Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych poprosit ty z vás, které máte pro své drobečky dřevěnou jídelní židličku, abyste mi poradili, jestli jste spokojené a je to dobrý kup. Někde jsem slyšela, že jsou totiž málo stabilní a tudíž ne příliš bezpečné. Co si o tom myslíte, Díky moc, Ziza.
obyčejnou dřevěnou z Tesca za necelou ticku máme. Já jsem spokojená, malá taky, stabilní se mi zdá v pohodě. Teď jsme ji již rozebrali na židličku a stoleček a malá je z ní hotová.
Jedinou nevýhodou je, že to dřevo se trochu blběudržuje, ale na tu dobu, co v tom tráví, to stačí. Do drahé plastové se mi teda investovat fakt nechtělo. Ale to je věck aždého.
Gabča a Barča, 13měs
Čauvec,
my máme dokonce ještě tu starou dřevěnou. Namalovala jsem na ni obrázky, aby se malé líbila a jsem spokojený obě.
Taky se mi nechtělo investovat několik tisíc........
Ale když jsme u kámošky nebo v kavárce, kde mají třeba židličky Cam Futura - tajně si říkám, že by mi vůbec nevadila
.
Stabilní je ale ta dřevěná dost.
Bubu
Ahoj,
já bych naopak řekla, že ty dřevěné židličky jsou stabilnější než ty vysoké plastové, už asi kvůli tomu, že jsou trochu těžší a líp stojí.
Když mrkneš na moje stránky, tady máš třeba od Scarlett, nejsou drahé..
http://www.prag-info.cz/…p/index_.php?…
Jarka a Nikolka
Ja musim rict, ze se mi drevene stolicky libi vic nez plastove. Ale zda se mi nevyhodne, kdyz maji nahore jen maly pultik na jidlo a ten jeste nema kraje. Ja nakonec koupila plastovou v detskem sekaci. Nema polohovatelna zada, ale stejne jsme dlouho kojili plne a ted je Vitkovi 11m a ji jen v sede, chybi tam i ta meka podlozka, ale mame hadrove plinky, takze zas tak na tvrdem nesedi:-) A stala 400,– a je moc hezka.
Ahoj, mame taky drevenou zidlicku(je vysoka s pultem a po pretoceni z ni je stolecek+zidlicka)sem s ni spokojena, a drevene zidlicky mi pripadaji ze jsou stabilnejsi nez plastove. Starsi dcera mela taky drevenou zidlicku takze pro me to dobry kup je. Sany.
Ahoj,my jsme také měli dřevěné židličky(mám dvojčátka).Jednu starší a jednu novou.Obě byli stabilní a byli jsme s nima moc spokojení.Když děti byli malé tak jsme je měli rozložené na židličku a stoleček a krásně si u něho vyhráli.Na sedátka jsme si ušili potahy a židličky měli krásně měkoučké.Ted už slouží jinému majiteli:o)).
Ahoj,
my jsme dostali od známých starou dřevěnou, ale „na vysoko“ ji vůbec nepoužívám. I když v ní mám nafukovací vložku (jinak by byla Matýskovi kolem těla moc velká) a kšíry, stejně se pořád snaží vylézat a krom toho se pořád snažil odstrčit se nohama od stolu a to by pak i se židlí spadl na záda
Používáme ji rozloženou na křesílko + stoleček a jsem celkem spokojená. Např. u snídaně syna nechávám jíst samostatně chleba s máslem a u toho může stát (nesnáší sedět) a vím, že se mu nic nestane.
Lasička a Matýsek 10 m.
Ahoj,
me by se drevena libila vic, ale nakonec jsem se nechala presvedcit do plastove. Koupila jsem stejny typ jako mely vyzkouseny dve moje kamaradky pres inzerat za 1400Kc po jednom diteti, nova stoji skoro 4000 Kc a duvody: krome doporuceni, snadno udrzovatelna, lehka na prenaseni, vyskove polohovatelna (k ruzne vysokym stolum), 3 polohy zadicek, da se pry pouzit uz od 4 mesice (kdyz budu kojit tak s tim nepocitam drive nez nekdy od 6 mesice uvidime), je na koleckach s brzdickama, ma dve polohy pro petibodovy pas a trnoz mezi nozickama, odnimatelny stolecek se zvysenym okrajem, snadno se sklada do placata a tak se s ni da i cestovat. Kamoska ji mela i v polni kuchyni na detskem tabore, pusobila trochu legracne, ten plast v tom lese
, ale osvedcila se i tam. Pokud jde o stabilitu, tak si ani jedna kamoska nestezovala.
Fikova Aja
Ahoj.
Jsem přívrženec dřevěných židliček. (Obecně miluju téměř všechny výrobky , které jsou ze dřeva).
Máme poděděnou po 5 dětech ve velmi dobrém stavu. Myslím, že se neudržuje o nic hůř než plastová. Obrovskou Výhodou je stabilita a rozkladatelnost na židličku a stoleček. Prozatím používáme vysokou verzi a Radimkovi se v ní velmi líbí.
Polohování mi nechybí - od 4 měsíce jsme krmili v sedačce - vajíčku a v této židličce asi od 8,5 měsíců, kolečka nepotřebuji (máme malý byt) a na jídlo jsem koupila misku s přísavkou (občas se Radimovi povede oddělat ji, ale v rámci nácviku dovedností to přežiju a kuchyňské lino taky). Když někam jedeme - na návštěvu, není nic jednoduššího než vzít s sebou jen židličku a jídlo je v pohodě. Šikovná maminka a tatínek starší židličku určitě vylepší - nalakují, natřou, ušijí povlaky, podsedáky… Viz nápady výše.
Beruška
Ahoj,
my používáme dřevěnou židličku (takovou modernější, hranatou, složenou ze samostatného stolu a křesílka, která je k dostání v každém hypermarketu za cca 1000 Kč, pak existuje ještě takový starší typ, ten se mi líbí víc, ale je dražší a židlička a stoleček jsou spolu neodlučitelně spjaty.) Jsem taky vesměs spokojena, ale má to i své mouchy:
1. strašně se rozviklává - spojovací šroubky se v tom měkkém dřevě prostě používáním vychechlávají a musí se čas od času dotahovat, ale postupně to přestává fungovat ![]()
2. pultík u křesílka - je napevno přišroubovaný, takže se do něj dítěti špatně leze, babičky nejsou schopny Elišku ze židličky vytáhnout, aniž by jí nelámaly nohy
(rodiče už pochytili určitý grif, ale je to fakt nedomyšlené). Navíc je ten pultík celkem malý, ale na jídelní misku stačí. Na kreslení přisunuju stoleček, jenomže ten se nasouvá nad pultík a nepřikryje ho celý, takže dítko má před sebou kousek pultíku a pak teprve nad ním začíná stoleček - je to nepraktické.
3. úplně chybí bezpečnostní popruhy - my to řešili takovým univerzálním popruhem k jídelním stoličkám z Ikey.
Závěr: je to levné, je to praktické (hlavně to přestavění z vysoké židle na samostatnou židli + stůl) a zapadne to do interiéru s dřevěným nábytkem. Pokud bych měla dost peněz a místa doma, pak bych si do jídelny pořídila plastovou vysokou židli na jídlo a do děckého pokoje stolek se židličkama pro tvůrčí činnosti. Ale bydlíme v malém 2+1 ![]()
Hanka
Ahojky,
tak se začínám rozhlížet po židličce a byla jsem přesvědčena, že chci dřevěnou klasiku, líbila se mi možnost rozložení židlička a stoleček. Ale čím dál více nacházím samé mínusy. Prý Dtest dělal zkušební testy a židlička je nestabilní, dále nemá žádné uchytné pásy a některé verze nemají polohovatlná zádíčka a jak tu někdo psal, někdy je po rozložení židlička a stoleček volný, jindy je napevno k židličce.
Líbila se mi tato, ale nevím zda do ní jít - ta má polohovací zádíčka
http://www.detskyraj.cz/…/rumcajs.jpg
pak jsem viděla i stejnou bez polohovacích zad.
Od kolika měsíců jste v ní krmily dítě, naší malé bude 6 měsíců, sedět ještě neumí, takže je to asi nevhodné co? To plastové jsou přizpůsobeny už od menšího věku.
já fakt nevím a ještě jsem strašně nerozhodná
díky
Ahoj, ja mam uplne obycejnou novou drevenou zidlicku rozkladaci na stolecek a zidlicku. Stala v akci v Tesku tusim okolo 700. Stabilni mi prijde dost, pro jistotu mam u ni popruh s kterym malou jeste pripevnim aby mi nevylezla. Mohu tedy i odbihat a jen poslouchat jestli se nekde nekucka. Ac je drevena tak minimalne 1tydne stoji ve vane kvuli udrzbe, mala (1rok) je desny cunatko a jak to neumeju hned, pak to moc nejde. Pouzivam ji asi od 8 mesicu, od 6 do 8 jsem krmila v polohovacim lehatku. Proste dokud mala pevne nesedela a neklatila se. Nevyhodu bych videla v tom ze ten stolecek nema okraje a vsechno lita na zem, i kdyz u nas by to nezachranily ani ty okraje. A taky to maceni drevu moc nesvedci. . .Ale kdybych mela kupovat znovu, stejne bych do drazsi plastove nesla, nektere jsou fakt drahe. A tady se mi libi to rozlozeni . .
Ahoj holky, my jsme tedy taky nekupovali drahou židličku, máme Antilop z Ikea a jsme celkem spokojeni. Obě babičky koupily k sobě domů dřevěné a nezdá se mi ani jedna. Jitka se v nich hroutí, jedna má tak blbý sklon zad, že se tam ani nemůže opřít, nemůžu jí do ní nasoukat nohy bez úrazu, nemají bezpečnostní popruhy. Taky mi trochu chybělo, že se na ně nedaly použít misky s přísavkou, ty jsme doma využili. Jedna je rozviklanější druhá ne. Esteticky se mi ty hranaté nelíbí, ty staré už víc, ale to je věc každého. Já bych je doporučit nemohla.
A.
Ahoj, všem děkuju za odpověď. Vzhledem k tomu, že dotaz jsem pokládala již před delší dobou, můžu už teď napsat, jak jsem se rozhodla a zda správně. Nakonec jsem pořídila židličku dřevěnou a jsem za to moc ráda. Hodí se nám do interiéru, byla levná - 799,– v Bambuli. S jejím užíváním jsem spokojena. Popruhy sice nemá, ale nám to nechybí, protože v židličce trávíme opravdu jen ten čas jídla. A to u dítěte sedím. Je pravdou, že má naše holčička snahu vylézat ven, ale opravdu v tom nevidím problém, když o tom vím a vidím to. Takže - já doporučuju, myslím, že investice do dražší by se alespoň nám určitě nevyplatila. Ziza.