Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Letíme do Turecka já s dcerou na 11 dní, pobyt máme ve 4* hotelu all inclusive, letím poprvé, tak se ptám kolik asi sebou. Nehodlám kupovat „suvenýry“=cetky a tretky, které časem leží zapomenuty někde v dolním šupleti, ale tak abychom tam nebyli za chudáky a nepočítali jestli si dát zmrzku či ne (nevím, jestli bude v hotelu). Jinak mimo to, co do „kapsy“ beru pro dceru na plavčo s delfíny, do delfinária-dostane to od nás k 10. narozkám.
Jestli máte all inclusive, tak nepotřebujete skoro žádný peníze. Jedině na tu zmrzku. Samošek s jídlem tam moc nebylo. Zato tam bylo plno obchodů se suvenýry a oblečením. My jsme si vzali dva dospělí 5000,– a bylo nám to málo… Jídlo jsme si žádný nekupovali. Radila bych vzít si eura za 2000,– na útratu + peníze na to delfinárium. I když eura neutratíte, tak se dají použít další rok ![]()
My tam nejvíc utratili za hadry jasně jsou to padělky ale používáme do ted oblíkli jsme u niich hlavně dětičky ale i sebe hader mají hafo a kabelek
delfinárium se vyplatilo jet na vlastní pěst vstup pro dítě pak byl zdarma a dospělák cca 15 eura přes cestovku 40 euro na osobu + dítě 20 euro
samozřejmě nám to řekla paní až na cestě zpět domu že je to tak lepší mi totiž nejeli za ty prachy teda a oana nám řekla právě že přes cestovku se to nevyplatí jezdí tam bus i taxi snad za 2 eura. jinač ještě se vyplatí výlet na pamukale taky krása ale taky cena kolem 50 euro na osobu
No „značkové“ hadry nás taky neberou, ale třeba něco pěkného uvidíme. S tím delfináriem na vlastní pěst, my co angl. moc (spíše téměř) neovládáme, tak by to bylo složitější
i když rozdíl v ceně markantní.
Dcera byla v Turecku na začátku července a bouchla tam za hadry, boty a kabelky 500 euro…
@peggy.sl píše:
Dcera byla v Turecku na začátku července a bouchla tam za hadry, boty a kabelky 500 euro…
to musela obléct celou rodinu od hlavy až k patě, když každý píše, jak je tam levné oblečení
@Anulka píše:
to musela obléct celou rodinu od hlavy až k patě, když každý píše, jak je tam levné oblečení
Dvě trička a kabelku přivezla sestře, a tričko a kabelku mně..zbytek má pro sebe…
![]()
@Anulka Ono to není zas tak levné. Oblečení je stejně drahé jak u nás, akorát je tam navíc ta značka, která je u nás tak drahá… Koupila jsem si tam před 4 lety koženou kabelku Prada za 1000,– a doteď ji nosím, vůbec se netrhá zevnitř a je pořád jako nová. Zato batoh Nike se mi rozpadl hned… Jak jsme tam jeli další rok, tak jsem jen za sebe utratila 5000,–. Jela jsem s poloprázným kufrem tam a s narvaným zpět. Turecko je božíí!! Příští rok jedem zas!