Dovolená v Polsku

3164
20.8.12 14:51

Dovolená v Polsku

Pěkné odpoledne,
Chci se jen zeptat byl někdo letos nebo minulý rok na dovolené v Polsku?
A kolik jste zhruba zaplatili za celou dovolenou? :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lisiena
20.8.12 21:35

Ahojky, v sobotu jsme se vrátili z Polska, byli jsme s dětma 14 dní u moře, měli jsem pronajatý domeček za cca 22.000,–, částečně jídlo, výlety, doprava cca dalších 10.000,–… jsou tam podobné ceny jako u nás… a bylo tam moc krásně, určitě doporočuji.

• Citovat
  • Upravit
3164
21.8.12 08:17
@lisiena píše:
Ahojky, v sobotu jsme se vrátili z Polska, byli jsme s dětma 14 dní u moře, měli jsem pronajatý domeček za cca 22.000,–, částečně jídlo, výlety, doprava cca dalších 10.000,–… jsou tam podobné ceny jako u nás… a bylo tam moc krásně, určitě doporočuji.

Děkuju :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
29.7.13 16:47

Zdravím,
nemáte někdo zkušenost nebo typ na dovolenou v Polsku u moře? A pokud máte zkušenost s kempy, budu jenom ráda :)
Díky za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
30.7.13 10:39

Nevím, jak kempy, ale krásně je v Ustce (Ustka - je to původně rybářská osada, dnes tedy už město), blízko je Slowinski národní park (dá se tam jezdit na kole, procházky, krásná příroda, jezírka, písečné duny, všude borové lesy), cca 2 hodiny je to do Gdaňska (super procházka městem, výlet lodí do doků plus výklad o tom, jak se bojovalo na Westerplatte) a cca 2 hodiny na opačnou stranu do Kolobrzegu (lázeňské město). V dojezdové vzdálenosti 2 hodin taky hrad Malbork, Gdynia (tam je mořské akvárium). My jsme vždy brali ubytování v penzionech, dost toho najdeš na casa mundo - tady na emiminu lítá rekama. Miluju ten region, táta odtamtud pochází, je to má srdcovka. Zkus hledat kempy ve Smoldzinu, to je právě v tom nár. parku - myslím, že jsem tam kemp viděla. JInak na Helu určitě taky něco je. Můžu doporučit jakékoliv známější město u pobřeží - Miedzyzdroje, Darlowo, Leba - tam jezdí naše polská rodina každoročně a taky si to moc pochvalují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
30.7.13 20:38

Mockrát děkuji za odpověď, moc mi to pomohlo :) je super, když někdo něco může doporučit a nejede se úplně naslepo. Ještě jednou děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
31.7.13 09:06

@Denien Ať se na dovoleé líbí! Kdybych si ještě na něco vzpomněla, tak napíšu. Nebo i Ty se ozvi, kdyby ses chtěla na něco zeptat.

Moře má tak cca 18 - 19 stupňů, je tam velký vítr (celoročně), tak bude dobré mít nějaký stan nebo větrolam (myslím, že se na některých plážích i dají vypůjčit nebo koupit v obchodě). Jinak doporučuju jet ještě o prázdninách, my jsme tam jednou byli v září a půlka barů a krámků už byla v těch přímořských lokalitách zavřená, s posledním srpnem jim končí sezóna.

Nevím, jestli pojedete autem nebo jinak - my jsme už cestovali i vlakem, ale to byl mazec, od té doby už jen auto. :-) (Musíš mít v povinné výbavě hasičák, občas to kontrolují.) Ještě mě napdá… mají tam takovou dopr. značku, kde jsou namalované domečky - něcojako u nás značka „obytná zóna“ -bývá to na předměstích a platí rychlost 50km/h i když to tam nenínapsané - naši takhle zaplatili pokutu, protože to nevěděli.

Doufám, že neplkám z cesty a neuděluju nevyžádané rady, jen píšu, co mě napadá. :-) Mám radost, že chce někdo do Polska, zrovna nedávno jsme se s manželem divili, když jsme vzpomínali na Ustku, proč tam jezdzí tak málo Čechů. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
15.10.13 16:25

Zdravím :)
takže.. letní dovolená v Polsku nám bohužel nevyšla :( třeba příští rok.. ale chtěla jsem se zeptat, co vánoční trhy v Poslku @Maddlen?? Máte zkušenost? Chtěla bych jet s rodinou někam na vánoční trhy (autem). Napadlo mě právě Polsko. Budu vděčná za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
15.10.13 17:20

Vloni jsme narazili v Katowicích na ulici, kde byly krámky s vánoční tématikou (docela dost), sortiment byl široký, co krámek, to něco jiného - ne klasické tržišťové zboží, ale vánoční dárkový sortiment a „lepší“ pamlsky (sýry/maso).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
16.10.13 00:57

Hezke vanocni trhy i se spoustou dobrych pamlsku (syry s brusinkami, maso, sladke trubicky atd.) jsou v Krakove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
17.10.13 14:17

Super, takže to za tu cestu tam stojí? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dana .baloghova
6.11.13 20:31

kolik hodin trva cesta do polska dik

Ahojky chci jenom vedet kolik hodin trvá cesta do polska dik

• Citovat
  • Upravit
15811
6.11.13 20:34
@Dana .baloghova píše:
Ahojky chci jenom vedet kolik hodin trvá cesta do polska dik

tak ono záleží odkud, že :mrgreen:
jinak na seznamu na goglu mapy tam si zadáš odkud kam a vše ti vyjede ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
6.11.13 21:18

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: může trvat třeba 3 hodiny, ale taky 15. Co třeba google mapy? :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29350
6.11.13 21:44
@Dana .baloghova píše:
Ahojky chci jenom vedet kolik hodin trvá cesta do polska dik
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no, záleží nejvíc na tom, odkud a kam… rozdíl může být i několik stovek kilometrů a tím i několik hodin…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí