Druhé dítě a převod RD na muže
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud manžel splňuje podmínky na kratší čerpání tak si o něj můžete zažádat. Stačí ho zapsat do toho papíru na sociálce a dodat stejné papíry jako dáváš za sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píše @Aspera, už se nemusí nic převádět, normální legální cesta je, že doložíte splněné nároky manžela na získání PPM a díky tomu volíte výši rodičáku.
V současné době máš k čerpání 220tis, takže při pobírání od narození ti tříletá vyjde méně jak dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Citovat
- Upravit
Manžel musí ke dni narození dítěte pracovat nebo být OSVČ a mít účast na nemocenském pojištění 270 dnů za poslední dva roky. Pokud to splní, zajdete po narození mimča RD vyřídit spolu, že on doloží právě jeho příjem atd. pak si celkovou sumu 220 000Kč dáš třeba na těch 36m a to je 6111Kč měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Gladys můžu se zeptat, kolik to měsíčně je? Kdybych si zvolila tu tříletou?
@Aspera děkujiP.
zhruba 6100
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale pozor - kdyby někdo z vás nastoupil na rodičák pro druhé dítě a ty budeš pobírat stále rodičák na první dítě, je třeba to oznámit na úřadě a první rodičák zrušit - co nevyberete, to prostě propadne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak je to se zdravotním a sociálním? Kdo ho bude platit za matku, když jakoby na mateřské bude otec?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jdde to převéct na chlapa i když nejsme manželé a nema tu trvaly pobyt?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký večer,
momentálně pobírám rodičovský příspěvek, mám jej na čtyři roky - délku jsem si vybrat nemohla, protože jsem byla v době otěhotnění bohužel dva měsíce na ÚP. S mužem bychom chtěli druhé dítě a já jsem se vás chtěla zeptat, zda by bylo možné převést ten druhý rodičák na něj (pokud se poštěstí otěhotnět). S tím, že bychom si jej zvolili na tři roky?
Děkuji a omlouvám se za anonym, nikdo neví, že bychom chtěli druhé mimi
P.