Dvojcévý pupečník

1028
27.3.14 07:48

Dvojcévý pupečník

Ahoj, je tady nějaká maminka ktere zjistily dvojcévý pupečník??…včera mi to dr řekl na screeningu ve 13tt…na internetu toho nikdo moc nepise jen nektere maminky…ale i tak jsemz toho hodne nesvá že to postihla zrovna mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5980
27.3.14 08:01

Ahoj, zjistili, tedy az ve 20tt, hrozila nizsi vaha miminka, mel 3620g :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
27.3.14 08:05

@LLLL a jinak bylo všechno v pořádku??? mi rikal dr jeste neco o srdeční vadě že se bude muset poradne okolo toho 20tt zkontrolovat na kardiu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
27.3.14 08:11
@kachii píše:
@LLLL a jinak bylo všechno v pořádku??? mi rikal dr jeste neco o srdeční vadě že se bude muset poradne okolo toho 20tt zkontrolovat na kardiu..

jojo, to je pravda, kdyz nam to po utz rikal, tak ze to MUZE znamenat vadu srdce, ale tu ze vyloucil, takze budou vic kontrolovat vahu, ze proste ta jedna ceva, ktera vede vyzivu k miminku, zanikla. Ty jsou nastesti dve, takze to jedna utahne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
27.3.14 08:13

:mavam: :mavam: nemusíš se bát, ve 13tt jsem měla stejnou diagnozu, nechal mě vyšetřit ještě pro potvrzení u jiného doktora, a poté druhý screening kolem 20tt na kardiu, tam bylo srdíčko v pořádku, a doktor říkal, že je to bežně rozšířená vada,,,ono prý to ani není vada, prostě příroda na něco zapomněla, ale umí si s tím poradit a miminko je zdravé, váhový odhad mám něco kolem 3,5kila.
Pokud ti nenašel ještě nějaké přidružené vady, tak by to mělo být ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
27.3.14 08:14
@LLLL píše:
jojo, to je pravda, kdyz nam to po utz rikal, tak ze to MUZE znamenat vadu srdce, ale tu ze vyloucil, takze budou vic kontrolovat vahu, ze proste ta jedna ceva, ktera vede vyzivu k miminku, zanikla. Ty jsou nastesti dve, takze to jedna utahne…

přesně jak píšeš, ta jedna céva stačí, zastane plně funkci té druhé, možná ke konci je dobré chodit na průtoky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1592
27.3.14 08:16

Neboj se ničeho běhá mi tu 28 měsíční klučina s dvoucévovým pupečníkem :). Kontrolovali srdíčko pořád (na kontrole jsem byla co týden) ale u nás se jednalo ještě pro oligohydramnion (minumum plodové vody) ale přez oba problémy je z něj zdravý klučina. Narodil se sice na 36tt takže lehce nedonošený ale to bylo plodovou vodou že jak jí bylo málo vypudilo ho to ven. A PH 2 600g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
27.3.14 08:17

@kachii ahoj :) dvojcevy pupecnik mi zjistili ve 20tt, rekli mi akorat to, ze obcas se proste stane, ze se ta ceva vstreba a je proste jedna trochu silnejsi. O nizsi vaze miminka mi taky rikali a podle ultrazvuku je zatim opravdu mensi (jsem 36tt), ale i ty se muzou v odhadu vahy mylit, tak uvidime :) doktorka mi rekla, ze mne proste bude jenom vic hlidat. Taky jsem z toho byla takova nanicovata, ale kdyz jsem se zacala vyptavat v okoli, je takovych miminek spousta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
27.3.14 08:18

To jste mi holky zvedli náladu :) vcera jsem mela uplne zkazeny den. dneska jdu jeste na kontrolu tak se ho na vseho optám. žádnou jinou vadu nemam rizika na všelijake ty chromozomy jsou skoro nulove… jsem moc ráááda…ale toho kardia se asi nedockám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
27.3.14 08:25

@Lambisko to jsem ráda, doktor mi taky rikal že me od 3 trimestru bude kontrolovat častěji jestli mimco hezky roste…ani nevííte jak jsem ráááááda…snad to takhle dobře dopadne i u náás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
27.3.14 08:26

@kachii drzime palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1592
27.3.14 08:27

@kachii Určitě :) neboj jen miminko bude místo 3 500g mít třeba jen 2 700g :) to je jediné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
27.3.14 08:31

Joo moje prvni holcicka mela 2840 a to mela pupečník dobrý :) takze to mi ani nijak nevadii hlavne at ho donosim má zdravé srdíííčko a je pak zdravéé uplně celé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
27.3.14 08:31
@swiftily píše:
@kachii Určitě :) neboj jen miminko bude místo 3 500g mít třeba jen 2 700g :) to je jediné..
:lol:já se i těšila, že se nemusím bát že budu rodit velké miminko, a na to že jsou tři týdny do porodu a malá ještě přibere tak se hrozím 4kilového mimča,,, :lol: co udělám s těmi malými oblečky nevím, zůstanou nažehlené v šuplíku, tam jim bude dobře :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1592
27.3.14 08:36

@Maty80 :D :D :D No vidíš já zase to měla naopak. Pořád si říkám že lžou s tím odhadem (říkali že ani když půjde na termín nebude mít víc jak 3kg) nejmenší oblečení 56 doma :D :D A když vylezl začínal na velikosti 42 :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí