DPP a 300h ročně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.7.19 14:51

DPP a 300h ročně

Ahoj :) mám celkem fajn přivýdělek na DPP, problém je v tom, že už budu mít překročeno
těch 300h ročně. Jinak jsem registrovaná jako osoba pečující o dítě do 7 let, takže si neplatím zdravotní pojištění.
Problém je v tom, že těch 300h už budu mít vyčerpaných a nevím co dál. Zkrácený úvazek mi dát nechtějí a plný mít nemůžu, to bychom nedali organizačně a co se týče peněz tak mě to taky netlačí.
Nemůžete mi někdo pomoct něco vymyslet? Ráda bych tam zůstala ale nechci nic na černo. Kdybych si platila sama zdravotní (kolik to vůbec je?), tak bych mohla mít DPP nebo těch 300h platí i tak?
Nenapadá někoho něco prosím? :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101533
10.7.19 14:53

No a co DPČ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
10.7.19 14:58
@Anonymní píše:
Ahoj :) mám celkem fajn přivýdělek na DPP, problém je v tom, že už budu mít překročeno
těch 300h ročně. Jinak jsem registrovaná jako osoba pečující o dítě do 7 let, takže si neplatím zdravotní pojištění.
Problém je v tom, že těch 300h už budu mít vyčerpaných a nevím co dál. Zkrácený úvazek mi dát nechtějí a plný mít nemůžu, to bychom nedali organizačně a co se týče peněz tak mě to taky netlačí.
Nemůžete mi někdo pomoct něco vymyslet? Ráda bych tam zůstala ale nechci nic na černo. Kdybych si platila sama zdravotní (kolik to vůbec je?), tak bych mohla mít DPP nebo těch 300h platí i tak?
Nenapadá někoho něco prosím? :-)

Těch 300 hodin maximum u DPP v každém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
10.7.19 14:59

300 hodin platí vždy, i kdyby sis platila zdravotní sama. Po vyčerpání se obvykle využívá DPČ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.19 14:59
@j.a.n.i1 píše:
No a co DPČ?

zrovna si o tom pročítám, co se týče toho, že bych byla pořád ta osoba pečující o dítě, tak tam je limit 2500 měsíčně, jedině, že bych byla samoplátce toho pojištění, nebo nevíš prosím jak to je, když tam u toho dpč jsou už nějaké srážky když to přesáhne limit?

• Citovat
  • Upravit
9793
10.7.19 15:00

U DPČ se pojistné odvádí od 3000 Kč, už ne od 2500 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
10.7.19 15:00
@Anonymní píše:
zrovna si o tom pročítám, co se týče toho, že bych byla pořád ta osoba pečující o dítě, tak tam je limit 2500 měsíčně, jedině, že bych byla samoplátce toho pojištění, nebo nevíš prosím jak to je, když tam u toho dpč jsou už nějaké srážky když to přesáhne limit?

Jsou normalne srazky a kdyz dolozis, ze pecujes o dite do u let, tak nedoplacis zdravotni do minimalni mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.19 15:05

@Lendeš @j.a.n.i1 jste hodné, že se mi tu věnujete, děkuji :-)
takže myslíte, že by ta DPČ šla? Do teď se mi nic nestrhává, ale ta práce je tak fajn, že by mi to vyhovovalo i za cenu toho, že by se mi z toho hodně strhlo. Akorát nevím přesně kolik by to bylo, účetní s tím nemá vůbec zkušenosti, už tak na tu DPP jsem tam jediná, takže musím přijít já s tím, jak bych to chtěla a jak to udělat aby to šlo

• Citovat
  • Upravit
9793
10.7.19 15:49

Tady máš orientační kalkulačku: https://www.vypocitejto.cz/…ta-mzda.html Tahle nedopočítává zdravotní do minima. Účetní doložíš čestné prohlášení, že splňuješ podmínky celodenní osobní a řádné péče o dítě do 7 let a že dítě nenavštěvuje školku nebo obdobné zařízení více než 4 hodiny denně (dle § 3 odst. 8 písm. c) zákona č. 592/1992 Sb. ). Pokud bys to nedoložila, tak by ti strhávala ještě doplatek do minimálního zdravotního pojištění, které je letos 1803 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.19 15:58

@Lendeš moc děkuji, do školky už nechodí, ale v září bych chtěla aby chodil do družiny aspoň chvilku ráno, abych mohla chodit na 7 a 4 hodky být v práci než ho vyzvednu, ale to bych už nesplnila tu podmínku, takže kdybych to čestné prohlášení nedala, stáhlo by se ještě 1800? Promiň, za hloupé dotazy, fakt v tom plavu

• Citovat
  • Upravit
9793
10.7.19 16:02

Nestrhlo by se dalších 1800, ale jen doplatek do té částky. V té kalkulačce vidíš kolik na zdravotním odvede zaměstnavatel, kolik zaměstnanec, takže by se strhlo tolik, aby to dohromady bylo 1803.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.19 16:08

@Lendeš aha ok chápu :)
a nevíš jak je to s tím sociálním, to se odvádí abych měla něco do důchodu, že? Nemocenskou nebo očr s tímhle druhem smlouvy využít nemohu, viď?

• Citovat
  • Upravit
9793
10.7.19 16:34

Sociální není jen na důchod, ale je v něm i nemocenské, takže pokud je odváděno, tak na nemocenskou máš nárok, ale náhrada mzdy od zaměstnavatele v prvních 14 dnech závisí i na tom jak je DPČ napsaná, jak jsou plánované směny. Na ošetřovné nárok není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
30.9.19 16:34

Ahoj chapu to dobre 300hodin za rok
Takze pokud nastoupila v roce 2019 tak muzu i 300 hodin i v roce 2020?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
30.9.19 16:37

@Marci18 Ano, každý rok 300 hodin u jednoho zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat