Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda všichni.
Právě jsem narazila na tenhle článek: http://www.novinky.cz/…zvladne.html
Myslím,že to nepotřebuje žádný další komentář ![]()
No vždyť právě o to jde. Zredukovat počet těch, kteří budou pobírat starobní důchod. To aby ho státní kasa vůbec utáhla.
Takže teď nastává boj „každý sám za sebe“. Nedělat nebezpečná zaměstnání, taková jde se pracuje manuálně 60 hodin týdně nebo kde existují chemická a radiační rizika… To abychom nsekončili mezi těmi, které hned z fabriky odvezou na pitevnu.
Jaruše, já si dávám spíš takovou otázku: Stojím já vůbec o to, abych se důchodu dožila?
Ne, to je sranda. Toto už neřeším. Spořím co to jde, víc pro to udělat nemůžu, tak se nemá cenu trápit:-)
S tím jak to ty vlády za poslední roky vedou a hranici odchodu do důchodu furt posouvaj, jsem už jak dlouho smířená s tím, že žádnej důchod mít nebudu a prostě umřu v práci
I když jsem zvědavá, jakou práci po té šedesátce vůbec seženu
Pochybuju že v mým současným zaměstnání by mě chtěli i v tomhle věku
Leda jako uklízečku ![]()
Včera jsem to četla- nedožijeme a souhlasím s Jurou- o to jim jde.
Taky jim kašlu na jejich důchodový fondy a peníze si budu dávat na spoř. účet- jestli bude ovšem co dávat
V tom případě by bylo nejlepší odmítnout platit soc. pojištění. To si radši budu ty peníze šetřit sama a ve finále na tom budu líp. To by ale nejspíš neprošlo,protože kdyby to udělal každý,tak by zase nebylo na vyplácení důchodů teď a hlavně na platy našich zákonodárců ![]()
Já pořád říkám, že nejlepší důchodové spoření je v pětadvaceti koupit nějaké to políčko na okraji zástavby padesátitisícového města… Díky změnám územního plánu se z něho během dalších pětadvaceti let stane stavební pozemek a ten se pak dá prodat nejlepší nabídce.....
upřímně, moc nevím, co tě na tom rozčiluje. tohle je prostě tvrdá realita. my si v práci už dlouho děláme legraci z toho, že nás od PC odvezou rovnou do krematoria. holt už teď musíme spořit na stáří, protože to státní rozpočet neutáhne a se stárnoucí populací prostě nemá šanci. nemůžeme čekat, že nás někdo bude opečovávat a hýčkat.
Jura007 píše:
Já pořád říkám, že nejlepší důchodové spoření je v pětadvaceti koupit nějaké to políčko na okraji zástavby padesátitisícového města… Díky změnám územního plánu se z něho během dalších pětadvaceti let stane stavební pozemek a ten se pak dá prodat nejlepší nabídce.....
Velice dobrý nápad.Jěště lepší by bylo,kdyby ten pozemek potom potřeboval stát,třeba na výstavbu nějaký důležitý dopravní tepny…To by se s tím pak už dalo udělat opravdu terno…
nozu píše:
upřímně, moc nevím, co tě na tom rozčiluje. tohle je prostě tvrdá realita. my si v práci už dlouho děláme legraci z toho, že nás od PC odvezou rovnou do krematoria. holt už teď musíme spořit na stáří, protože to státní rozpočet neutáhne a se stárnoucí populací prostě nemá šanci. nemůžeme čekat, že nás někdo bude opečovávat a hýčkat.
Nerozčiluje mě to.Tady jde spíš o princip.Člověk,který bude celý život sedět u compu,tak může teoreticky i 67.Já bych tedy teoreticky mohla taky,pracuju jako THP,ale zase jde o to,jestli to po všech těch letech stresu bude vůbec možný.O manuálně a těžce pracujících už vůbec nemluvím.Většina z nich není fyzicky těžkou práci schopná po celoživotní zátěži, dělat už po padesátce.Proč si potom platit soc.poj.,penz. přip. a další,s ohledem na tuhle plánovanou novelu,vlastně zbytečný věci ![]()
Jura007 píše:
Juro, přesně to si myslím já a taky jsem podobně učinila… my máme oproti padesátníkům jednu velkou výhodu, že máme spoustu času na to se aspoň trošku zabezpečit…
Jaruše píše:Jura007 píše:Velice dobrý nápad.Jěště lepší by bylo,kdyby ten pozemek potom potřeboval stát,třeba na výstavbu nějaký důležitý dopravní tepny…To by se s tím pak už dalo udělat opravdu terno…
Tak tím se terno opravdu udělat nedá. Uvedu jako příklad dva bratry, kteří po prarodičích zdědili pozemek v Brně-Chrlicích. Měl by se tam podle záměru rozvoje dopravní infrastruktury stavět obchvat Brna. Ale on se staví-nestaví. Na pozemek platí stavební uzávěra - a tím pádem je jako nemovitost znehodnocený. A jednu dobu hrozilo, že bude vyvlastněný bez náhrady. O tom vyvlastňování paradoxně nejvíc řvali poslanci za socdem..... No on si každý udělá obrázek sám, že… ![]()
a pokud by člověk pracoval, umíte si představit dát své 3.leté dítě, plné energie do školky, kde budou učitelky cca kolem 60.ti let. To je šílená představa, vždyť už dnes dětské lékařky, co jsou v důchod. věku mají své staré názory a nic neřeší. A je více takových povolání.
Jaruše píše:
V tom případě by bylo nejlepší odmítnout platit soc. pojištění. To si radši budu ty peníze šetřit sama a ve finále na tom budu líp. To by ale nejspíš neprošlo,protože kdyby to udělal každý,tak by zase nebylo na vyplácení důchodů teď a hlavně na platy našich zákonodárců
No, hlavně ono sociální pojištění se skládá z důchodového pojištění, nemocenského pojištění a pojištění zaměstnanosti. Kdyby lidi odmítli platit důchodovou (největší) část s tím, že oni stejně žádné důchody mít nebudou, tak není nic jednoduššího, než důchodové pojištění zrušit a navýšit třeba to pojištění zaměstnanosti… nebo veškeré části sociálního pojištění zrušit a nechat částku jako jeden celek pod jedním názvem „sociální pojištění“… a je vymalováno, nějakou tu podporu v nezaměstnanosti, rodičovský příspěvek, přídavky na děti, nemocenskou… v životě bere prakticky každý… a současní důchodci by se z pojištění i nadále mohli platit, ptž i jejich dávka je dávkou sociální, když se to tak vezme ![]()
Tak já se důchodu už dožila
, ale jen dočasně. A až půjdu makat, tak to bude tak na 20 let a zese do důchodu
.
Souhlasím ale s Vámi, že je to hrozný. Ale myslím si, že si stát moc nepomůže. Bude akorát víc invalidních důchodců. Ale je fakt, že teď u těch komisí jsou drsný. Ale to musí být
.
Holky mě osobně by teda vytočilo víc, jak přemýšleli nad tím, že si každej povinně bude odvádět peníze na důchodový spoření. A když člověk umře dřív jak se dostane do důchodu, tak že to spoření by propadlo státu
. Jestli tohle zavedou, tak to bude pěkná prasárna ![]()
Příspěvek upraven 01.05.11 v 09:18