamatuju správně. ![]()
@RockFous asi neporadím… jezdím do Egypta hodně, ale tedy nikdy v červenci a srpnu
Naprosto bazální ohledně Egypta je ale výběr hotelu (jak řetězec, tak jeho poloha) Na tom to celé stojí, jestli to bude super dovolená, nebo hrůza. Šetřit se nevyplatí…
@RockFous píše:
Zdravím, rozhodli jsme se jet letos s dcerou 4roky poprvé na dovolenou a vybrali jsme si Egypt Marsa Alam máme zaplacenou první zálohu. Pojedeme přelom červenec srpen přítel má celozavodku takže nebylo jinak zbytí. Dnes jsme byli na oslavě a rodina která litava po celým světě nám to strašně zhatili, že v té době tam shorime a tím, že je to naše první dovolená tak se jistě po*** Docela nás to rozhodilo a teď nevíme co dělat. Já jsem toho názoru, že to prostě musíme risknout, ale pritela to dostalo více. Zajímá mě tedy názor když jste byli červenec-srpen v Egyptě jaké to tam bylo a jak jste to zvládli?
Taky jsem před lety měla ten nápad, letět do Egypta v srpnu. Teď už vím, že hodně špatný nápad. Vedro bylo hrozné, člověk se spálil hned jak vylezl na sluníčko a to i dobře namazaný opalovacím krémem. Průjem jsem taky chytla, naštěstí až ke konci pobytu, ale o to horší byla zpáteční cesta a doma taky trval ještě několik dnů.
Tehdy jsem ještě neměla děti, takže nemůžu posoudit, jak by to zvládly, ale takového zážitku bych děti radši ušetřila a jela do jiné destinace
Egypt docela znám (6×) včetně toho, že jsem tam byla : duben, květen, červen, červenec, říjen a listopad
v létě už bych tam NIKDY neletěla, protože dcery mi z toho vedra fakt „zdechaly“ a na výlety jako vůůůbec nešlo jet! kolem 50C, to fakt nechceš!
faraon jak kdy, ale za pár kč se tam koupí jejich antinal a ten zabere hned…
naše léky typu endiaron na tohle prostě nefungují…
resorty jsem zažila od 3-5 hvězd a naposled ve 4 jsme se málem zblili z té špíny a bubákyň, co trávily celé dny oblečené v bazénech včetně koupacích rukavic a pak v tom hábitu šly jíst, zpotily se v tom vedru a zas v tom samým skočily zpátky
![]()
takže za mne Egypt fakt radši jaro nebo podzim a zásadně jen 5hvězd…
V Egyptě jsem byla 2×, z toho jednou taky v létě a bylo tam opravdu vedro na padnuti. Řeknu ti to upřímně, mám dvě děti, starší bude mít taky 4 roky a nevzala bych ji tam ani za nic… ![]()
Ale najdeš taky spustu rodin s dětmi, kteří lítají a jsou tak spokojeni a vrací se třeba opakovaně.
Snad jste alespoň vzali nějaký hodně kvalitní hotel ![]()
Tak hlavně nechápu už ten princip - jet tam v létě - když to je krásné počasí i u nás a jen přijdu týden našeho krátkého léta…, nebo se dá využít to středozemí, kde je koupací sezona taky jen krátká. Egypt apod. vnímám spíš prakticky jako „prodloužení“ našeho léta a proto jezdíme hlavně na podzim, kdy je u nás už ošklivo, ale tam horko a krásně a nejlepší „sezona“ je tam právě jaro a podzim.
Chce to k tomu přistupovat s tím respektem sezony, jinak je to jako kupovat v Lidlu jahody v zimě a mandarinky v létě - ano, lze to, ale moc si to člověk neužije.
Co se tyce vedra, tak to uz bylo receny. My litame zacatek cervna a nebo v rijnu. V Hurghade a Sharmu jsme se pos.rali vzdycky, ja z toho 2× na klinice. Ale v Marse jsme nikdy nikdo zadnej sra.ci problem nemeli. S ditetem ale vim, ze tam jen tak nepoletim. Mozna az mu bude treba 7 let, ale driv ne.
@Caridina píše:
Co se tyce vedra, tak to uz bylo receny. My litame zacatek cervna a nebo v rijnu. V Hurghade a Sharmu jsme se pos.rali vzdycky, ja z toho 2× na klinice. Ale v Marse jsme nikdy nikdo zadnej sra.ci problem nemeli. S ditetem ale vim, ze tam jen tak nepoletim. Mozna az mu bude treba 7 let, ale driv ne.
Taky jsem měla hranici a to 9 let.