Dožijeme se důchodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1371
1.5.11 09:17

Já jsem s tím smířená už dávno, že si klidu na penzi neužijem - křížovky pod lampou, papuče, zahrádka, seniordisco, vňoučata … že prostě budu makat až do samý smrti a jen doufat, že to na mě přijde doma mezi svýma a nebudu se loučit se světem šéfový v náruči :wink:

Je to tedy hodně drsný a pro někoho nespravedlivý. Na druhou stranu - důchody nebyly vždy samozřejmostí a jsou vlastně až moderní benefit nějakých pár posledních desetiletí, ne? Takže cítit se ukřivděně, že zrovna MY si to vyžerem? :nevim:

Na důchod si pro sebe šetřit nehodlám - peníze chci už za života vrazit do svých dětí (vzdělání, bydlení …). Placení sociálního pojištění mě se*e už dlouho :evil: A to nejsem pravičák!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
1.5.11 09:17

No ikdyz se treba dozijeme, tak budem hodne radi, ze nejakou praci v 60 a vyse letech vubec mit budeme. Staci se podivat dneska jakou hodnotu ma padesatilety na trhu prace a chce se mi brecet, tata cely zivot pracoval, nikdy nebyl na uradu prace a dneska musi pracovat za mzdu jakou pobiral pred 16lety a trpne cekat na duchod, protoze je vubec rad, ze tu praci ma, kazdy mesic se stresovat jestli ho vyhodi nebo ne, kdyz by chtel jit nekam jinam tak se mu v jeho veku vysmejou. Kdyz si vzpomenu jak nase firma zametla s padesatiletym kolegou, ktery ve firme delal cely zivot..... radsi to dal nebudu rozvadet. Je mi z toho hodne smutno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.5.11 09:18
donaga píše:
Myslím, že špatné teď není ani investovat do zlata, to dlouhodobě posiluje. Ale prakticky to neřeší to, že tě budou nutit pracovat do úmoru a důchodu se nedožiješ. Leda by se to bralo jako rezerva do plánované nezaměstnanosti v předdůchodovém věku. A jestli to tak naši politici opravdu tak myslí, tak jsou buď psychicky úplně mimo a nebo to jsou opravdové svi.ě. (Omlouvám se za silná slova, ale já se vždycky tak naštvu :oops: )

Já bych řekla, že s tím opravdu kalkulujou, že se důchodu dožije minimum lidí.....

Jinak někdo tu psal, že nemůžeme čekat, že nás bude někdo opečovávat........aha, a jak si to teda představuješ? Platíme snad hodně, ne? Spořit si musíme, ale aby to jednou vůbec stačilo- s ohledem na inflaci, vždyt to bysme si museli dávat téměř celý plat! Ale ted taky musíme jíst, bydlet atd

• Citovat
  • Upravit
byron
1.5.11 09:21
VERCATOMIK píše:
Tak já se důchodu už dožila :mrgreen: , ale jen dočasně. A až půjdu makat, tak to bude tak na 20 let a zese do důchodu :mrgreen: .
Souhlasím ale s Vámi, že je to hrozný. Ale myslím si, že si stát moc nepomůže. Bude akorát víc invalidních důchodců. Ale je fakt, že teď u těch komisí jsou drsný. Ale to musí být :pankac: .
Holky mě osobně by teda vytočilo víc, jak přemýšleli nad tím, že si každej povinně bude odvádět peníze na důchodový spoření. A když člověk umře dřív jak se dostane do důchodu, tak že to spoření by propadlo státu :cert: :cert: :cert: . Jestli tohle zavedou, tak to bude pěkná prasárna :pocitac:

To už zamitli- no to bych taky šla demonstrovat, kdyby to prošlo

Příspěvek upraven 01.05.11 v 09:22

• Citovat
  • Upravit
4155
1.5.11 09:21

Kdysi jsem slyšela vtip, určitě ho znáte, že v určitém věku přijde každému domů dopis, kde bude napsáno v ten a ten den, tu a tu hodinu vystupte před dům, budete zdarma odvezeni k ekologické likvidaci. Nevím jak to přesně bylo. Možná si z toho vzali politici vzor. Proč platit lidem důchody, když je můžeme nechat makat tak dlouho, až si umřou rovnou v práci.

Pár let jsem pracovala jako šička hlavových opěrek. Je to těžká práce, i když se to nezdá. Když si představím jak vedle sebe šijou mladá dvacetiletá holka a šedesátiletá ženská, tak je mi jasný, kdo bude normám stačit a kdo ne. Mladá normu (možná) splní, stará (omlouvám se za výraz) ani náhodou. Starou vyhoděj a místo do důchodu půjde na pracák, protože ji nikde nevemou. A stát jí zas bude platit, z peněz pracujících lidí. Takže místo důchodu bude brát podporu, pár měsíců, a pak se půjde asi pást, protože kdo ji zaměstná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
1.5.11 09:22
Anulka píše:
a pokud by člověk pracoval, umíte si představit dát své 3.leté dítě, plné energie do školky, kde budou učitelky cca kolem 60.ti let. To je šílená představa, vždyť už dnes dětské lékařky, co jsou v důchod. věku mají své staré názory a nic neřeší. A je více takových povolání.

No, s tím nesouhlasím, mladá doktorka může nezkušené pako bez zájmu a stará může být dobrá a zajímat se o obor… konkrétně mám osobní zkušenost, kdy jsem měla pro děti úžasnou pediatru, která když mi odešla do důchodu, přenechala ordinaci mladé lékařce, od které jsem zděšeně zdrhla jinam (s oblibou ze mne dělala blbce, nejlépe ve chvíli, kdy já ještě byla v ordinaci a sestra už otevřela dveře do čekárny a pozvala dalšího)… no, ta nová úžasná lékařka taky nemá do důchodu daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.5.11 09:24
Murka píše:
Kdysi jsem slyšela vtip, určitě ho znáte, že v určitém věku přijde každému domů dopis, kde bude napsáno v ten a ten den, tu a tu hodinu vystupte před dům, budete zdarma odvezeni k ekologické likvidaci. Nevím jak to přesně bylo. Možná si z toho vzali politici vzor. Proč platit lidem důchody, když je můžeme nechat makat tak dlouho, až si umřou rovnou v práci.Pár let jsem pracovala jako šička hlavových opěrek. Je to těžká práce, i když se to nezdá. Když si představím jak vedle sebe šijou mladá dvacetiletá holka a šedesátiletá ženská, tak je mi jasný, kdo bude normám stačit a kdo ne. Mladá normu (možná) splní, stará (omlouvám se za výraz) ani náhodou. Starou vyhoděj a místo do důchodu půjde na pracák, protože ji nikde nevemou. A stát jí zas bude platit, z peněz pracujících lidí. Takže místo důchodu bude brát podporu, pár měsíců, a pak se půjde asi pást, protože kdo ji zaměstná?

Jenže já pochybuju, že v budoucnu bude podpora, spíš budou lidi žebrat

• Citovat
  • Upravit
10017
1.5.11 09:24

Taky by mne zajimalo jak to bude s pracovnimi misty pro lidi po skole, vyuceni… :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
1.5.11 09:25
Murka píše:
Pár let jsem pracovala jako šička hlavových opěrek. Je to těžká práce, i když se to nezdá. Když si představím jak vedle sebe šijou mladá dvacetiletá holka a šedesátiletá ženská, tak je mi jasný, kdo bude normám stačit a kdo ne. Mladá normu (možná) splní, stará (omlouvám se za výraz) ani náhodou. Starou vyhoděj a místo do důchodu půjde na pracák, protože ji nikde nevemou. A stát jí zas bude platit, z peněz pracujících lidí. Takže místo důchodu bude brát podporu, pár měsíců, a pak se půjde asi pást, protože kdo ji zaměstná?

Jako šička jsem pracovala taky. Ten kdo neskusí, neví. Nikdy předtím bych neřekla, že z téhle práce bolí záda, za krkem a hlavně i nohy. Už nikdy víc. A minimální mzdu za to. Takže tohle si taky fakt nedovedu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
1.5.11 09:28
Rampepurna píše:

****......., že to na mě přijde doma mezi svýma a nebudu se loučit se světem šéfový v náruči :wink:

:pankac: :pankac: :mrgreen: :mrgreen:
Na důchod si pro sebe šetřit nehodlám - peníze chci už za života vrazit do svých dětí (vzdělání, bydlení …). Placení sociálního pojištění mě se*e už dlouho :evil: A to nejsem pravičák!

Já si na důchod něco šetřím, ale málo, abych měla aspoň trošek. Jinak bych chtěla jen říct, že sociální pojištění neplatíme jenom na současné důchodce. Ale z toho se také platí, jak už to tady padlo, nemocenská, příspěvek na nezaměstnanost, rodičovská apod. Kolik je tady mamin doma s malými dětmi a chtěly by to přestat platit… :nevim: To prostě nejde, bohužel.

Příspěvek upraven 01.05.11 v 09:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
1.5.11 09:28

tak tohle mě taky nadzvedlo ze židle, ale je to jen další „podařenej“ kousek, sociální reforma, školská reforma, reforma zdravotnictví…asi se předhánějí kdo vymyslí větší kravinu
Ale buďme v klidu, klidně bych se vsadila, že po tomhle vyhraje příští volby na celé čáře levice, a ti budou dělat zase svoje reformy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
1.5.11 09:35

Já mám práci jednoduchou. Pracuji v sázkové kanceláři takže náplň moji práce je sedět u pc a čekat na kurzy ty pak zapsat na tabule (no doufám,že na to v 60 uvidím) pak naťukat pár čísel do pc a vytisknout tiket (no když budu trochu slepá tak se ti lidi naučí psát větší číslice) a usmívat se na lidi (95% jsou to chlapi tak jim dělá dobře,že se na ně směje ženská tak snad jim nebude vadit,že se na ně usmívá šedesátiletá babička).

Hned zítra jdu pořídit povlak na polštár a budou do něj dávat stovečky. Co je doma to se počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7013
1.5.11 09:41

Hlavně by si ty „papaláši“ nahoře měli uvědomit, že v tomhle věku budeme pro všechny firmy nepotřebný - když budou mít na výběr někoho mladého a nebo někoho 60ti letého, tak komu asi dají přednost :cert: V 60ti budu ráda, že udržím v ruce tužku - natož moč :oops: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.5.11 10:02

No tak si holt budeme muset najít náplň práce jako v Lucembursku..... :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
1.5.11 10:04

tak pro mladé po škole práce nebude, kdo bude kolem cca 30.-40. let mezi těmi si budou zaměstnavatelé vybírat a staří budou pracovat do úmoru zuby nehty. Ale kolikrát jsme říkali, že v podstatě to, že se zvyšuje důchod. hranice, o to se nám starají pracující důchodci. V nemocnici pracovala zdrav. sestra ještě v 63.letech, na středisku v 67 a jejich určitě více a nejen ve zdravotnictví. Tak si řeknou naši politici, „když mohou pracovat při penzi, tak proč by nemohli i normálně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová