Dovolujete dětem chodit k sousedům?

412
21.3.12 19:15

Dovolujete dětem chodit k sousedom?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli dovolujete Vašim dětem chodit si hrát k sousedom. My tu máme 3 rodiny sousedy, z toho dvě se čtyřletejma dětma. V zimě moc ven nechodili tak byl klid, ale teď jak je teplo, tak jsou všichni venku, a ty moje by je rádi navštěvovali. Dohodli jsme se že se musejí zeptat tety jestli si tam můžou hrát, ta jedna rodina mají chlapečka, tak s tím si vyhrají i u nás na zahradě. Ale v té druhé rodině mají holčičku (jedináčka) a kdykoliv tam chtějí jít tak jdou na trampolínu a hrozně tam hulákají a dělají blbosti a ta holčička si s nima vůbec nechce hrát. Furt je u mámy a nemá zájem se s nima nijak ani bavit. Tak se mě nezdá dobrý tam chodit, když ona ani nemá zájem, jenže jak to mám těm dětem vysvětlit … ??? :nevim: Loni si tak nějak hráli víc, ale přes zimu ji vůbec neviděli, vůbec nechodila ven a teď by tam k ní furt chtěli chodit … Poradťe jak jim to vysvětlit, že když dítě nemá zájem si s nima hrát. A zase jim nechci zakazovat tam k nim chodit, vždyť to jsou sousedi a s těma dětma budou vyrůstat celý jejich život. Bydlíme už mimo město, takže tady zná každý každého a nevím jak dál. Každý den řešit můžete nemůžete ..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
marra
21.3.12 19:22

Ja bych nezakazovala.Spis bych se zeptala maminky holky,hjak to vidi ona?jestli ji treba deti nerusi,nebo jestli ji nevadi,ze tam jsou? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12681
21.3.12 19:25

Já by jsem tam děti nepouštěla, když si s nima holčička nehraje. Nechodí za ní, ale spíš na tu trampolínu. Mě by to vadilo kdyby k nám chodilo půl vsi hopsat na trampolínu a přitom naše dítě by se s nima ani nekamarádilo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
21.3.12 19:28
goldenka píše:
Já by jsem tam děti nepouštěla, když si s nima holčička nehraje. Nechodí za ní, ale spíš na tu trampolínu. Mě by to vadilo kdyby k nám chodilo půl vsi hopsat na trampolínu a přitom naše dítě by se s nima ani nekamarádilo. :think:

Taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.3.12 19:32

Pobavila bych se s maminkou holcicky.Jak to vidi ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
21.3.12 19:34

S maminkou by jsem to neřešila, protože pochybuji, že narovinu řekne, že jí to vadí. Vadit jí to asi musí, protože mě by vadilo kdyby si s mým dítětem nehráli a přesto k nám chodili. Náhodou se jim něco stane a ještě to odnese ta maminka, že jim to zavčasu nezakázala a trochu na ně nedohlídla. Maminka prostě neupřímně řekne, že jí to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
21.3.12 19:36
goldenka píše:
S maminkou by jsem to neřešila, protože pochybuji, že narovinu řekne, že jí to vadí. Vadit jí to asi musí, protože mě by vadilo kdyby si s mým dítětem nehráli a přesto k nám chodili. Náhodou se jim něco stane a ještě to odnese ta maminka, že jim to zavčasu nezakázala a trochu na ně nedohlídla. Maminka prostě neupřímně řekne, že jí to nevadí.

Ano,to je pravda,osobne se mi taky stalo neco podobneho a ja rekla, ze mi nevadi,ze tu jsou,ale pravda byla jina no :? Napustila jsem jedno leto velkej bazen a misto svych dvou deti,jsem hlidali sest,vekove od 4-7 let,dva tydny jsem top vydrzela a pak jsem tedy narovinu rekla,ze chodit ano,se koupat ,ale jen s maminkou,pak uz nikdo neprisel :lol:

• Citovat
  • Upravit
24320
21.3.12 19:37

A zas ona je taky otazka treba ma holcicka problem se zaclenit tak treba i ta maminka je rada.Takze fakt tezko rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
21.3.12 19:40
kattkka píše:
A zas ona je taky otazka treba ma holcicka problem se zaclenit tak treba i ta maminka je rada.Takze fakt tezko rict.

Taky mě to napadlo (mám jedináčka :lol: )

Co takhle zkusit holčičku pozvat k vám a až si na sebe zvyknou, můžou chodit tvoje děti k ní? :think: Vycházím z toho, že na podzim si spolu hráli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
21.3.12 19:43

Si myslím, že holčička i maminka ze slušnosti trpí a nemají žaludek na to, děti na férovku vyrazit..
Od toho tu jsi ty..udivuje mě , že jim to nedokážeš vysvětlit.Pokud jsou tak malý, že to nechápou, tak je na řadě regulérní zákaz ne?
Můžou se přece družit až trochu povyrostou a nemusí trvat doživotní zákaz..
Záleží na holčičce o co stojí. Rozhodně na tom není nic traumatizujícího - prostě další věc, kterou nebudou smět - stejně jako šahat na kamna a lézt k řece..atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.3.12 19:50
chuanitka píše:
kattkka píše:
A zas ona je taky otazka treba ma holcicka problem se zaclenit tak treba i ta maminka je rada.Takze fakt tezko rict.

Taky mě to napadlo (mám jedináčka :lol: )

Co takhle zkusit holčičku pozvat k vám a až si na sebe zvyknou, můžou chodit tvoje děti k ní? :think: Vycházím z toho, že na podzim si spolu hráli.

souhlas, jedine rozumne reseni

chudak ta pani, chodi ji tam horda deti a jeji si nehraje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
21.3.12 20:13

no tak paní rozhodně není chudák !!! Já když jim tam dovolím jít tak na max půl hoďky a to jsem poblíž nebo i tam, takže si je hlídám sama!!!! Loni ta holčička byla u nás furt. Jen je jiné když ona je sama, kluci jsou dva, tím pádem větší humbuk, když si mezi sebou vice vyhrají. Já se neptala na to jim tam kluky nechat bez dozoru, spíš je tam vůbec pouštět …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
21.3.12 20:23

Já hlavně nerozumím tomu „chodit k sousedům“… nevím, k sousedům se snad chodí na pozvání, ne? Ne jen tak, jak to zrovna vyhovuje mně a mým dětem… Pokud Vás sousedka pozvala, tak s tím asi problém nemá, třeba je ráda za společnost nebo chce holčičku začlenit nebo cokoli..... no a pokud Vás nepozvala, tak tam kluci nemají co dělat, ne? Nebo mi něco uniklo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
21.3.12 20:25
Tučnič píše:
no tak paní rozhodně není chudák !!! Já když jim tam dovolím jít tak na max půl hoďky a to jsem poblíž nebo i tam, takže si je hlídám sama!!!! Loni ta holčička byla u nás furt. Jen je jiné když ona je sama, kluci jsou dva, tím pádem větší humbuk, když si mezi sebou vice vyhrají. Já se neptala na to jim tam kluky nechat bez dozoru, spíš je tam vůbec pouštět …

Tak je tam nepoustej no :roll:
A pokud to bude akutni,tak holku pozves k vam a mas vystarano 8)

• Citovat
  • Upravit
12978
21.3.12 20:28
Tučnič píše:
no tak paní rozhodně není chudák !!! Já když jim tam dovolím jít tak na max půl hoďky a to jsem poblíž nebo i tam, takže si je hlídám sama!!!! Loni ta holčička byla u nás furt. Jen je jiné když ona je sama, kluci jsou dva, tím pádem větší humbuk, když si mezi sebou vice vyhrají. Já se neptala na to jim tam kluky nechat bez dozoru, spíš je tam vůbec pouštět …

Takže ty tam jdeš s nimi vlastně na trampolínu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí