Druhé těhotenství a nástup do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj, já se z dovolením přivtírnu s dotazem… 26.12. mi končí RD a 27.12. bych měla nastoupit zpět do práce. Ale protože mi 8.1. začíná nová MD, tak mi v práci doporučili, abych šla na nemocenskou, že mě tam na těch pár dní „nechtějí“. Mám opět nárok na PPM jako u předchozího těhotenství ve stejné výši?
Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lind002 píše:
Ahoj, já se z dovolením přivtírnu s dotazem… 26.12. mi končí RD a 27.12. bych měla nastoupit zpět do práce. Ale protože mi 8.1. začíná nová MD, tak mi v práci doporučili, abych šla na nemocenskou, že mě tam na těch pár dní „nechtějí“. Mám opět nárok na PPM jako u předchozího těhotenství ve stejné výši?
Díky
Na PPM nárok, PPM může být i o malinko vyšší. Na těch pár dní si opravdu nechej napsat nemocenskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mekelka jeee děkuju, to já spíš počítala, že když už, tak bude o malinko nižší díky té nemocenské. Jinak já bych i do té práce šla, ale nejsou ze mě nadšený, že bych asi udělala rozruch ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mekelka píše:
Na PPM nárok, PPM může být i o malinko vyšší. Na těch pár dní si opravdu nechej napsat nemocenskou.
Jestli bude vyšší to nevím, já mám na chlup stejnou MD jako s první dcerou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danali no jasný, ale tobě podle podpisu MD navazovala na předchozí RD. Mě tam chybí těch cca 10 dní, co bych jakoby měla být v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danali píše:
Jestli bude vyšší to nevím, já mám na chlup stejnou MD jako s první dcerou.
Já mám o něco vyšší, než jsem měla u syna. Rozdíl mezi dětmi mám 18 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mekelka je mi jasný, že pokud bych přešla plynule z RD na novou MD, tak není problém. Ale děti budu mít od sebe 3 roky a cca 2 měsíce, a proto se ptám, jak je to v tomhle případě, i když nastoupím na novou MD 8 týdnů před TP, chybí mi tam těch cca 10 dní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lind002 píše:
@mekelka je mi jasný, že pokud bych přešla plynule z RD na novou MD, tak není problém. Ale děti budu mít od sebe 3 roky a cca 2 měsíce, a proto se ptám, jak je to v tomhle případě, i když nastoupím na novou MD 8 týdnů před TP, chybí mi tam těch cca 10 dní
Pokud jsi během první mateřské a následně rodičovské dovolené nikde nepracovala, budeš mít nárok na PPM jako u prvního dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mekelka píše:
Já mám o něco vyšší, než jsem měla u syna. Rozdíl mezi dětmi mám 18 měsíců.
Já mám rozdíl skoro stejný, 21m, a mám fakt na chlup stejný prachy. By mě zajímalo jak to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj devcata, potrebuji poradit, v cervenci mi konco RD, a mela bych nastoupit do prace, ale budu skoro ve ctvrtem mesici a pochybuju, ze me budou chtit do sluzeb-jsem zdr. sestra JIP, uvazuji, ze si necham dat neschopenku.Budu na necem bita a nebo si mam prosadit praci?:-))
- Citovat
- Upravit
No, místo platu budeš pobírat nemocenskou, tedy cca 54% platu a budeš muset dodržovat vycházky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jestli to bude takova nemocenska, jako byla pri prvnim tehotenstvi, tak to bylo docela dobry no
.
Bude se to odvijet od platu, co jsem mela pred prvnim tehu, nebo se mylim? Ja se v tom totiz vubec, ale vubec, nevyznam.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No jestli to bude takova nemocenska, jako byla pri prvnim tehotenstvi, tak to bylo docela dobry no.
Bude se to odvijet od platu, co jsem mela pred prvnim tehu, nebo se mylim? Ja se v tom totiz vubec, ale vubec, nevyznam.
jo bude. stejne jako materska. v planu to mamtaky tak. ja mela nemoc. 19.000, takze to slo. z rodicaku na nemoc. a pak materskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dani - diky. akorat to budeme mit blby s tema vychazkama,2010 jsem mela neomezene a to byla parada ![]()
- Citovat
- Upravit