Druhé dítě musí být holka!

Anonymní
14.11.13 13:12

Druhé dítě musí být holka!

Ahoj :mavam:
mám nějaký splín a tak bych se tu ráda vypsala, snad to nebude mít moc negativních ohlasů :mrgreen:
Mám doma klučinu dva a půl roku, vždycky jsem si přála holčičku a přiznám se že jsem si ani nic jiného nepřipouštěla ale ono jak to bývá přišel kluk… musím napsat že jsem z toho byla chvilku moc smutná ale vyrovnala jsem se s tím rychle protože jsem toužila především po zdravém miminku.
Mojí mamku jsme moc potěšili že je to kluk, první vnuk ale moje sestra která má dvě holky nebyla nadšená a řekla mi že možná příště :roll: :zed:
Na kluka (prvního v naší rodině) jsem si samozřejmě hned zvykla :srdce:,pak nastalo období kdy jsem si říkala že druhé dítě musí být holka za každou cenu takže jsem stále počítala podle Jonáše vhodné období, četla různé babské rady atd… :zed:
Už pomalu nastává období kdy o druhém miminku přemýšlím jinak a sama v sobě cítím že po té holčičce tak netoužím, že budu ráději za malého brášku a partáka pro prvního syna.
Jenže během mé návštěvy sestry kdy se probíralo naše druhé dítě…vznikla velká hádka a mě to od ní moc mrzí :x :,(
Ona i mamka samozřejmě počítají že to musí být holka…přece každá žena chce holku, kvůli culíkům a věcičkám. Říkala to stylem že ženská bez holčičky když ji postihne neštěstí mít dva kluky je nějaká méněcená nebo co :zed: a jak já můžu proboha chtít dva kluky. Že si s nima nebudu rozumět jako kdyby to byly holky :,( strašně mě tento její názor mrzí a bolí :|…proč si myslí že jsou kluci za trest :,( :,( :,( máte někdo taky takový názor???

• (Ještě doplním že 3 dítě má kluka, ale to ona už je v pohodě vždyt ONA má ty dvě holky a kluka jako třešničku nakonec)
  • omlouvám se za chyby :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.11.13 13:14

Jéditi.. ať počítají s čím chtějí. Hlavně, jak bude mimčo zdravé, no ni ;) Já bych brala pro kluka taky spíš parťáka. Navíc o holky se člověk mnohem víc bojí.. Nic si z toho nedělej. Šance jsou zhruba stejné, buď to vyjde, nebo ne ;) Já jsem šťastná jak blecha, že mám kluka, je s nima větší zábava, nemusím se o něj tolik strachovat, přecijen je to prostě chlap :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.13 13:15

No to si nevybereš my hrozně chceme kluka a zatím to vypadá na holku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
14.11.13 13:18

Ja bych to tolik neresila… bud co bud hlavne zdravoucke a spokojene :) muj manzel i muj otec si moc prali kluka (protoze moc chlapu v rodine nemame) vsichni dost dlouho po generace maji holcicky :) ale vzdy jen jedno dite holku a ja teda u jednoho z principu zustat nechci pravda jsem stastna za holcicku ale i chlapecka bych uvitala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
14.11.13 13:19

Oni si můžou počítat s čím chtějí :lol: :mrgreen: Mě bylo naprosto jedno co budeme mít, těhotenství bylo vytoužené a jediné co jsme chtěli bylo zdravé miminko. Když mi řekli, že čekám chlapečka tak jsem byla hrozně šťastná (beztak bych byla i za holčičku) a jsem nadšená do teď. Neumím si teď už představit mít holku. A teď trošku s manželem doufáme, že i druhátko (pokud se poštěstí) bude kluk :) Prostě po holčičce netoužím ;) Jooo reakce okolí už teď jsou takové jakože :,, A kdy to pořídí maminka a tatínek sestřičku?" :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
14.11.13 13:20

Ahoj.
Já Ti rozumím :hug: Rozumím jak tomu, že chceš holčičku tak i tomu, že jsi nakonec raději kluka-brášku pro staršího sourozence. Jinak manžel je ze tří kluků. Já sama jsem od mala chtěla dvě holčičky -mám je a před tchyní jsem řekla, že mě by z těch divočáků kleplo(oni fakt byli jak z divokých vajec) Tchyně povídala jak moc chtěla holčičku a když se narodil nejmladší manžel, že to obrečela, že dalšího kluka ne. že ji tenkrát ještě její babička řekla, že ať se nebojí, že ji ty syni dcery dovedou a tři. Říkala, že to tak cítí., že vychovala tři syny a dostala k nim tři dcery.
No, moje máma zase říká, že mít kluky je levnější záležitost a že to není tolik o strach. Kamarádka má tři syny a je happy, bo i když jim je 18-13-10 tak už spousty chlapských prací zastanou, takže co nezvládne táta, udělají oni a ona v tomto má pohodu zatím co já štípu dřevo, dělám sem tam lehčí staveb. úpravy atd..Prostě když to chlap nestihl, musím já bo jinej tu není.. Všechno má svoje :hug:

Příspěvek upraven 14.11.13 v 13:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.13 13:20

Ach jo, co na to říct…
Dítě není doplněk, co si kupuješ do bytu, aby Ti tam ladil.
Dítě je dar. Tohle vyjádření pro mne bylo vždycky tak trochu klišé, ovšem až do doby, než mi v 33 letech řekli, že jsem v podstatě na prahu menopauzy a že děti mít nebudu.

Když jsem nakonec otěhotněla, ani jsme si s manželem nenechali říct, co to bude. Bylo mi to úplně, ale úplně jedno. Málokdo to dokázal pochopit.

Důležité je, že i Ty to bereš tak, že chceš zdravé miminko. Na mamku a sestru se neohlížej (já vím, je to složité)… jestli to berou takhle, tak bych to s nimi moc neprobírala. Stačí jedna věta „Hlavně aby se to povedlo a aby miminko bylo zdravé“ a další diskuse bych nepřipouštěla.
Hodně štěstí a pevné nervy! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
14.11.13 13:23

Protože je b… sorry ale takovéhle kecy mě vždycky vytočí…taky na mě teď všichni zkousi, kdy bude ta holčička (nezeptají se mimco, rovnou holčička) a mě to celkem vytaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
14.11.13 13:23

To je od nich pěkně hnusný a poslala bych je s tím do,,pidele" :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
14.11.13 13:26

Mám prvorozeného chlapečka a i když jsem v prvním závanu těhotenství chtěla spíš holčičku ( v naší rodině jsou taky samé holky a já měla asi strach, že to s klukem nebudu umět) nevyměnila bych ho ze holku ani za nic. Teď plánujeme druhé a já si tak říkám, že bych možná raději zase kluka. Vím, že budu skvělá máma třeba i s pěti kluky a culíčky klidně oželím. A co víš, třeba ti bude ségra kluky závidět, až její holčičky přijdou do puberty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
14.11.13 13:27

A chspu to dobre ze jeste nejsi ani tehotna? A jeste keden dotaz. Co jim je po tom a jak to ovlivni? :think:

• Citovat
  • Upravit
29436
14.11.13 13:30

Řekni jim, že pohlaví si bohužel nevybereš. ;) :roll:

U druhého dítka jsme si pohlaví říct nenechali, tušení tentokrát nebylo žádné, až měsíc před porodem, najednou z ničeho nic, jsem věděla, že to bude kluk). Nám bylo úplně jedno, co se narodí, což teda nemohlo občas pobrat okolí. To bylo přesvědčené o tom, že když už máme kluka, že toužím přeci bezvýhradně po holčičce. Okolí nechápalo, že je mi to opravdu skutečně šumafuk (možná si i mysleli, že kecám) a spíš bych možná brala radši i druhého kluka.

No, narodil se druhý kluk, jsem strašně ráda. Každý je úplně jiný, prvorozený tmavý, po tátovi, druhorozený je světlý, po mamince, krásně jsme si to rozdělili. Mám doma tři chlapy, jsem spokojená, být jediná baba není úplně k zahození. :mrgreen: Tu holčičku si představit nedokážu, jsem ráda, že máme děti stejné pohlaví a že to jsou kluci.

Na okolí se vykašli, důležité je, že budeš spokojená ty. Já jsem si něco podobného vyslechla u prvorozeného. Tenkrát moje babička, co je už dneska po smrti, prohlásila, že škoda, že to nebude holčička, že holky jsou lepší. :roll: Faktem je, že ona prostě byla taková, co se vnoučat týče, vždycky víc držela na holky. Tenkrát jsem jí akorát řekla, že jsem si to mimino měla jít vybrat jako jogurt do krámu a tím to haslo. Víc jsem se o tom nebavila.

Příspěvek upraven 25.05.16 v 15:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
14.11.13 13:36

To je od tvojí rodiny celkem nefér, myslím vůči tomu miminku, které je v plánu. rodině bych řekla, jak mi to je nepříjemné a že mě to mrzí. já mám kluka, ale bylo mi jedno, co to bude, zdraví je důležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.11.13 13:37

Nenechali jsme si říct, co to bude. Já vnitřně toužila asi víc po klukovi, manžel po holčičce. Máme kluka. Když by to byla holka, nezlobila bych se.
Když bude někdy druhé, klidně bych brala zae kluka. Nějak netoužím mít páreček. Asi i pro to, že já jsem nikdy nebyla nějaký holčičkovský typ a trochu se děsím, že bych jednou měla kupovat barbínky, kočárky a dělat ty culíčky (to je totiž to jediné, co na vlasech svedu :lol: ).

Švagrové se narodila dvojčata - těžce nedonošená (naštěstí bez následků). Tychýně, která již dvě vnučky měla, jí oznámila, že teda holčičky jsou pro ni velké zklamání. Lidi si občas nevidí do huby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
14.11.13 13:40

Já tě chápu, moje mamka taky vždycky chtěla vnučku, ale je normální, tak je ráda za zdravé vnouče :) narodil se nám kluk,
(navíc manžel má dva dospělé syny z předchozícho vztahu) teď čekáme druhé, a můj muž když jsem do něj židovala že chci druhé dítě tak mi povídá, dobře-ale jedině zase kluka!!! :mrgreen: Tak říkám, heleď tak co si uděláš to bude :mrgreen:
Prej s klukama je to jednodušší, já ho provokuju že to bude holka, ale vnitřně cítím že nosím chlapečka… a vzhledem k tomu že teď bylo okolo mě spoustu neštěstí s mimčama, tak si fakt přeju hlavně aby bylo zdravé…(no jasně že jsem zvědavá jak opice a stříhám metr až bude ko UTZ - až mi to doktorka řekně :twisted: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová