Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, rozhodli jsme se jet letos s dcerou 4roky poprvé na dovolenou a vybrali jsme si Egypt Marsa Alam máme zaplacenou první zálohu. Pojedeme přelom červenec srpen přítel má celozavodku takže nebylo jinak zbytí. Dnes jsme byli na oslavě a rodina která litava po celým světě nám to strašně zhatili, že v té době tam shorime a tím, že je to naše první dovolená tak se jistě po*** Docela nás to rozhodilo a teď nevíme co dělat. Já jsem toho názoru, že to prostě musíme risknout, ale pritela to dostalo více. Zajímá mě tedy názor když jste byli červenec-srpen v Egyptě jaké to tam bylo a jak jste to zvládli?
@RockFous píše:
Zdravím, rozhodli jsme se jet letos s dcerou 4roky poprvé na dovolenou a vybrali jsme si Egypt Marsa Alam máme zaplacenou první zálohu. Pojedeme přelom červenec srpen přítel má celozavodku takže nebylo jinak zbytí. Dnes jsme byli na oslavě a rodina která litava po celým světě nám to strašně zhatili, že v té době tam shorime a tím, že je to naše první dovolená tak se jistě po*** Docela nás to rozhodilo a teď nevíme co dělat. Já jsem toho názoru, že to prostě musíme risknout, ale pritela to dostalo více. Zajímá mě tedy názor když jste byli červenec-srpen v Egyptě jaké to tam bylo a jak jste to zvládli?
Je to Afrika, takže hnus, špína, nulová hygiena a vysoké teploty. To vše v naleštěném hotelu. Někomu to nevadí, já osobně s tím mám dost závažný problém, záleží na tom, jak se s tím vypořádáte vy.
@Zumpa píše:
Je to Afrika, takže hnus, špína, nulová hygiena a vysoké teploty. To vše v naleštěném hotelu. Někomu to nevadí, já osobně s tím mám dost závažný problém, záleží na tom, jak se s tím vypořádáte vy.
tak zase, spousta lidí tam jezdí opakovaně, kdyby to bylo tak hrozné, tak by tam každý byl jedenkrát a dost, ne?
@stinga píše:
tak zase, spousta lidí tam jezdí opakovaně, kdyby to bylo tak hrozné, tak by tam každý byl jedenkrát a dost, ne?
Spousta lidi tam jezdi opakovaně, ale mimo sezonu, protoze je to levné. Ja bych s malym ditetem prvne letela po Evropě do daleko lepších destinací a zemí, kde bude nebude takový vedro…
@Zumpa píše:
Mam to uplne stejne…
@Hanka1 píše:
Spousta lidi tam jezdi opakovaně, ale mimo sezonu, protoze je to levné. Ja bych s malym ditetem prvne letela po Evropě do daleko lepších destinací a zemí, kde bude nebude takový vedro…
no oni už zaplatili zálohu, to je blbý
Poprvé jsem byla v Egyptě v srpnu a vedro je fakt hrozný, byli jsme furt ve vodě, jinak se to nedalo, koupali jsme se v legínách a triku a ostatní Češi nás pak začali napodobovat, protože to slunce i mimo poledne fakt hodně pražilo. Hodně rychle nás přešla chuť po výletu do Luxoru apod, kde bylo kolem 50 stupňů. Je fakt, že průjem jsme chytli, i když teda máti řádně prolévala slivovicí, nic tragického, záchod na pláži byl, ale zhoršilo se to po návratu domů. Podruhé jsme jeli v květnu, nechali jsme se naočkovat myslím proti choleře, kde to očkování působí preventivně i proti cestovatelským průjmům, a nekonzumovali jsme zákusky plné různých krémů, čerstvé ovoce a zeleninu a vše bylo už v pořádku. Pokaždé tedy hotel s pěti hvězdami.
Procestovala jsem toho docela dost, tak myslím, že můžu srovnávat. Co se týče čistoty a služeb, tak pokud jste vybrali kvalitní osvědčený hotel, tak bych se nebála. To, že se pos… je pravděpodobný
Ale každopádně po vlastních zkušenostech (v Egyptě jsem byla 2×) bych tam v červenci/srpnu nejela! Byla jsem v květnu a červnu a teploty 38-42°C ![]()
@stinga píše:
Hele, jsou lidé, kterým to vyhovuje. Dokonce neznají pojem střevní potíže. Já mezi ně nepatřím, mně vadí vedra už kolem 25°, takže mi nedává smysl, abych jezdil někam, kde je skoro dvakrát vyšší teplota. Stejně tak mám problém s tím, že servis zajišťuje někdo, kdo žije v poloslumu a nezná základní hygienická pravidla, která jsou běžná v Evropě.
A například jedna známá létá do Egypta, protože jinde nebyla a jí se tam prostě líbí.
Příspěvek upraven 19.02.23 v 17:15
@Zumpa píše:
Hele, jsou lidé, kterým to vyhovuje. Dokonce neznají pojem střevní potíže. Já mezi ně nepatřím, mě vadí vedra už kolem 25°, takže mi nedává smysl, abych jezdil někam, kde je skoro dvakrát vyšší teplota. Stejně tak mám problém s tím, že servis zajišťuje někdo, kdo žije v poloslumu a nezná základní hygienická pravidla, která jsou běžná v Evropě.
A například jedna známá létá do Egypta, protože jinde nebyla a jí se tam prostě líbí.
tak já bych tam také nejela, nějak mě to neláká,
ale znám lidi, co tam byli už víckrát - láká je poměr cená x výkon, a zas někdo už by tam nejel kvůli muslimské nátuře, jinak špína je za hotelem téměř všude
@MiaBea píše:
Procestovala jsem toho docela dost, tak myslím, že můžu srovnávat. Co se týče čistoty a služeb, tak pokud jste vybrali kvalitní osvědčený hotel, tak bych se nebála. To, že se pos… je pravděpodobnýAle každopádně po vlastních zkušenostech (v Egyptě jsem byla 2×) bych tam v červenci/srpnu nejela! Byla jsem v květnu a červnu a teploty 38-42°C
No tak se zkusím zeptat jinak. Když už máme zaplacenou tu první zálohu to by nešlo předělat na jinej zájezd? Platila jsem to včera
V Egyptě jsme byli zatím jen 6× a z toho 2× v létě.
Ani jeden člen rodiny žádné střevní problémy.
Léto a Egypt - nooo teplíčko je, ale stačí být jen ve vodě a hlavně poradny opalovací krém, žádná značka DM atd.
Ohledně cen, nevím jak tu někdo psal že je to mimo sezónu levnější, tam je sezóna furt.
Syn byl poprvé v 5ti letech a bez problémů. I snorchl s námi dával.
@RockFous píše:
No tak se zkusím zeptat jinak. Když už máme zaplacenou tu první zálohu to by nešlo předělat na jinej zájezd? Platila jsem to včera
tak zítra napiš nebo raději zavolej do cestovky, rodiče kdysi měnili termín dovolené, protože taťkovi změnili celozávodku nečekaně,
za malý poplatek by to mělo jít bez problému
@RockFous píše:
No to se musíš zeptat v cestovce, jaký mají podmínky. Někdy to lze.
Byli jsme v Egyptě v srpnu. Pravda je, že vedro hrozný, na výletě jsme nikde nebyli. Přežili jsme bez újmy, denně po ránu panáčka slivovice a 14 dnů před i v průběhu pobytu probiotika.
Už bych ale v srpnu nikdy nejela.