Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@KackaDoup píše:
to muze mit kde kdo
to jistě, ale u dauníků je to procento přece několika násobně vyšší
@Beruška-Boubelka taky bych ho milovala stejně, ale přece všichni chceme zdravé dítko… ![]()
Já jsem byla vždycky toho názoru, že pokud bych o tom věděla včas, tak bych si takové dítě nenechala. Ale v poslední době se za tento názor stydím, že nejsem dost (nevím, jak to říct)… dobrá, pokorná. Obdivuju ty lidi, kteří tyto děti přijímají bez výhrad takové, jaké jsou.
Nádherné děkuji ti…chci ještě napsat něco…mám3 děti, při prvním i při druhém těhu mi řekly kolem 12tt že je velká pravděpodobnost DW u syna ještě roštěp páteře…následovalo odběr plodové vody a šílený přístup doktora…jeho věta doufám že to dáte pryč mě totálka uzemnila…ani jednou mě to nenapadlo a mám všechny tři děti zdravé syn letos oslavil 15narozeniny a dce rka bude mít už 13let s nejmladší jsem odmítla i odběr nebot jsem vždy špinila a nebylo mi po zákroku dobře…
![]()
jinak k té srdeční vadě, statistiky uvádí, že defekt komorového septa má 50% dětí s DS, většina operovatelných bez následků, jsou jen vyjímky s komplikovanější vadou
Nádherné! Děkuji za odkaz! Dítko s downem je můj sen a jednou si jej určitě osvojíme, až nám naše děti odrostou (jsme pěstounská rodina).
@madeto píše:
to jistě, ale u dauníků je to procento přece několika násobně vyšší
no jo, tak to je..
@KackaDoup píše:
vubec neni jednostranne…je tam i to ze to bude strasne tezke a nekdy i nemozne…nevim co vic bys chtela slyset, asi detaily…ze to muze byt jeste horsi? ze maji jeste i jine zdravotni potize?
Na me je to slunickove azaz. Ze to bude nekdy tezke, tam je, ale celkove to pro me vyzniva, ze je Down v podstate lehke postizeni. Budou pracovat? Kde? Sami bydlet? S jakou pravdepodobnosti? S Downem nejsou spojeny jen srdecni vady, ale i dalsi zavazna postizeni. A ta hruza rodicu, co s detma bude, az sami umrou?
Vlastne z toho videa nemam dobry pocit.
Mam postizenou segru.
Video je fajn, avsak informace z nej plynouci nejsou aplikovatelne v teto zemi, bohumzel. V tomto jsme stale na stromech.
@St. Estephe píše:
Video je fajn, avsak informace z nej plynouci nejsou aplikovatelne v teto zemi, bohumzel. V tomto jsme stale na stromech.
vysoko
@CokeLady píše:
Dojemné video, vím však na 99%, že bych při zjištění Downova syndromu šla na přerušení těhotenství.
A vidíš já měla 1:12 a 1:7 že mé děti budou DW… dnes jsou to zdravé dítka v pubertě…kdybych tenkrát dala na radu lékáře dnes bych je neměla
to muze mit kde kdo