Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Pokud z toho neni nejak spatny, ze by mel teplotu, polehaval, byl unaveny, hodne brecel, tak bych nechala naockovat. To je vazne drobny uraz. Podle me by dite melo byt zdrave v tom smyslu, ze telo neni oslabene bojem s necim. Cili treba pri problematickem prorezavani zubu bych naockovat nenechala. Pri ryme taky ne. Ale tou drobnem urazu asi ano.
Na druhou stranu, pokud nemel to ockovani uz nekolikrat odlozene. Nebo nehrozi, ze starsi sourozenec prinese ze skolky nejakou virozu, tak klidne tyden pockejte.
Prober to s doktorkou.
@Janča6 píše: Více
Prave už jsem to dvakrát odložila, jednou měli rýmu kluci a pak jsme měli zase my dva s manželem nějaký moribundus pro změnu🙈 takže prave taky váhám a spíše bych tam zatím asi šla
čekám ještě, co ten zubar a zkusim zavolat i doktorovi. Starší ještě není ve školce, takže tam je to taky v pohodě. Ani ještě nemáme žádné cestovatelské plány… což už třeba v červnu něco bude, tak bych zase radši už toto měla za sebou i z toho pohledu.
Jinak tady řádí od probuzení jak cerna ruka, úplně normálně, jedine co, tak přijímá tekutou a neutrální stravu pouze, asi to tam má citlivější.
@Anonymní píše: Více
Z informací, co jsi poskytla bych očkovala, nicméně bych se možná domluvila s doktorkou, co si o té situaci myslí ona.
V tom pripade, pokud zubar nebo pediatr nebudou proti, bych ho nechala naockovat.
Pri nejakem vaznejsim urazu ne.
Jsem ohledně očkování dost opatrná, ale v tomhle případě bych pouze zkonzultovala se zubařem, jestli nebude potřeba nějaký „zákrok“ a pokud ne a syn nebyl nějak viditelně v nepohodě, naočkovat bych nechala. Teď je v podstatě nejlepší období pro očkování - viróz už tolik nelítá, ale ještě nejsou vedra.
@vedma007 Jojo, přesně tak bych to taky videla. Období na ockovani mi přijde nyní ideální prave ze. Díky holky za konzultaci. Ještě uvidim, co ten zubar řekne.
Ahojky, syn 18 měsíců včera večer nehezky spadl a hnuly se mu v puse dva spodní rezaky. Dnes jdeme k zubaři, ať se na to podívá a vyjádří se. Přes noc byl na nurofenu, aby ho to nebolelo, protože jinak pobrekaval. Teď už dávka vypršela, a zda se byt v pohodě, tak jsem mu zatím nedala.
Ale zítra ráno měl jít na poslední hexu - dávat, nedávat? Odložit? Vím, ze se má očkovat jen zdravé dite, ale je to myšleno konkrétně co se týká infektu, nebo i co se týká úrazu?
Dekuji