DPP a úřad práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No neměla bys pracovat na DPP, pokud jsi na UP, pokud se nepletu. Koledujes si o průser. Pobiras podporu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně veliký průšvih by to byl hlavně pokud pobíráš podporu v nezaměstnanosti. Pokud by na to přišli, že máš tuhle dohodu, musela by jsi tu podporu vracet. Pokud podporu nepobíráš a přijdou na tebe, myslím, že ti hrozí vyřazením na 6 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 29. července 2017 si již (podle novely zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti) při evidenci na Úřadu práce nelze přivydělávat formou dohody o provedení práce, a to bez ohledu na výši výdělku.
Takže vás vyřadí na 6 měsíců z evidence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně, pokud by se na to přišlo později, vyřadili by tě zpětně, takže bys přišla i o zaplacene zdravotní pojištění.. myslím tedy vyřadili zpětne k datu smlouvy, popř. bys musela dokládat, kdy přesně si zahájila tu činnost.. A plus tedy, jak uz je psáno výše, musela bys vracet podporu, pokud ji pobíráš.
na ÚP jsem pracovala pred mateřskou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Simuška123 Jak by nato mohli přijít?
Mohl by tě někdo udat? Pobiras tu podporu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak, co se týče dotazu, jak by na to mohli přijít.. stačí, abys nekomu ležela v žaludku.. chodili nám běžně anonymy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova Mám o ní zažádáno a nikdo by mě udat neměl. Každopádně teď toho dost lituju a nevím úplně co mám dělat
Když se jednalo o práci na pár hodin
- Citovat
- Upravit
@Colmean Takže pokud to chápu dobře, tak DPP se nikde na 7,5 hodin za 900 korun neeviduje a jde pouze oto aby mě někdo neudal?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Colmean Takže pokud to chápu dobře, tak DPP se nikde na 7,5 hodin za 900 korun neeviduje a jde pouze oto aby mě někdo neudal?
Pokud ten výdělek nebude vyšší jak 10 tis., tak ne.. teda pokud se za tu dobu, co jsem doma, nic nezměnilo..
Jednou jsem dostala anonym na paní, co pracovala na vyšší pozici a jenom proto, že v té práci jí ženský neměly rády..
A teda taky celkem průser by byl, pokud bys k tomu pobírala nejake soc. dávky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Colmean Nene mělo by to být jenom za dnešek těch pár korun. Sociální dávky nemám.
Jde jenom o tenhle jeden den, tak snad to nikam nebudou posílat :/
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Colmean Nene mělo by to být jenom za dnešek těch pár korun. Sociální dávky nemám.
Jde jenom o tenhle jeden den, tak snad to nikam nebudou posílat :/
A ty mas v te smlouvě napsáno, ze dpp se sjednává jen na dnešní den?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky maminky, dostala jsem se do blbé situace a jsem teď na Úřadu práce. Zároveň jsem podepsala DPP a vidělala jsem si zatím jenom 900. Je to nějaký problém? Popřípadě co hrozí a dozví se to ÚP? Děkuji za jakékoliv rady.