Druhé dítě, ale bojím se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Leontodon
23.9.24 20:42
@Annie999 píše: Více

My máme rozdíl 2 roky a je to super. Ne, že by to někdy nebylo náročný, ale je to úplně super. Moc větší rozdíl bych ani nechtěla. Ono, když se raptory usměrní, tak se umí docela brzy dohodnout a hodně brzy si spolu hrát a pak jsou děsně sladcí :D.

Spíš bych nechtěla větší rozdíl a zbytečně natahovat mateřskou a všechno, ale to má každý jinak.

• Citovat
  • Upravit
24261
23.9.24 20:46
@Zmatka píše: Více

S tímto souhlasím. Tříleták je malé dítě.

Já mám první dvě děti o 23 měsíců a byla to dá se říct pohoda. Ségra to má taky tak a řekla bych, že také to jde pěkně. Švagrová má rozdíl tři roky a přijde mi to náročnější :nevim: já mám teda třetí o dva a půl roku od prostředního. Od toho prvního dítěte mi ten rozdíl 4, 5 roku přijde už hrozně veliký. Ano už je to rozumné dítě, mají se rádi, ale nestíhám se mu věnovat jak by potřeboval. Prostě ho to mimino brzdí. nemají stejné hračky atd.

Reálně stejně záleží jak náročné dítě se ti narodí. Já se s jedním dítětem nudila. Mít víc dětí je super. Ale další dvě děti měli potravinové alergie. Takže to byl v tímto směru dost mazec. Třetí má zdravotní potíže a je to hodně náročné. Ale tohle je něco co nejde plánovat a bát se toho. Ve fungujícím vztahu zvládnete všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
23.9.24 20:47
@Annie999 píše: Více

Dost nerozumny argument. O penezich to fakt neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
23.9.24 21:07

Mám rozdíl 3,5 roku a na rovinu ve 3 letech jsou hrozný. Je to horší než ve 2. Oba byli ve dvou zlatí, ald ve 3 monstra. Zlepšilo se to před 4. rokem.
V tvým věku bych počkala klidně ještě 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
23.9.24 21:58

@Eowyn01
Možná pro vás…ale já svatbu nikdy nechtěla…znám okolo sebe pár lidí, co manželé nejsou (jeden pár dokonce více než 30 let) a vyhovuje jím to.
Pro mě je to jen cár papíru, který vám změní příjmení a po rozvodu pomůže rozdělit majetek - a i to je kolikrát boj.

• Je to pro mě poslední věc, do které bych dávala peníze. Pro mě je důležitější si vybudovat plnohodnotný vztah, rodinu - tu zabezpečit a vytvořit domov.

Každý má jiný pohled na manželství, způsob života, děti, apod., to že pro vás je to nerozumný argument, neznamená, že pro ostatní a pro mě také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
23.9.24 22:05

@Zmatka
Já o samostatnosti a rozumu nic neřekla…to nemá pomalu ani 6 leté dítě (v případě 6 letého dítěte v mém okolí - každé dítě je jiné).
Napsala jsem, že je více nápomocné a více komunikuje, člověku už řekne, že ho něco bolí, co chce, apod… O to mi jde.
Mám okolo sebe 6 letou holčičku a 3 a půl letého chlapečka, které znám od narození, tak si nemyslete, že mám v hlavě nějakou vyčtenou/vymyšlenou představu o tom, jak funguje 3 leté dítě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
23.9.24 22:32

Mám to naopak. Syn je tornádo a ve 2 letech jsem ho fakt nezvládala. Třeba jako těhotná nebo s miminkem v nositku bych ho nedoběhla. Ale druhé se narodilo když mu byly 3 roky a vidím, že teď je mnohem dál, lépe spolupracuje, má pud sebezáchovy, to dřív neměl, takže už ťukťuk není tolik nebezpečný sám sobě.

Řekla bych, že ideální odstup (pro matku) je 4 roky, když už je starší dítě bezpečně zabydlené ve školce a už si vytrénovalo imunitu na ty školkové bacily, aby nebylo furt nemocné. Ale to je jen teorie, kterou nemám podloženou praxí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
23.9.24 22:38

@Annie999

A máte nějaký jiný cár papíru? Pro mě jeden z nejdůležitějších věcí, proč jsme se mužem vzali, bylo, že kdyby třeba měl nějakou nehodu a byl v komatu, tak mě za ním ani nepustí do nemocnice.

Taky jsem nikdy nechtěla utrácet za svatbu, ani energii, ani peníze, tak jsme ji udělali nízkonákladovou, jen pár desítek tisíc. A jsem uplně spokojená. Navrch to zlepšilo náš jinak unavený vztah (už jsme měli jedno dost náročné dítě) a druhé dítko bylo počato opravdu z lásky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24261
24.9.24 05:20

@Callista to s těma nemocema ze školky je pravda. Ale nesmíš v tom jeho prvním roce školky být těhotná. Jinak vše chytneš v těhotenství a to je naprd. Vlastní zkušenost. A pak sice s miminkem už to starší dítě nemoce zvládne levou zadní, ale funguje jako přenašeč. Takže ti to stejně k miminku dotáhne. A u nás to zrovna bylo peklo u toho třetího. Chudák si toho zažil moc. U rozdílu dva roky byli prostě děti doma a nemoce jsme nemuseli řešit. To byla pohoda. Samozřejmě to nemusí být takto vždy. My měli dost smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
24.9.24 06:15

@anavi13 Možná to je tím, že já jsem se sourozencem 5 let a vycházíme hezky :) A když se tak dívám na svoje děti, tak první, co bych udělala, je větší odstup mezi nimi. V pěti už byl starší opravdu to rozumné dítě, například si nechal vysvětlit, že uspávám mladší, že má být v klidu, nerušit. Ve třech určitě ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
24.9.24 08:12

Mám rozdíl mezi dětmi 3 roky. Jak byli malí, tak pohoda. Teď když mají 6 a 9 let, tak je to šílené. Neustále v sobě, naschvály a řev. Doufám, že to někdy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24261
24.9.24 09:02

My máme se sourozencem 16 let a vycházíme hezky 🤣ale nechtěla bych to ani za nic. Má to svoje mouchy. To je asi hlavně tím, že nevidíš jaké by to bylo reálně. Já tu představu taky neměla. Jenže teď co mám děti ve věku 1, skoro 4,skoro 6 let, tak to vidím úplně jasně. Jako jo rozdíl pět let je jednoduchý pro rodiče. Neznamená to, že se děti nebudou mít rádi, ale pokud dobře nefunguje chlap, babičky tak ten starší trpí. Příklad. Ten tříletý si hraje rád s duplem, jezdí auty. Prostě hry co už pomalu roční zvládne, nic z toho nesní atd. Ten pětiletý chce už malé lego, něco tvořit. To jde jen když roční spí. To, že mají být potichu, aby brácha usnul chápou. Chtějí totiž klid :lol: teď mi reálně oba rádi jdou do školky, protože chtějí mít klid na hraní. Nejstarší mi řekl, že mám teda smůlu, že musím být doma s nejmenším :D prý oni mají klid ve školce a tatínek v práci :D jak upřímné. Mě ty starší děti chybí. Kvůli nejmenšímu se mi rychleji vzdalují. A teď je to teda fakt hodně těžký je zvládnout, aby se naučili spolu fungovat. To od dvou dětí s rozdílem dva roky neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16278
24.9.24 09:15
@Callista píše: Více

Přesně tak, taky byla debata, zda svatba ano, nebo ne. Manžel po pravdě nechtěl. Ale pak to byl on, kdo přišel a požádal mě o ruku. Že člověk nikdy neví, co se kde stane. Jako manželka bych měla právo na informace, případně nějaký důchod, atd. Jako přítelkyně jsem prakticky cizí člověk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16278
24.9.24 09:17

@Annie999 Jak se zde píše, za svatbu nemusíš vyhazovat peníze, vše jde udělat jednoduše a levně :pankac: A co se týče majetku, ten se dá taky ošetřit tak, aby to po rozvodu prakticky šlo hladce a nebyly žádné tahanice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.24 19:27

Mám děti o necelé 3 roky a byla to pohoda. Starší už chodil přes půl roku do školky, neměl plíny, dalo se s ním domluvit, něco už uťapal a bráchu miluje. Teď čekam třetí a když to dobře dopadne tak bude s mladším o 2 a kousek a mám z toho teda větší obavy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová