Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem psala pochvalný a děkovný mail na porodnici. Nějak mi nedošlo něco donést a pak mě to zpětně fakt mrzelo, ale už jsem se s dětma nechtěla kodrcat do porodnice a nahánět PA a doktorku v té záplavě zaměstnanců. Pak jsem dostala odpověď, že děkují a pochvalu předají dále, tak snad aspoň to potěšilo.
Já jsem nic nedávala. Ani v porodnici ani jiným doktorům. Aby si doktoři začali zvykat na úplatky? A nedělali dobře svou práci i pro lidi? Stačilo mi vidět chování důchodců u lékařů před Vánoci
.
Pochvalný mail na porodnici a na vedení.
Vloni jsem byla 2× hospitalizovaná v nemocnici a kvůli alergii a intoleranci jsem měla stravu na míru. Poslala jsem poděkování a dostala jsem kladnou odezvu, že si toho váží a zmíní se na poradě „výš“.
@krajta píše:
Já jsem nic nedávala. Ani v porodnici ani jiným doktorům. Aby si doktoři začali zvykat na úplatky? A nedělali dobře svou práci i pro lidi? Stačilo mi vidět chování důchodců u lékařů před Vánoci.
patrně žiješ mimo realitu. Já drobnosti dávám a jsem jak v bavlnce. I tak se se mnou jedná. Ale nikomu to nevnucuji ![]()
@Burj Chalifa píše:
patrně žiješ mimo realitu. Já drobnosti dávám a jsem jak v bavlnce. I tak se se mnou jedná. Ale nikomu to nevnucuji
Nežiju mimo realitu
. Jen mám zdravotní problémy a podle toho by se ke mě a ke každému nemocnému měli lékaři chovat a ne podle toho kolik jim kdo donese flašek a čokolád. Dávám dost na zdravotní pojištění, je špatně, že očekávám odpovídající chování a léčení od doktorů?
@krajta jezis tak to je fajn nazor, jsou to jen lidi, kteri maji obrovskou zodpovednost a ja nevidim duvod, proc jim drobnosti neudelat radost, zvlast za neco jako je hezky vedena pece pred a pri porodu, coz je pro me jedna ze zivotnich udalosti na kterou i diky ty jejich peci budu rada vzpominat
Také nad tím přemýšlím
Jelikož sama pracuji ve školství a kazdorocne dostavam kvetiny (pak jsme doma jako v kvetinarstvi
) a cokolady (po prazdninach mam ja i ma rodina 10kg nahore) stale dokola, tak si myslim, ze lahev a cokolada neni asi uplny top. Jasne, je videt, ze jste si vzpomneli a normalni clovek se slusnym vychovanim nic nerekne a je vdecny, ze si „dite“ vzpomnelo
… Take jsme za mou praxi meli ve tride 2 rodice lekare a ty nam nosili behem roku cokolady a kavu na nervy, ze to dostavaji od pacientu a maji toho prebytky
…Na jednu stranu vim, co si jako lidi, co to kupuji pomyslite (ze jsme nevdecnici), ale na druhou se zamyslete jake je to pro nas
…, ale to je riziko povolani. Proc to ale rikam!??
Sama budu rada mnohem vic za ohodnoceni treba u pani reditelky ci kolegyne nebo i me osobne
Pak mate pocit, ze jsou rodice (v tomto pripade pacienti) radi za to, co pro ne delate a ze vam nedavaji neco jen tak ze slušnosti (i kdyz v dnesni dobe
). Popripade kdo ma manzela ci nekoho, kdo muze nabidnout protisluzbu do budoucna, tak bych to nabidla ![]()
(Napr. Muj manzel je pravnik a nikdy nevite, kdy se bude hodit nebo truhlar a muze treba neco vyrobit s cenou jen pro doktora apod…)
Snad jsem nikoho neurazila a budu pochopena ![]()
@krajta hele a vis, ze tohle se dava vetsinou PO, treba kdyz z te nemocnice odchazis? Jako podekovani a ne jako uplatek? Tzn ten personal se k tobe kvuli tomu ani nemuze chovat jinak, protoze dopredu nemuze tusit, ze az pujdes domu, doneses jim flasku?
@sakota píše:
@krajta hele a vis, ze tohle se dava vetsinou PO, treba kdyz z te nemocnice odchazis? Jako podekovani a ne jako uplatek? Tzn ten personal se k tobe kvuli tomu ani nemuze chovat jinak, protoze dopredu nemuze tusit, ze az pujdes domu, doneses jim flasku?
To je další věc ![]()
@Lendie
Jasně, to chápu, proto jsem založila diskuzi zda někoho krom hodnocení nenapada něco míň obvyklého… bohužel protislužby by asi nevyužil ![]()
@Nikous12 a co se pozeptat treba sester? Jestli nema nejake konicky, zajmy nebo co ma rad? Ty by mohli vedet ne? ![]()