Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nijak. Nerodím. Dítě má hlavu hrozně dole a každým pohybem mi narazí přímo na poševní branku/čípek a to vytváří ty šílené tlaky. Jinak to vypadá, že se vůbec nic nechystá. Děloha klidná. Takže budu zjevně až do porodu co pár minut mít pocit, že každou chvíli prasknu. Prý to tak někdy u těch druhých těhotenství bývá.
Tak ještě máte čas.
druhé těhotenství už moc nepamatuji měla jsem jich 6
držím palce ať je vše v pořádku. ![]()
@Janli kdyby rodila, tzn měla otevírací bolesti, tak to faaakt pozná ![]()
@JuicyLucy já jsem si říkala, že bych to snad napodruhé poznala. Ale včera večer to bylo divný. Takový šílený tlak jsem fakt nezažila. Mám pocit, že se mi to dítě chce prokopat ven.
@JuicyLucy píše: Více
Nepozná. Já zažila třetí porod prakticky bezbolestný. Jediný, co jsem cítila, byl právě tlak do čípku.
@Janli píše: Více
Ale pozna, kazda zena to pozna. To, ze ty jsi výjimka, ktera to nepoznala, jeste neznamená, ze to tak mají vsechny ostatní zeny. Takze tvůj první prispevek byl zcela chybný, vubec nerodila a ty jsi ji zcela zbytečně strašila. Tyjo neskutečne fakt, tlak dole v posl.mes. tehu je uplne normalni.
A Uz vidim jak se ji doktori v porodnici ptali, proc jste prijela a ona rekne, no jedna chytra pani na EM mi napsala: Jed do porodnice, hned! Vzdyt můžeš rodit
Jako vzdy si tu hrajes na doktora a davas špatné rady. Vazne se prosim te zamysli, nez budes psat takova závažná a zcela mylna doporučení ![]()
@Mandarinka104 píše: VíceŽe většina žen má silný bolesti neznamená, že nejsou vyjímky. A zakladatelka by mohla doma porodit nedonošený dítě. Jeď do porodnice byla jediná rozumná věc, co mohla udělat. Ten risk nestojí za to. Proč ženy rodí nechtěně doma nebo na cestě do porodnice? Protože včas porod nepoznají a tady by to mohlo být, vzhledem k nedonošenosti, fatální. Nad závažnými a nesmyslnými doporučeními by ses měla zamyslet především ty.
@Janli píše: Více
Pravopis jako vzdy, výjimka! Ale tobe fakt zbytečné říkat
Je mi jasne, ze ty neuznáš, ze ses spletla ani za nic. Ty si budes porad stat za svym, ikdyz tady ses mýlila. Navic tě v tom nikdo nepodpořil ze.
Zamysli se, nikdo jiny z celeho Em ji to neporadil? Jenom ty? Nikdo jiny to nenapsal ani nedoporučil, proc asi, ptz jsme vsichni vedeli, že jt blbost ![]()
Vubec tomu nerozumíš, nehraj si tu tedy na znalce, ona je dnes 35+6, tj 36 tt, coz je snad zač.9.mes., to neni v zadnem prip. „nedonosene dite“
Ty kraso, vazne se tady sama docela zesměšňuješ. Ja na rozdíl od tebe vzdy radim lidem, aby se poradili s lekarem.
Tlak je ve 3.trim. normální vzhl. ke zvyšující se vaze miminka. A por. bolesti nejsou obyc.tlak, je to uplne jiny charakter bolesti.
Takze tys ji strašila a zbytečně hnala do porodnice, takze by ses ji mela spis omluvit a tecka.
@Mandarinka104 píše: Více
Dítě je donošené v 38tt. Dovzdělej se.
A jestli ně tady chceš prudit kvůli pravopisu, tak si nejdřív oprav ty svoje hrubky. A přestaň se tu už konečně zesměšňovat tím stalkováním. Už jsi s tím trapná. To ses do mě zamilovala nebo co? Vždyť jsi úplně posedlá. Vyhledáváš moje příspěvky a pořád na ně odpovídáš, jen abych si tě všimla.
Jo, a abych nezapomněla ….. vždyť já jí taky poradila, ať jede za lékařem, tak co mě prudíš……
![]()
Příspěvek upraven 21.02.25 v 16:12
@JuicyLucy píše: Více
A to si představ, že jeden porod extrémní, kdy mi silou kontrakcí rupla děloha a pak o tři roky později porod bez bolesti. Nebýt v tu dobu v nemocnici, tak to blbě dopadlo…. člověk někdy nechápe, co všechno zažije….
@Mandarinka104
Prosím tě, chybí ti tam cca 42 čárek a háčků a minimálně 4 chyby v interpunkci. Tak si to oprav, ju? Nebo ostatním nepindej do pravopisu. ![]()
Ahoj, mám sice zítra kontrolu, ale nějak mi to teď večer nedá.
Jsem 35+4 a posledních pár dní se mi postupně zhoršují velmi nepříjemné tlaky na spodek/čípek/bůhví kam. Bolest jako taková to úplně není, spíš mi to připomíná pocit, jako když mi s první praskla voda. Dnes večer je to už solidní extrém. Není to to co 5 minut, aby mi nezatrnulo. Mám pocit, jako bych malou měla snad přímo mezi nohama.
V prvním těhotenství jsem nezažila tvrdnutí, poslíčky nic, takže možná proto jsem z toho teď nejistá. Máte někdo podobnou zkušenost?
Prosím anonym, probírala jsem to v rodině a nechci aby si spojili přezdívku.