Druhé těhotenství a nástup do práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
5.12.12 13:58

@malinkaNy to platí pro každý rodičák ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
5.12.12 14:19

Ahoj, já se z dovolením přivtírnu s dotazem… 26.12. mi končí RD a 27.12. bych měla nastoupit zpět do práce. Ale protože mi 8.1. začíná nová MD, tak mi v práci doporučili, abych šla na nemocenskou, že mě tam na těch pár dní „nechtějí“. Mám opět nárok na PPM jako u předchozího těhotenství ve stejné výši?
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2503
5.12.12 14:48
@Lind002 píše:
Ahoj, já se z dovolením přivtírnu s dotazem… 26.12. mi končí RD a 27.12. bych měla nastoupit zpět do práce. Ale protože mi 8.1. začíná nová MD, tak mi v práci doporučili, abych šla na nemocenskou, že mě tam na těch pár dní „nechtějí“. Mám opět nárok na PPM jako u předchozího těhotenství ve stejné výši?
Díky :kytka:

Na PPM nárok, PPM může být i o malinko vyšší. Na těch pár dní si opravdu nechej napsat nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
5.12.12 14:50

@mekelka jeee děkuju, to já spíš počítala, že když už, tak bude o malinko nižší díky té nemocenské. Jinak já bych i do té práce šla, ale nejsou ze mě nadšený, že bych asi udělala rozruch :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
5.12.12 14:58
@mekelka píše:
Na PPM nárok, PPM může být i o malinko vyšší. Na těch pár dní si opravdu nechej napsat nemocenskou.

Jestli bude vyšší to nevím, já mám na chlup stejnou MD jako s první dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
5.12.12 15:02

@danali no jasný, ale tobě podle podpisu MD navazovala na předchozí RD. Mě tam chybí těch cca 10 dní, co bych jakoby měla být v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2503
5.12.12 21:21
@danali píše:
Jestli bude vyšší to nevím, já mám na chlup stejnou MD jako s první dcerou.

Já mám o něco vyšší, než jsem měla u syna. Rozdíl mezi dětmi mám 18 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
5.12.12 21:42

@mekelka je mi jasný, že pokud bych přešla plynule z RD na novou MD, tak není problém. Ale děti budu mít od sebe 3 roky a cca 2 měsíce, a proto se ptám, jak je to v tomhle případě, i když nastoupím na novou MD 8 týdnů před TP, chybí mi tam těch cca 10 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2503
6.12.12 10:46
@Lind002 píše:
@mekelka je mi jasný, že pokud bych přešla plynule z RD na novou MD, tak není problém. Ale děti budu mít od sebe 3 roky a cca 2 měsíce, a proto se ptám, jak je to v tomhle případě, i když nastoupím na novou MD 8 týdnů před TP, chybí mi tam těch cca 10 dní

Pokud jsi během první mateřské a následně rodičovské dovolené nikde nepracovala, budeš mít nárok na PPM jako u prvního dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
6.12.12 15:06
@mekelka píše:
Já mám o něco vyšší, než jsem měla u syna. Rozdíl mezi dětmi mám 18 měsíců.

Já mám rozdíl skoro stejný, 21m, a mám fakt na chlup stejný prachy. By mě zajímalo jak to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.13 17:08

Ahoj devcata, potrebuji poradit, v cervenci mi konco RD, a mela bych nastoupit do prace, ale budu skoro ve ctvrtem mesici a pochybuju, ze me budou chtit do sluzeb-jsem zdr. sestra JIP, uvazuji, ze si necham dat neschopenku.Budu na necem bita a nebo si mam prosadit praci?:-))

• Citovat
  • Upravit
101533
26.4.13 17:29

No, místo platu budeš pobírat nemocenskou, tedy cca 54% platu a budeš muset dodržovat vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.13 17:33

No jestli to bude takova nemocenska, jako byla pri prvnim tehotenstvi, tak to bylo docela dobry no :-)).
Bude se to odvijet od platu, co jsem mela pred prvnim tehu, nebo se mylim? Ja se v tom totiz vubec, ale vubec, nevyznam.

• Citovat
  • Upravit
15404
26.4.13 17:43
@Anonymní píše:
No jestli to bude takova nemocenska, jako byla pri prvnim tehotenstvi, tak to bylo docela dobry no :-)).
Bude se to odvijet od platu, co jsem mela pred prvnim tehu, nebo se mylim? Ja se v tom totiz vubec, ale vubec, nevyznam.

jo bude. stejne jako materska. v planu to mamtaky tak. ja mela nemoc. 19.000, takze to slo. z rodicaku na nemoc. a pak materskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.13 17:50

Dani - diky. akorat to budeme mit blby s tema vychazkama,2010 jsem mela neomezene a to byla parada :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat