Druhé dítě, ale bojím se

193
22.9.24 17:08

Druhé dítě, ale bojím se

Už delší dobu, bych se chtěla svěřit s jednou věcí…s partnerem bychom chtěli dvě děti, teď máme jedno, druhé jsme si řekli, že až budu na původní váze (můj požadavek :mrgreen: ) a že musíme mít už svoje finální bydlení (bydlíme ještě u rodičů od přítele, aby jsme právě našetřili) - to už se blíží k finálu - bydlení jsme našli a vyřizujeme hypotéku.
A tak už padla otázka, jdeme do druhého?
Já strašně druhé dítě chci a představa, že máme dvě, každé úplně jiné a jsme finální… strašně mě zalije štěstí a zahřeje mě u srdce :srdce:
Ale zároveň jsem člověk, co je docela stresař, dost nervák, člověk co miluje svůj klid,… A ještě k tomu je syn docela ďáblík.
A představa, že máme dvě děti, jak to budu zvládat,…to mě zase děsí…
Hodně se to ve mě pře.
Těším se, až se budeme snažit, až se dozvíme, že se nám podařilo, ale bojím se, abych to pak psychicky zvládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4383
22.9.24 17:16

Ahoj, proč myslíš, že bys to psychicky nedávala? Kolik je vám let? Nemůžete ještě nějaký čas počkat, urovnat si své myšlenky a poté mít druhé dítě? Určitě Ti nemusím vykládat že přijdou nové starosti, ale tohle by tě odradit nemělo. Je sice hezké že se na druhé těšíš, a máš výhodu v tom že zhruba víš, co tě čeká. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
22.9.24 17:42

@Lu66
Je mi 25, ale vždycky jsem chtěla být mladá maminka :srdce:
Protože kolikrát už teď mi pomalu docházejí na něj někdy nervy - je to fakt čert :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.9.24 18:21

@Annie999 mám 4 děti a zvládat ty dva nejmenší je někdy fakt masakr.. Mám je 2.5roku od sebe.. Osobně bych šla do varianty, že si dám větší rozestup, když se toho bojím. Plus nejdřív zabezpecila dostatečnou rezervu kvůli hypotece. Rodicak není sranda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8851
22.9.24 18:47

A svatba nic? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16208
22.9.24 18:53

Jinde jsi psala, že se od března chcete snažit o druhé. Takže máte plán, ale nevíš, jestli ho chceš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
22.9.24 18:55

A kolik je synovi?
Hele kádě dite je jiné. Takže může to být v pohodě a nebo peklo.
Mám dvojčata 3 roky a 4 měsíce a po nich syna a ten bude mít v listopadu 2.
Takže vím co je to zápřah kolem děti.
A když to vezmu kolem a kolem, tak bych chtěla odstup mezi dětma tak 4 roky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.24 19:19

Já čekám čtvrté a také se bojím :lol: Nejtěžší byl asi přechod z jednoho na dvě. To třetí už se ztratilo. Za mě je lepší menší věkový rozestup, děti si lépe rozumí, mají podobné zájmy, snáz si spolu vyhrají. Velká rodina je moc fajn, pořád je doma živo :palec: Když mám doma jen jedno, přijde mi to takové smutné, já bych neváhala :) Kolik je malému? Já bych se v klidu přestěhovala, zabydlela a pak bych se začala snažit. Ať vše klapne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
758
22.9.24 20:36

Chtela jsem mit deti blizko u sebe, staršímu byly pred dvemi tydny 2 roky mam dvoumesicni mimco. Starsi syn ma obdobi vzdoru a musim rict, ze toho mam nekdy plny kecky.. miminko si uzivam jak je hodnoucky, prez den skoro vubec nebreci, ale v noci se budi po hodine po dvou max :mrgreen: jsou lepsi dny a jsou dny kdy zase nic nestiham. Ale u prez to vsechno jsem hrozne stastna ze je oba mam a ze jsou takhle kousek od sebe.. je to fajn. Zvladnete to uz jen proto, ze musite :lol: taky jsem se strasne bala, ale po porodu to ze me uplne opadlo.. predstavovala jsem si to horsi.. ale strasne zalezi asi i na diteti a dulezity je, si udelat taky obcas chvilku jenom pro sebe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.24 21:33

@Ťarbík01 tak se stalo u nás, protože mezi prvním a druhým byly komplikace, dlouhé kojení, nenaskočil mi cyklus, dopadlo to a děti jsou o 4roky a přijde mi to v pohodě, velká už byla dost samostatná a malou strašně miluje, opatruje ji, vše ji ukazuje…že si myslím, že ve finále jí nejvíce věci naučí právě ta velká ségra :srdce:a také jsme úplně přesně stihli dodělat dům a s miminkem jeli do nového, které manžel dochystaval při naší delší hospitalizaci a zbytek věcí jsme ještě stěhovali v šestinedělí a asi ještě chvíli budeme přebírat a odvážet od mých rodičů…

• Citovat
  • Upravit
5098
22.9.24 21:42

Zalezi, kolik je starsimu. Rozestup dva roky a mene mezi detmi je peklo, rozestup ctyri roky a min mensi peklo. Pet a vic uz je celkem pohoda (teda, kdyz to porovnam).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
23.9.24 14:29
@Anonymní píše: Více

Já právě chci menší věkový rozestup…nejlépe ty 3 roky, což by tak případně vycházelo.
Jak říkáte, vyhrají si spolu, budou mít k sobě blíže,…
Malému bude 18m…a je docela ďáblík…já si právě myslím, že to moje hlava bere tak, jakoby by právě teď k němu mělo přibýt další dítě, proto si to neumím moc představit…přeci jen, když jsou dítěti ty 3 roky, tak už je víc nápomocné, komunikuje,… samozřejmě i tak je to těžké, ale pořád méně, než mít třeba dvě dvouleté děti :D
Přesně takhle jsme to měli v plánu - přestěhovat se, zabydlet se a pak to pomalinku začít zkoušet :srdce:
Děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
23.9.24 14:30

@truelly
Svatbu nechceme…nejdříve za 5-10 let, pokud se nám bude chtít. Za mě nepotřebná a máme jiné projekty, věci, apod. kde jsou peníze důležitější :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
23.9.24 14:34

@Dahlia0409
Přibližně od března. Ještě uvidíme.
Nene pozor, tady nejde o to jestli chci/nechci…MOC chci.
Jen jde o to, že mám strach, abych to pak psychicky zvládala.
Vůbec nejde o to, že bych nebyla připravená, nechtěla druhé dítě, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
23.9.24 20:32
@Annie999 píše: Více

To vazne neni. Triletaci jsou pro vetsinu lidi obtiznejsi obdobi nez dvouletaci. A na nejaky rozum a samostatnost zapomen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová