Výpočet mateřské dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výpočet mateřské dovolené
Prosím poraďte. V lednu 2014 mi bude končit rodičovská dovolená. Jsem nezaměstnaná, jelikož jsem pracovala na dobu určitou, tak se nemám kam vrátit. Budu si tedy hledat nové místo. Kdybych si našla práci a odpracovala si těch 270 dnů, tak mateřská se počítá jako průměr ze všech dnů nebo např. za poslední čtvrtletí? A jak je to s nemocenskou, ta se bere jako odpracované dny? Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
PPM se pocita jako prumer rok zpetne. Nemocenska se do odpracovanych dnu pocita, ale nepocita se do prumeru na PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
PPM se pocita jako prumer rok zpetne. Nemocenska se do odpracovanych dnu pocita, ale nepocita se do prumeru na PPM.
Dobrý večer, obracím se na Vás s prosbou.Jsem na rizikovém těhotenství a v prosinci bych měla nastoupit na mateřskou dovolenou.Chci se jen zeptat z čeho se mi to bude počítat. Od roku 2004 jsem zaměstnaná ve stejném zaměstnání. S první dcerou jsem šla na rodičovskou na 2 roky a mysleli jsme, že před nástupem do práce znovu otěhotním, ale bohužel se nepodařilo a musela jsem nastoupit zpět do práce, ale pouze na víkendové směny, tím pádem jsem šla i s platem dolů. Chci se zeptat, jak se to bude počítat, slyšela jsem, že by se měla počítat ta vyšší mateřská, je to možné?? Děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych se zeptat, jak je to s výpočtem mateřské, když člověk není rok před nástupem zaměstnán, resp. je zaměstnán třeba jen 3 měsíce a předtím zbylé měsíce čerpal rodičovskou dovolenou, bude se brát průměr pouze s těch 3 měsíců nebo ještě z předchozího zaměstnání (z kterého se počítala první mateřská)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit