Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Caute,
Maminky, které mate druhe dite do 2 let - jaký byl druhý porod?
Slo to, 16 hodin a normalni na rozdil od prvniho - 26 hodin a klestovy ![]()
O půlku rychlejší než první, 2h od přijetí, žádné komplikace, žádné šití ![]()
Mám kluky po roce a druhý porod byl mnohem méně bolestivý. Necítila jsem takové ty „roztahovací“ kontrakce
u prvního porodu jsem se otevírala 2 dny a bolelo to šíleně. Samotný porod taky bolel, ale byl rychlejší a vzpomínám na něj v dobrém ![]()
Rychlejší jen o kousek, ale měla jsem i ten první rychlý (první bolesti 5,5 hodiny, druhý asi 5 hodin). Druhý mi přišel bolestivější a měla jsem kontrakce častější. U prvního jsem je dlouho měla po ca 6-7 minutách, u druhého daleko častěji.
Krasny,
prirozeny, od prvni kontrakce 4,5h a to jsem prodluzovala co slo
viz denicek
Diky aniballu oba bez poraneni a deti velke. Prvni porod dlouhy.
První porod nekonečný 2,5 dne na hekárně, 30 hodin od prasknutí vody, bez nástřihu, ale s poraněním a s epidurálem, druhý 6 hodin od první bolesti, bez epiduralu, ale nástřih.
Hned bych šla rodit znova ![]()
@Tichošlápek píše:
Prekotny, bolestivý a s následky.
Tak já naštěstí jen překotný… ale nemám je tedy do 24 měsíců, ale 25 ![]()
@j.a.n.i1 já po 22, ale ti moji hrosi by mne stejne zřídili kdykoli ![]()
@Tichošlápek kolik mely deti? ![]()
Prvni mel hlavu 37cm a 4170g
Druha 36cm a 3590g ![]()
Taky mam po 22m.
Rodila jsem 25 měsíců po prvním a porod byl spontánní, téměř bezbolestný a velmi rychlý. Poranění minimální a dítě opět velké. Do porodnice jsem dojela otevřená na 8 cm a na PA jsem tenkrát vytřeštila oči, protože mi nic moc nebylo.
Pro zajímavost, třetí porod čtyři rok po druhém a tam se zase dítě neobtěžovalo vylézt ven vůbec. Pár dní po termínu všem došla trpělivost a z břicha ho vytáhli. ![]()
Příspěvek upraven 08.01.18 v 16:31