Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim maminky
uz mam doma skoro 3 rocniho prcka, rodila jsem predcasne v 33tt a ted jsem zjistila ze jsem znovu tehotna.. jsem teprve ns uplnem zacatku ale stale se citim vycerpane u prviho tehotenstvi jsem byla plna energie a ted je to uplne na opak, ma otazka zni jak jste to meli vy v druhem tehotestvi a jsou tu nejake maminky co rodily predcasne a druhe tehotenstvi bylo bez komplikaci?
@mmilacek asi všude se dočteš, že každé těhotenství je jiné, takže vše je možné. Jsem nyní ve 22tt (také druhé těhotenství), ale prvních 4,5měs. probíhala jak vyčerpanost, silná nevolnost, tak zdlouhavé nachlazení, teploty. Při prvním to bylo též náročné, ale o něco méně. Jinak s předčasným porodem zkušenost nemám a Tvé obavy chápu.
Já mám věkový rozdíl 25 měsíců a u druhého těhotenství jsem se opravdu cítila vyčerpaně. Druhý trimestr byl tedy lepší, ale začátelk a konec jak mátoha jsem chodila
Možná to bylo starostí o první dítě, možná bylo i tělo vyčerpané po prvním těhotenství a hlavně kojení.
Nicméně dítě bylo v pořádku, nějaké vážnější komplikace nebyly a porod OK.
S tím předčasným porodem nemám naštěstí zkušenost. Tobě přeji druhé těhotenství bez komplikací
Taky je možné, že ta vyčerpanost bude jen v počátku těhu a pak odezní ![]()
@mismurka dekuji ono prvni tehotenstvi prave bylo celkem bez problemove az na ten predcasny porod, po tom jsem se dlouho davala zdravotne do kupy. Pak jsme se s manzelem zacali snazit o druhe a nejak to neslo tak jsme to nechaly tak ale bohuzel mi zjistily zlucnikove kameny a k tomu sem zjistila ze se nakonec zadarilo i tehotenstvi tak mam tak trochu stoho vseho obavy…
@mmilacek chápu, měla jsem něco podobného, také jsme se docela dlouho snažili o druhé, lítali po doktorech, vyšetřeních, vše vypadalo v pořádku, do toho jsem zjistila, že mám celiakii (onemocnění střev), musela jsem přejít na bezlepkovou a bezmléčnou dietu, vzhledem k tomu jsme se přestali snažit a já dávala tělu čas na pročištění od lepku a aby se střevo dalo do kupy, pak se zadařilo dřív, než jsem plánovala a taky měla ze začátku strach, aby bylo vše ok, páč jsem na sobě cítila, že mi asi chybí dost vitamínů, minerálů, šíleně mě bolely klouby, zuby, celodenní nevolnosti, zvracení, práce, do toho né úplně dobré výsledky z hematologie, kde mi chtěli nasadit léky na krev, ale vzhledem ke zvracení se to nedalo, ale já věřila, že mimčo to ustojí a jsme tam, kde jsme
no a snad bude mimčo v pořádku i nadále.
@Gina108 to doufam
ted bych porad jen spala jsem jen unavena ale pritom se proste chci venovat malemu. Akorat me to celkem zaskocilo ze jsem uplne na zacatku tehu a energie zadna
@mismurka tak to jste mela teda dost tezke hlavne ze Vam vse dobre dopadlo
a hlavne hodne zdravi Vam a miminku a dekuji za prispevek
@mmilacek nápodobně, ať vše dopadne dobře a mimča jsou zdravá ![]()
Ahoj, mám to to samé, první těhotenství, kdyby se nevrazilo v 7. měsíci břicho, ani o malé nevím. Teď mi bylo už snad od 2. týdne divně, unavená jsem prakticky pořád, ještě donedávna jsem zvracela první ligu, no děs běs ![]()
S druhým dotazem Ti moc neporadím, já rodila skoro v termínu.
@mmilacek - první porod 26+0 a teď jsem ve 35. týdnu pořád vcelku ![]()
Jinak první těhotenství byly dvojčátka(předčasný porod asi kvůli infekci - tak mi to vysvětlili), teď je jen jeden a průběh, až na ten porod, stejný - co se týká nevolností atd. Jen si v tom 3. trimestru připadám jak prvorodička..
@Králičice tak to jste rodila o hodne drive nez ja tak preju at to druhe mate v terminu a doufam ze me se to taky podari ![]()
@mmilacek - bohužel chlapeček to nezvládnul, ale v pokoji mi usíná 3 letá zlobivá ZDRAVÁ holčička..
A děkuju - já si řekla, že v lednu nerodím ![]()
Ahoj, přidám zkušenost, i když jsem nerodila tak brzo, tak první porod v 37tt, druhý 36tt a třetí 38tt. Držím palce