Dovolujete dětem chodit k sousedům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
399
21.3.12 20:28

Tak my jsme to vždycky dělali tak, že jednou šlo moje dítě k sousedům a jednou jejich k nám. Pokud byli kluci u holčičky, vysvětlila bych jim, že teď je na řadě holčička a bylo by to. Dcera pochopila lehce, že i teta od vedle má práci a nemůže se starat pořád o dvě holky. Vysvětli klukům, že musí počkat, až holčička dorazí na oplátku k vám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
21.3.12 20:32
tak tohle je fér a nejlepší názor který teda čtu. To kluci pochopí. Díky moc.
Lucie77 píše:
Tak my jsme to vždycky dělali tak, že jednou šlo moje dítě k sousedům a jednou jejich k nám. Pokud byli kluci u holčičky, vysvětlila bych jim, že teď je na řadě holčička a bylo by to. Dcera pochopila lehce, že i teta od vedle má práci a nemůže se starat pořád o dvě holky. Vysvětli klukům, že musí počkat, až holčička dorazí na oplátku k vám :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
21.3.12 20:35
Tučnič píše:
tak tohle je fér a nejlepší názor který teda čtu. To kluci pochopí. Díky moc.
Lucie77 píše:
Tak my jsme to vždycky dělali tak, že jednou šlo moje dítě k sousedům a jednou jejich k nám. Pokud byli kluci u holčičky, vysvětlila bych jim, že teď je na řadě holčička a bylo by to. Dcera pochopila lehce, že i teta od vedle má práci a nemůže se starat pořád o dvě holky. Vysvětli klukům, že musí počkat, až holčička dorazí na oplátku k vám :)

Jejda, promin ,ale to jsem myslela,ze vis automaticky 8o asi jsem spatne pochopila dotaz no :think:

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená karin
22.3.12 05:49

Tak hlavně si myslím, že nikdo nemá rád nezvané návštěvy, takže , pokud tě sousedka k nim zve, tak bych toto neřešila a pozvání přijala, ale pokud tam chodíš bez pozvání, tak za takovou návštěvu bych taky nebyla moc vděčná.

• Citovat
  • Upravit
20518
22.3.12 06:06

My tu široko daleko v okolí máme na zahradě taky nějaké hračky, houpačky, takže nám chodí sem. Občasná návštěva mi nevadí, ale občas jsou tu někteří pečení vaření, domů chodí akorát na oběd, takže u mně svačiny, furt „teto, já mám žizeň“, a do toho de facto zodpovědnost, aby se jim na těch houpačkách něco nestalo.

Doporučila bych o tom z pohledu tý sousedky přemýšlet takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
22.3.12 07:11

Tak já dcerku k sousedům pouštím. :mrgreen: Ale u nás je to tak, jak už se zmiňovalo výše. Jednou jsou holky u nás, jednou u sousedů (a většinou stihnou obě domácnosti v jeden den :lol: ). V 99% ji tam teda nechávám bez dozoru, stejně jako sousedka u nás. Holky jsou stejně staré a hrají si hezky. Jen tak průběžně nakukujeme (jestli už nechcou domů).
Na zahradě máme pískoviště, domeček, houpačku… takže to děcka k nám taky táhne. Ale opravdu rozlišuju, že si dítě k nám chce jít s něčím pohrát (např. zaskákat na trampolíně) a toho příznivcem nejsem. :nevim: Pokud k nám jde chlapeček, co na chodníku umí do našich holek maximálně strkat a u nás je okřikovat, pak ho dokážu poslat domů. :nevim: Ale to on radši přijme naše pravidla a hraje si hezky.

A Emilie - svačiny, to je něco. :lol: Prý: „Mně taky moc chutná meloun. (sušenky, buchty…)“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
22.3.12 07:22

Právě jsem psala ze zkušenosti, kdy k nám na dvorek chodila jedna malá cikánka. Měli jsme houpačky, písek,.....Nikdo neměl to srdce ji vyhodit.Oni neměli nic-jen holobyt. Jednou kouká moje máma z okna a cigánka se nám vys.rala na dvoře na trávníku- před oknem do kuchyně. Tak na ni vyběhla a ona, že přece nepůjde kvůli tomu domů( bydlela cca 30m daleko) Tak ji mamka hnala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
22.3.12 07:24

K nám chodí jeden, vysloveně problémovej žalobníček, machánek, kterýho jeho „parta“ nemá ráda, nebere ho. Asi dvakrát jsem ho slyšela, jak dětem vyhrožuje, že když nebude po jeho, odchází k tetě. Děti ho ignorovaly a jemu nezbylo než jít k nám, aby teda splnil, čím vyhrožoval. Naši kluci si s ním hrát nechtějí, protože je to fakt malej rozmazlenej parchant - s prominutím. Pominu-li kalsické běžné tahání o hračky a ničení hradů z písku, tak neuplyne pět minut, aby chlapeček neustále neťukal na dveře a „tetoooooooo, von mi nechce půjčit autíčko … tetooooo, on si sedl na zem a to se nesmíííííííííííí … tetoooooo, já mám taky chuť na sušenkyyyyyyyyyy ........ teto, voni jsou ještě malí, to nesmí, já už jsem velkej a dospělej, já můžu!“ - takže to zkouší na mně. V létě když mám otevřené dveře ven na zahradu, tak si mezi ně sedne, později lehne a pokouší se normálně citově vydírat, abych ho pozvala domů, komunikovala s s ním, potažmo si s ním hrála. Ze začátku, když jsem ho dobře neznala, mu to procházelo. Jenže co s ním. Vyhodíte ho dveřmi, zezačátku jemně, později na tvrdo, že má jít domů, a vrátí se oknem! A řekněte to jeho mámě, že tu normálně oxiduje, že si s ním nikdo nechce hrát a že já třetí dítě na hlídání nechci!! To se prostě nedělá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.3.12 07:25

No, tak já návštěvy bez rodičů nepraktikuju, asi to bude teda tím, že se v přímém okolí s nikým nekamarádím- s podobně starými dětmi…

Mělo by to být všechno vyvážené, jednou vy k nim, podruhé oni k vám… Mít doměa nebo na zahradě pořád nakýblované cizí děti a ještě vlastně za ně mít zodpovědnost- do určité míry- a podávat jim svačinu a pití, to bych asi odmítla :oops:

• Citovat
  • Upravit
byron
22.3.12 07:26
Emilie píše:
K nám chodí jeden, vysloveně problémovej žalobníček, machánek, kterýho jeho „parta“ nemá ráda, nebere ho. Asi dvakrát jsem ho slyšela, jak dětem vyhrožuje, že když nebude po jeho, odchází k tetě. Děti ho ignorovaly a jemu nezbylo než jít k nám, aby teda splnil, čím vyhrožoval. Naši kluci si s ním hrát nechtějí, protože je to fakt malej rozmazlenej parchant - s prominutím. Pominu-li kalsické běžné tahání o hračky a ničení hradů z písku, tak neuplyne pět minut, aby chlapeček neustále neťukal na dveře a „tetoooooooo, von mi nechce půjčit autíčko … tetooooo, on si sedl na zem a to se nesmíííííííííííí … tetoooooo, já mám taky chuť na sušenkyyyyyyyyyy ........ teto, voni jsou ještě malí, to nesmí, já už jsem velkej a dospělej, já můžu!“ - takže to zkouší na mně. V létě když mám otevřené dveře ven na zahradu, tak si mezi ně sedne, později lehne a pokouší se normálně citově vydírat, abych ho pozvala domů, komunikovala s s ním, potažmo si s ním hrála. Ze začátku, když jsem ho dobře neznala, mu to procházelo. Jenže co s ním. Vyhodíte ho dveřmi, zezačátku jemně, později na tvrdo, že má jít domů, a vrátí se oknem! A řekněte to jeho mámě, že tu normálně oxiduje, že si s ním nikdo nechce hrát a že já třetí dítě na hlídání nechci!! To se prostě nedělá!

Jé, to je hrozně smutný, kolik mu je?

• Citovat
  • Upravit
8566
22.3.12 07:29

V případě, že by nás sama maminka holčičky nepozvala, že můžu přijít s dětma na tramplínu, bych tam rozhodně nechodila. Kdyby si kluky přivedla domů sama holčička, jestli u nich můžou být a hrát si s ní na trampolíně bylo by to jiné. Přijde mi divné, že si s nimi holčička hrát nechce, oni si přijdou zaskákat na trampolíně a ty tam jdeš ještě s nimi :think: - pokud vám to tak nebylo nabídnuto. Sousedi přece nejsou dětské hřiště, takže na pozvání ano, bez pozvání ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
22.3.12 07:29
byron píše:
Emilie píše:
Jé, to je hrozně smutný, kolik mu je?

5 let. Má dva starší souroznece - 13 a 10 let. Starší slečna je úplně v pohodě, slušná, milá. Brácha taky. Moc milej a obětavej kluk, naši kluci ho zbožňujou, prootže je ochoten si s nima hrát (nosí je, tahá na traktorech, atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.3.12 07:32

Když já moc nechápu, že někdo takhle vypustí dítě ven…Ale ono je to dáno prostředím, tady u nás to chodí jinak.
Třeba z toho kluk vyroste, no.. Každopádně musíš mít nervy ze železa…

Trošku se divím, že někdo jako nechápe, že návštěvy by měly být opláceny…

• Citovat
  • Upravit
20518
22.3.12 07:40
byron píše:
Když já moc nechápu, že někdo takhle vypustí dítě ven…Ale ono je to dáno prostředím, tady u nás to chodí jinak.
Třeba z toho kluk vyroste, no.. Každopádně musíš mít nervy ze železa…Trošku se divím, že někdo jako nechápe, že návštěvy by měly být opláceny…

U nás je situace taková, že bydlíme sice na samotě u lesa, ale je tu ještě poblíž řada chat. Široko daleko je jediné „hřiště“ u nás na zahradě. A chápejte, dosplěí se naučili (jakž takž) náš pozemek respektovat, a kvůli dětem dělat plot je poněkud … :nevim: Takže naše děti nemají jediný důvod (zatím teda) chodit na ty chaty k nim. Naopak ty děcka se stahují ze široka k nám. V létě tu jednou bylo i 15 dětí od 4 do 13 let, jako odkládací ústav dětí hadr! :zed: :zed: :zed: :zed: Zdůrazňuji - pokud jde o návštěvu na hodinku dvě a občas, nemám námitek. Ale když tu ten malej sedí celý prázdniny od nevidim do nevidim … :nevim: :zed: :zed: :zed: :zed: A jako máma přijde, respektive jde okolo po cestě se koupat k řece a " a nevadí vám, že tu malej je?" No řekněte jí - jo, vadí! :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.3.12 07:44
Emilie píše:
byron píše:
Třeba z toho kluk vyroste, no.. Každopádně musíš mít nervy ze železa…Trošku se divím, že někdo jako nechápe, že návštěvy by měly být opláceny…
U nás je situace taková, že bydlíme sice na samotě u lesa, ale je tu ještě poblíž řada chat. Široko daleko je jediné „hřiště“ u nás na zahradě. A chápejte, dosplěí se naučili (jakž takž) náš pozemek respektovat, a kvůli dětem dělat plot je poněkud … :nevim: Takže naše děti nemají jediný důvod (zatím teda) chodit na ty chaty k nim. Naopak ty děcka se stahují ze široka k nám. V létě tu jednou bylo i 15 dětí od 4 do 13 let, jako odkládací ústav dětí hadr! :zed: :zed: :zed: :zed: Zdůrazňuji - pokud jde o návštěvu na hodinku dvě a občas, nemám námitek. Ale když tu ten malej sedí celý prázdniny od nevidim do nevidim … :nevim: :zed: :zed: :zed: :zed: A jako máma přijde, respektive jde okolo po cestě se koupat k řece a " a nevadí vám, že tu malej je?" No řekněte jí - jo, vadí! :zed: :zed: :zed: :zed:

Nooo, tak tohle nechápu, chudák kluk…outsider a mámě je to jedno?
Nastavila bych si budík a po hodině nebo dvou bych děti vždy vypakovala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML