Konec MD a dovolená

10142
26.6.13 17:04

Konec MD a dovolená

Ahoj,

holky, ted nevím, jestli jsem si dobře vyřídila nástup na RD.
21.7. mi skončí MD. Mám nárok na řádnou dovolenou od zaměstnavatele, kterou jsem si dala od 22.7. do 16.8.. Začátek RD jsem si dala od 1.8.. Ale ted nevím, jestli to je dobře :think:
když jsem si takto vyřizovala prvn RD, tak mi skončila MD, den na to mi začínala řádná dovolená a RD mi začala až po této dovolené. Rodičovský příspěvěk mi ale začal zároven se řádnou dovolenou. Jenže ted u této druhé rodičovské, není rozdělen datum rodičovské dovolené a rodičovského příspěvku a tak jsem si to dala takto.
Je to dobře nebo mi rodičovská dovolená musí začínat až po skončení řádné dovolené???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
558
26.6.13 17:18

@Petttruše Já si myslím, že je to jedno..Já jsem třeba dovolenou čerpala současně s rodičákem.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
26.6.13 17:18

Ano, je to dobre, muzes cerpat radnou dovolenou od zamestnvatele a zaroven pobirat RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
26.6.13 17:20

@Ballnejka mě paní na úřadu říkala, že mi dovča s rodičákem může běžet souběžně, to je OK, ale ted si jen nejsem jistá, jestli mi rodičovská dovolená začíná dobře nebo je jedno, že začíná během řádné dovolené. Ale zase když rodičovská dovolená a rodičovský příspěvěk není ted nijak rozdělen, tak to je snad jedno :think: snad jsem nic nepohnojila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
26.6.13 17:20

A o rodicovskou dovolenou zadas zamestnavatele o volno, neco jako „omluvenka“ ze nebudes v praci, kdezto o rodicovsky prispevek zadas UP. Tyto dve veci jsou odlisne a nemaji na sebe vubec vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
26.6.13 17:21

@Anik6 jj, RP můžu pobírat součaně, to je OK, ale jde mi o RD jestli může běžet současně? ale jak jsem psala výše, PR a RP nebylo ve formuláři nijak rozděleno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
26.6.13 17:23

Ne, nelze, RD budeš čerpat v návaznosti na řádnou dovolenou. Ale RD neřešíš se státem, ale se zaměstnavatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
26.6.13 17:37

@Petttruše no myslím, že by to tak být nemělo. Po MD je řádná dovolená, teda do 16.8. a od 17.8. by ti měla běžet RD, alespoň takto jsem to měla já, takhle jsem to u mého zaměstnavatele podepisovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
26.6.13 17:46

@Petttruše já to vyřešila tak, že jsem do dopisu napsala že „žádám po mateřské dovolené o vyčerpání řádné dovolené a na ni navazující rodičovskou dovolenou do 3 let dítěte“ neuváděla jsem mezitím žádné datumy, bylo to tak jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
26.6.13 17:49

Hm, hm, já když si vyřizovala právě rd u první, tak mi rp a řádná dovolená běžela současně…tak ted nevím, proto se ptám, že rd a rp nebylo nijak rozděleno…takže mi to souběžě tedy nepoběží? rp musím čerpat až po řádné dovolené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
26.6.13 17:55

@Petttruše RP můžeš čerpat současně s řádnou dovolenou, to nemá nic společného s RD, o RD žádáš svého zaměstnavatele a to po skončení řádné dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
26.6.13 17:58

Přesně jak píše @Gábííí, rodičovský příspěvek můžeš čerpat v návaznosti na PPM, nemůžeš ale u zaměstnavatele čerpat řádnou dovolenou a rodičovskou dovolenou zároveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zááza
26.6.13 18:05

Přesně tak, funguje to pořád stejně, tak jak jsi to psala už v úvodním dotazu. Nelze čerpat 2 různé dovolené souběžně! Nejdříve je MD, poté navazuje ŘD a až poté RD s tím, že o rodičovský příspěvek můžeš požádat hned po mateřské dovolené souběžně s čerpáním řádné dovolené.

@mag píše:
Přesně jak píše @Gábííí, rodičovský příspěvek můžeš čerpat v návaznosti na PPM, nemůžeš ale u zaměstnavatele čerpat řádnou dovolenou a rodičovskou dovolenou zároveň.
  • Citovat
  • Upravit
10142
26.6.13 18:41

Holky, a to co jsem si byla ted vyřizovat na sociálce, to byla RD nebo RP? :think: já si ted nevybavuji nadpis toho formuláře, možná si jen pletu pojmy :roll: jestli jsem na úřadě byla vyřizovat RP, tak si jen opravím žádost pro zaměstnavatele, kde si posunu začátek RD po skončení řádné dovolené. Já jen jestli nemusímna úřad znovu. Pokud jsem tam vyplnovala jen RP, tak ej v pořádku, že začíná od 1.8. a bude běžet současně s řádnou dovolenou. Jen si opravím ru RD, aby mi začala po dovče…dedukuji dobře? :) Ted jde jen o to, jestli na tom úřadě vyřizuji jen ten RP, tak je to OK a skočím jen do práce…
chjo chjo, to jsem zmatkář…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
26.6.13 18:45

@Petttruše na úřadě práce žádáš o RP-rodicovsky příspěvek ;) RD-rodicovka dovolená ( žádáš u zaměstnavatele) Pleteš si pouze pojmy, prostě jen změn datum nástupu na RD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat