Druhé dítě a sociálka

125
1.7.13 15:21

Druhé dítě a socialka

Dobrý den zajímalo by mě jak to je ze socialkou. Máme s přítelem syna (2 roky) a planujem 2 dítě. Zajímalo by mě kdy to musím te socialní pracovnici říct že čekám další dítě. nebo kdy my nebudou posílat na to prvni dítě. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35895
1.7.13 15:25

Já to nechápu, co s tím má sociálka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1646
1.7.13 15:27

@pikola ja nechapu celou @Anička 17 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
1.7.13 15:28

Asi myslíš rodičovský příspěvek…pokud budeš před porodem nastupovat mateřskou, tak jim musíš oznámit datum kdy nastupuješ na mateřskou (od toho dne již nebudeš brát rodičák)…pokud budeš nastupovat přímo na rodičák tak tam nevím kdy přesně to je, ale to by jsi stejně musela řešit na přepážce a tam by ti to řekli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.7.13 15:29

Pokud ŕešíš pobírání rodičáku, tak to musíš nahlasit, neź začneš pobírat ppm… Pokud budeš přecházet z rodičáku na rodičák, vyřeší se to při jednom rovnou ccc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598

8o sociálka? a to teprve pouze plánujete, nebo jsi už těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
:zed: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
5052
1.7.13 15:30

Myslíš tím, že bereš rodičák na starší a jsi těhotná? Tak pokud myslíš tohle tak až se prcek narodí a budeš mít RL tak podáš novou žádost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
1.7.13 15:47
@Anička 17 píše:
Dobrý den zajímalo by mě jak to je ze socialkou. Máme s přítelem syna (2 roky) a planujem 2 dítě. Zajímalo by mě kdy to musím te socialní pracovnici říct že čekám další dítě. nebo kdy my nebudou posílat na to prvni dítě. Diky

Nejspíš ti jde o vyplácení rodičáku. Máš nárok na PPM? Pokud ne, budeš pobírat rodičák až ode dne porodu toho druhého dítěte. Do té doby budeš pobírat rodičák na to první. Po porodu dojdete na sociálku, ukončíš pobírání RP na první dítě a zažádáš si o pobírání na druhé dítě (dva RP souběžně nejde pobírat). Pokud porodíš dřív, než ti doběhne RP (těch 220tis) na první dítě, tak se nedá nic dělat - ten zbytek prostě už nedostaneš a začne se ti rovnou počítat 220tis na to druhé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
1.7.13 16:49

? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
1.7.13 18:07

Tohle se řeší až po porodu druhého dítěte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.7.13 07:22
@T.Hololinka píše:
Tohle se řeší až po porodu druhého dítěte :nevim:

po porodu druhýho dítěte je pozdě, pokud nastoupí na mateřskou, nesmí už pobírat rodičák, pokud by ho pobírala a přišlo se na to (a ono by se na to přišlo), musela by ten rodičák, co dostala navíc, vrátit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
2.7.13 10:52

@kate02
Já měla za to, že rodičák se nemůže přepsat dříve než bude matka mít rodný list dítěte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.7.13 10:53
@T.Hololinka píše:
@kate02
Já měla za to, že rodičák se nemůže přepsat dříve než bude matka mít rodný list dítěte :think:

To nemůže, ale ona musí zrušit ten rodičák na první dítě, aby nepobírala PPM a zároveň rodičák… Na druhý dítě bude žádat znovu o rodičák, ale až po konci mateřské dovolené… Prostě nemůže pobírat zároveň PPM a rodičovskej příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
2.7.13 10:56

@kate02
Já chápu že nemůže pobírat PPM a rodičák zároven.
Zakladatelka se stejně nevyjádřila co brala nebo bere, taky mohla brát celou dobu rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat