Dřevostavba-dobrá firma v Brně?

5571
9.9.18 09:31

Známý má dřevostavbu od Dřevostavby Rýmařov. Sídli u výstaviště. A jsou velice spokojeni. Jen teď mají delší čekací dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50
9.9.18 09:33

Díky za info, u nás to zas tak nespěchá tak určitě kouknu, díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
9.9.18 09:37

Je tam paní Ing.Mastná a ta je moc příjemná. Hodně záleží, jestli už máte pozemek nebo se bavíte hypoteticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
9.9.18 10:39

Pozemek již máme, je to tisíc metru a sestra už tam domek má a ted uvažujem,že začnem taky stavět, jen se pořád nemůžem rozhodnout,jestli pro dřevostavbu nebo z panelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
9.9.18 20:20

My nakonec jdeme do zděného. Nevím jakou máte šíří pozemku, ale v tom Rýmařově dělají i menší domky. Podívej se na jejich webovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
9.9.18 22:01

@Milina 33 spousta firem působí tak nějak po celé ČR, záleží jaký máte rozpočet, ze kterého materiálu teda chcete stavět a co si od toho slibujete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
10.9.18 06:52

No právě my pořád nevíme co by bylo lepší, určitě na to kouknu, šíře pozemku je 20 m a délka 50m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
10.9.18 06:54

Protože jsem z brna tak bych radši firmu z Brna, myslím,že je to lepší kvuli případným připomínkám a reklamacím atd. tak pokud tady ještě někdo je kdo stavěl s nákou dobrou firmou tak budu ráda za info, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
10.9.18 10:26
@Milina 33 píše:
Protože jsem z brna tak bych radši firmu z Brna, myslím,že je to lepší kvuli případným připomínkám a reklamacím atd. tak pokud tady ještě někdo je kdo stavěl s nákou dobrou firmou tak budu ráda za info, díky.

Na to mají lokální pobočky :nevim: ani ten Rýmařov není Brněnský, vlastně u dřevostaveb nevím asi o žádné která by byla takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
10.9.18 10:32
@Milina 33 píše:
No právě my pořád nevíme co by bylo lepší, určitě na to kouknu, šíře pozemku je 20 m a délka 50m.

To spíš asi záleží na tom co od toho čekáte, ty stavby se chovají trochu jinak :) nam třeba vyhovuje hrozně prostředí uvnitř dřevostaveb. Víc nám vyhovuje prodyšnější skladba stěn z přírodních materiálů při zachování „bytového“ komfortu :) i akumulační vlastnosti sedí líp, snáz se s nimi funguje v těch extrémnějších teplotách.

Jinak co se týče čekacích lhůt… 1 - 1,5 roku čekací lhůta na zahájení stavby a zatím to vypadá, že se spíš prodlužují. A od roku 2020 začínají platit nové požadavky na stavbu rd, ale tam záleží na tom co byste teda chtěli stavět… pro některé lidi je to dost komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
10.9.18 18:19

Na RD Rymarov jsem koukala, domečky moc pěkné, cena teda trošku víc než jsem počítala,ještě musím kouknout co je vše v ceně, u každé firmy je to jinak a ještě jsem našla dvě firmy ROVAX a LIGNIA, nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
10.9.18 18:21

Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli neví někdo kolik asi stojí inžernýrské sítě?voda, odpad a elektrika bohužel je to trochu dál, v délce 50m a já vubec netuším kolik to může stát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
10.9.18 20:47
@Milina 33 píše:
Na RD Rymarov jsem koukala, domečky moc pěkné, cena teda trošku víc než jsem počítala,ještě musím kouknout co je vše v ceně, u každé firmy je to jinak a ještě jsem našla dvě firmy ROVAX a LIGNIA, nemáte někdo zkušenost?

Rymářov je cenově spíš nižší kategorie. Jaký máte rozpočet na jakou velikost? Na Ligniu jsou v podstatě jenom negativní recenze, na Rovax pro změnu vůbec nic a cenově mi upřímně to nepřijde jako až takový rozdíl. Skladby stěn a podlahy/stropu mi nepřijdou nic moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
10.9.18 20:56
@Milina 33 píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli neví někdo kolik asi stojí inžernýrské sítě?voda, odpad a elektrika bohužel je to trochu dál, v délce 50m a já vubec netuším kolik to může stát?

Jakože 50m od domu nebo od hranic pozemku? Do 50m myslím byla možnost aby to ČEZ udělal na svoje náklady, u těch ostatních takhle asi těžko říct, dost záleží na tom jestli to je fakt jen přípojka nebo přípojka s vodoměrnou šachtou, podobně i s kanalizací atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
10.9.18 21:03

Rýmařov nemá vysoké ceny. Spíš záleží jaký máte rozpočet. Bohužel v dnešní době asi o moc levnější neseženete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí