Zlá tchýně nebo já?

Anonymní
13.11.13 14:30

Zlá tchýně nebo já?

Ahoj holky, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor. Mám dvě děti, 4-letou a 2-letou holku. Starší holka je hodně zlobivá, vzteklá a už si s ní někdy nevíme rady. Problém je vtom, že bydlíme s tchýni a tchánem v jednom baráku. Už delší dobu se děje to, že když se tá starší holka vzteká, tak prijde tchýne a místo holky uklidí, nebo jí obleče jen aby byla ticho. Nekdy jí poví at si udelá co má a pak od ní dostane něco dobrýho. Nechci aby mala poslouchala na dobroty, nebo si byla vědomá, že když bude brečet tak ji príde babička na pomoc.Ted to dospelo až k tomu, že o mě ríkají, že neumím vychovávat děti a že jsem na ně zlá…Už jsem z nich psychicky pořádně mimo…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
karfice
13.11.13 14:32

A proč jsi se stěhovala k tchýni? To je to nejhorší co může být!

• Citovat
  • Upravit
ikyki
13.11.13 14:34
@karfice píše:
A proč jsi se stěhovala k tchýni? To je to nejhorší co může být!

Proč třeba protože nebyla jiná možnost…to je vcelku nepodstatný

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.13 14:35

@karfice nastěhovali jsme se ještě před narozením starší holky. Bydleli jsme předtím v byte 1+1 a tenhle barak bude jednou chlapa, tak jsme nečekali a stehovali. Výhoda větší byt, zahrada…

• Citovat
  • Upravit
1174
13.11.13 14:36

Já mám zlatou tchýni i moc hodnou maminku, ale musím říct, že kdyby jsme s jednou z nich bydleli, tak by mě asi brzy odvezli do Bohnic. Naštěstí máme svůj dům, kde vládneme s přítelem my a ve výchově se shodneme, takže si na nás babičky nepřijdou. Má sestra ale bydlí s rodiči a tam je každá rada drahá. Prarodiče často hlídají a i kdyby nehlídali, tak prostě pokud to nejsou dva zcela oddělené byty (samostatné vchody), tak se prostě stává, že si vzájemně narušují soukromí i výchovu. Pokud nepomáhá domluvit se s tchýní na pravidlech, tak by jste měli zvážit jiné bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
13.11.13 14:36

A tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
13.11.13 14:37
@ikyki píše:
Proč třeba protože nebyla jiná možnost…to je vcelku nepodstatný

Je to podstatné, protože 99% tchýní umí udělat ze života peklo a do všecho se s výchovou dětí srát. Tady to vidíš na dalším případu.
Možností je vždy několik, proč rovnou volit tu nejhorší?

• Citovat
  • Upravit
1174
13.11.13 14:37
@Anonymní píše:
@karfice nastěhovali jsme se ještě před narozením starší holky. Bydleli jsme předtím v byte 1+1 a tenhle barak bude jednou chlapa, tak jsme nečekali a stehovali. Výhoda větší byt, zahrada…

Tak leda zvážit oddělení bytů, pokud je to dispozičně možné. Není nad vlastní vchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
13.11.13 14:38
@Anonymní píše:

Sis ale měla dát na papír plusy a mínusy, teď budeš zkuhrat, dokud tchýně neumře. Celý život ti bude kecat do výchovy dětí, to si piš.

• Citovat
  • Upravit
karfice
@Ijaa píše:
Tak leda zvážit oddělení bytů, pokud je to dispozičně možné. Není nad vlastní vchod.

S tím souhlasím, aspoň takhle nějak, pokud jednou bude barák bude patřit synovi.

• Citovat
  • Upravit
10975
@Anonymní píše:

Můj taťka tvrdí, že rodiče a jejich potomci by od sebe v určitých případech měli být od sebe alespoň 400 km.

Tak už víte jak to je, na čas se odstěhujte a nastěhujte se až bude barák chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
13.11.13 14:39
@karfice píše:
Je to podstatné, protože 99% tchýní umí udělat ze života peklo a do všecho se s výchovou dětí srát. Tady to vidíš na dalším případu.

Tak s tímhle naprosto nesouhlasím. I tchýně jsou jenom lidi a většinou nejsou o moc jiné, než naše maminky. Jenom těm našim maminkám lecos promineme a tchýním ne. Tím netvrdím, že tvoje tchýně není na zabití, ale paušalizovat to není vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.13 14:39

@Ijaa máme vlastní poschodi…společní vchod mame, ale kdyby byly dva tak je to stějne rovnakí.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
13.11.13 14:40
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor. Mám dvě děti, 4-letou a 2-letou holku. Starší holka je hodně zlobivá, vzteklá a už si s ní někdy nevíme rady. Problém je vtom, že bydlíme s tchýni a tchánem v jednom baráku. Už delší dobu se děje to, že když se tá starší holka vzteká, tak prijde tchýne a místo holky uklidí, nebo jí obleče jen aby byla ticho. Nekdy jí poví at si udelá co má a pak od ní dostane něco dobrýho. Nechci aby mala poslouchala na dobroty, nebo si byla vědomá, že když bude brečet tak ji príde babička na pomoc.Ted to dospelo až k tomu, že o mě ríkají, že neumím vychovávat děti a že jsem na ně zlá…Už jsem z nich psychicky pořádně mimo…

Každý den, je tady diskuse tohoto tipu :roll: Proč se proboha všichni stěhujete ke tchýni a pak se divíte, že to neklape? Vy jste snad někdy slyšeli o někom, komu to klapalo?

• Citovat
  • Upravit
ikyki
13.11.13 14:40
@karfice píše:

Já taky bydlím s tchyní, máme sice každej vlastní byt ale jinak to nešlo…měla jsem jí tu za zadkem pořád ale pak jsem zakročila a můžu říct, že jaký si to uděláš takový to máš

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová