Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím milé maminky,
potřebovala bych poradit. Vlastním kočátek Bugaboo cameleon a zatím používám korbičku (malá se narodila v říjnu), ale na léto bude potřeba již sporťák. U Bugaboo mi vadí, že při skládání do auta se vždycky musí vyprázdnit koš, jinak se všechno vysype + při spaní si dítě nenatáhne nožky. Proto uvažuji o pořázení dalšího kočárku k bugaboo. Nemáte některá nějakou dobrou zkušenost? Potřebuji velký a dobře přístupný košík, snadno skladný a lehký kočár, možnost polohování do úplného lehu a samozřejmě taky abych jej použila jak do města, tak do terénu. Cena nehraje roli, spíš prosím o zkušenosti, který kočár a v čem Vám vyhovoval.
Vím, že každému vyhovuje něco jiného, ale Vaše zkušenosti mi moc pomohou. Kočárků je totiž takové množství, že se v tom skutečně nedokážu zorientovat.
MOC DĚKUJI ![]()
Máte zkušenost s Bogaboo Cameleon?
Přidejte zkušenost s Bogaboo Cameleonbrio go je super, kos obrovsky, super skladny, lehoucky, po rovine jezdi sam, v terenu zvlada polnacky, sutry na ceste, snih, je odpruzeny.....to polohovani do uplneho lehu tam myslim ale neni 100%, nejaky stupne tam urcite chybi ![]()
to sis koupila BGB jen kvůli hlubokému kočáru?
já mám taky BGB Cameleon, syn šel do sporťáku kolem Vánoc, vše bez problému, spaní s nožkama nahoře mu nevadí. I v postýlce spí na boku. Na skládání do auta mám gryf, košík se mi nikdy nevysypal. Navíc mám speciální beránčí fusak do sporťáku, takže i teď na zimu je to ok.
Nicméně mě štvalo furt to skládat, když jsem šla na nákup nebo na nějakou krátkou pochůzku se synem a pořídila jsem golfky už teď. Říkala jsem si, že stejně nějaký golfky na léto budou potřeba, tak jsem je koupila už teď. Pořídila jsem Maclaren Quest. Jsou super. Maclaren dělá ještě verzi Techno - ty jsou větší, dají se i do lehkého terénu, jdou úplně do lehu, velký košík.
Jiný kočár už kupovat nebudu. Snad ![]()
Bugaboo cameleon mám, teď v něm jezdí už druhé dítě. Z košíku mi nikdy nic nevypadlo (a to jsem denně skládala do auta) - prostě jsem zatáhla ty šňůrky, je tam takové to zadrhovadlo, nikdy se nic nevysypalo. Polohování se zvednutýma nožičkama dítku nikdy nevadilo (nic neříkal
) a v kočárku takto běžně spával.
Ono totiž „snadno skladný a lehký kočár“ ti splňuje asi jen bugaboo.
Já když se jednou rozhlížela po golfkách, tak jsem zjistila, že jsou asi jen o 1 kg lehčí než bugaboo - a to mám teda na háku.
No, neporadím. Počkám si s tebou na odpovědi…
![]()
Black, tak jsem mrkla na ten Maclaren Techno - skládání za 5 vteřin
(já bugaboo dám do auta za 20 vteřin, vč. otevření a zavření kufru auta - ale jako jo, úspora to je), váha 6,8 kg, bugaboo má 10 (hmm, to už by možná mohlo jít cítit). Zabere to aspoň míň místa? ![]()
Wiolla píše:
Black, tak jsem mrkla na ten Maclaren Techno - skládání za 5 vteřin(já bugaboo dám do auta za 20 vteřin, vč. otevření a zavření kufru auta - ale jako jo, úspora to je), váha 6,8 kg, bugaboo má 10 (hmm, to už by možná mohlo jít cítit). Zabere to aspoň míň místa?
mám Quest - ty jsou trošku menší a lehčí, pouhých 5,5kg
navíc jsem se po porodu stále ještě nerozhoupala k tomu, abych si koupila větší auto (mám A5 kupé) a když tam složím BGB, tak už tam pak těžko skládám velký nákup…
ale jinak je to samozřejmě všechno výmluva, prostě se mi ty golfky líbily ![]()
Mňo, já mám Hondu FR-V a když dám do kufru bugaboo, tak nákup musím dát na zadní sedadla… ![]()
dari74 píše:
A co Bee+,zůstali byste u stejné značky
No, dát 15-17.000 Kč za golfky, které se mi navíc pohledově ani nelíbí, mi přijde jako zhůvěřilost.
Do té trojkombinace mi nebylo líto ty peníze dát, do tohoto už asi jo…
![]()
Wiolla píše:dari74 píše:No, dát 15-17.000 Kč za golfky, které se mi navíc pohledově ani nelíbí, mi přijde jako zhůvěřilost.
A co Bee+,zůstali byste u stejné značkyDo té trojkombinace mi nebylo líto ty peníze dát, do tohoto už asi jo…
![]()
hm, uvažuji stejně… ale tak třeba to zakladatelce nebude vadit, když chce BGB používat jen jako hluboký a hledá jiný sporťák ![]()
Wiolla píše:dari74 píše:No, dát 15-17.000 Kč za golfky, které se mi navíc pohledově ani nelíbí, mi přijde jako zhůvěřilost.
A co Bee+,zůstali byste u stejné značkyDo té trojkombinace mi nebylo líto ty peníze dát, do tohoto už asi jo…
![]()
No zakladatelka psala,že cena nehraje roli a mě se teda líbí moc ![]()
BGB jsem samozřejmě pořizovala i jako sporťák. S tím určitě počítám. Jen jsem asi natvrdlá v tom skládání. Dívala jsem se i na video BGB, jak to správně poskládat. Když sundám korbu a složím základnu, obrátí se košík vzhůru nohama a při zatažení šňůrek zůstane stejně uprostřed díra.
tak já fakt nevím. Štve mě, když jedu do města, teď do košíku nedám vůbec nic - jen plášťěnku - a u sportovní verze se do košíku dostanu lépe, ale když budu kočár ukládat do auta, musím všechno nejprve vyndat. Což mě štve. Proto chci ještě jeden další kočár pro takový případ. Nebydlíme ve městě, takž na nákup a k doktorovi musím vždycky autem, takže skládám neustále. Proto bych na cárání po městě za nákupem chtěla nějaký jiný a když bude mít „rovné“ spaní a bude se dát využít i do terénu, budu mít vyhráno ![]()
Black_Orchids píše:
to sis koupila BGB jen kvůli hlubokému kočáru?
já mám taky BGB Cameleon, syn šel do sporťáku kolem Vánoc, vše bez problému, spaní s nožkama nahoře mu nevadí. I v postýlce spí na boku. Na skládání do auta mám gryf, košík se mi nikdy nevysypal. Navíc mám speciální beránčí fusak do sporťáku, takže i teď na zimu je to ok.
Nicméně mě štvalo furt to skládat, když jsem šla na nákup nebo na nějakou krátkou pochůzku se synem a pořídila jsem golfky už teď. Říkala jsem si, že stejně nějaký golfky na léto budou potřeba, tak jsem je koupila už teď. Pořídila jsem Maclaren Quest. Jsou super. Maclaren dělá ještě verzi Techno - ty jsou větší, dají se i do lehkého terénu, jdou úplně do lehu, velký košík.
Jiný kočár už kupovat nebudu. Snad
Ty vypadají dobře. Jenom nejsou ty kolečka moc malá? Jak se ovládají? Myslíš, že by se s tím dalo třeba na polní cestu?
Ještě mě napadl Cybex Callisto,ten je do lehu,lehký,snadno se složí a kolečka nejsou malá. Já jsem si jako kočár do auta pořídila Oru od Mamas and papas a jsem spokojená,zjistila jsem že musím mít kočár se spojenou rukojetí,s golfkama neumím jezdit. ![]()
Kosmmi píše:BGB jsem samozřejmě pořizovala i jako sporťák. S tím určitě počítám. Jen jsem asi natvrdlá v tom skládání. Dívala jsem se i na video BGB, jak to správně poskládat. Když sundám korbu a složím základnu, obrátí se košík vzhůru nohama a při zatažení šňůrek zůstane stejně uprostřed díra.
tak já fakt nevím. Štve mě, když jedu do města, teď do košíku nedám vůbec nic - jen plášťěnku - a u sportovní verze se do košíku dostanu lépe, ale když budu kočár ukládat do auta, musím všechno nejprve vyndat. Což mě štve. Proto chci ještě jeden další kočár pro takový případ. Nebydlíme ve městě, takž na nákup a k doktorovi musím vždycky autem, takže skládám neustále. Proto bych na cárání po městě za nákupem chtěla nějaký jiný a když bude mít „rovné“ spaní a bude se dát využít i do terénu, budu mít vyhráno
Ano, když složíš kočár, tak košík dnem vzhůru. Ale při zatažení šňůrek tam podle mě není žádná díra…
Hele, já tam vozím: plášťěnku, náhradní plíny, deku, pokaděné plíny smotané do kuličky než najdu koš
, mikinu pro staršího atd. NIKDY jsem nic při skládání do auta NEVYNDÁVALA a nikdy se mi nic nevysypalo!
Víc toho v košíku vozit nepotřebuji, na nákup jezdím autem, nákup z košíku dám do auta. Ale když potřebuji tašku s nákupem vést, tak ji pověsím na pravou stranu kočáru (rukojeť) za páčku brzdy.
Funguje to bezva. ![]()