Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, nedavno jsem tu psala o tom jak mi moje mamka nechce dovolit druhou dirku. Dneska jsem byla sama doma a uvědomila jsem si že mam doma vsechny potrebne věci. vzala jsem kanilu a propochla si to. Udělala jsem si to moc blízko a nechavam si ji zarust, nemam v tom ted zadnou nausnici a melo by to do měsíce byt zarostlé. Jak to zaroste, propichnu si to lepe a znovu. Prosim neukamenujte mě. Když si to potom udelam znovu, je mi jasne, že to rodiče uvidi. Dost se bojim jejich reakce kdyz to uvidi. Jaká by byla vaše reakce?
@Anonymni holcina kolik ti je? Třeba já osobně bych to dceři, které je cca 12 a víc dovolila a radši bych, aby si to nechala nastřelit někde normálně než takovýhle domácí pokusy. Ale já nejsem tvoje máma ![]()
To by si měla přečíst @warita.
Ta má pocit, že dítěti zakáže a hotovo.
Jenže zákazy, zvláště ty bez vysvětlení, vedou k horším věcem. Tady zakázali dceři propíchnou si uchu, v čistém sterilním prostředí a profesionály. Tak si ho pichla sama s blbě… A hodlá v tom pokračovat.
Hele kamarádka byla přímo u paní co to nastřeluje a stojí to snad 200Kč. V 16ti máš nějaké peníze nee? Riskuješ tak akurát zánět.
@Jitul.kaaa9 píše:
@Anonymni holcina kolik ti je? Třeba já osobně bych to dceři, které je cca 12 a víc dovolila a radši bych, aby si to nechala nastřelit někde normálně než takovýhle domácí pokusy. Ale já nejsem tvoje máma
Asi tak. Zadne domaci pokusy, hezky k profesionalce, at je to bezpecne a poradne.
Pokud by si chtela dat do ucha deset kruhu, vyjadrila bych akirat nazor, ze mi to prijde nevkusne.
Dceru mám ještě malou, ale já bych ti vynadala, že sis to píchla sama… ![]()
@Anonymni holcina píše:
@Jitul.kaaa9 16 mi je
Hele moje ségra udělala v 16 to samé, taky ji to rodiče zakázali. Ona si tu náušnici teda nechala normálně nastřelit u profíka. No každopádně naší to zjistili tak po půl roce? Možná po roce? Ona má dlouhé vlasy, takže to ani není vidět. A neřekli na to pak už nic ![]()
Rodice te asi dost dusi co? jejich pristup je ale spis na skodu, coz se ted bohuzel ukazalo-radsi nez dceru vzit do salonu, tak si to propichne sama doma a spatne..ach jo…muzu ti napsat jaka by byla moje reakce, ale nebude ti to k nicemu, kdyz nejsem tvoje mama. ja bych predne asi neresila, ze chces druhou dirku do ucha, to mi neprijde nijak dulezite. resila bych tetovani apod., ktere v tomto veku nemusi byt uplne promyslene co se tyce budoucnosti a toho, ze ti to uz zustane navzdy. ale dirku v uchu bych neresila, muze pak zase zarust, az se rozhodnes ji nemit ![]()
Já mám druhou dírku snad od 14. Možná i déle. A úplně bez problémů. Každopádně ty sama si nic nedělej, radši si o tom zkus s rodiči ještě promluvit a nech to udělat profesionála. Ještě by sis ublížila.
Hele naši taky měli kecy. Nechala jsem si píchnout další dvě taky v 16, ale s rozumem, takže v salonu. Naši jsou na tohle taky prudérní a měli kecy na vše. Lakovat nehty jsem si mohla až na gymplu jinak kecy… jestli to chceš tak někde odborne. Já je nakonec v 25 vyndala, protože jsem měla pocit, ze už se to ke me vzhledem k věku nehodí.
@Anonymni holcina Tvoje ucho, neřešila bych to, jen bych ti doporučila si to nechat někde nastřelit, atˇsi neublížíš. Moje dcera si ve tvém věku nechala propíchnout jazyk a pupík ![]()
Ja bych šla hned nekde k profesionálovi ale myslim si, ze me nevemou bez podpisu od rodičů nebo s nejakym souhlasem