Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Jsem 8 měsícu po druhem porodu…přesto, že si myslím žeunikem moči netrpím-vedomě ovládám panevni svaly a při kychnutí nebo skákání na trampolíně se nic neděje…ale někdy miasi moč unika protože se vysprchuju a po 15 min už si zas smrdím (v intimních partyích) nejdřív jsem si myslela že je to jen po porodu a spraví se to…ale je to již 8 mesicu a stavjestejný…rano musím okamžitě do sprchy protože sama sebe cítím a je mi zeměšoufl. přítel nechápe proč odmítam orální sex najednou..ale to prostě nejde…chce se mi ze mě zvracet. Měla jsem rychlý porod bez nastřihu ale cítila jsem strašnou bolest když lezla hlavička jakoby se mi tam něco natrhlo…a dlouho jsem cítila bolest v miste kde je močová trubice..muže být natržná třeba nevíte?? to by vysvětlovalo neustaly unik moči sice trochu ale furt… nebo už takto budu smrdět navždy a tímpadem at si chlap najde milenku nebo co s tim
a už ste to řešila s vaší doktorkou? to bude asi nejlepší řešení
Dojdi si k doktorce. Já to měla podobně, ale ne po porodu. Pořád jsem něco cítila a měla jsem mokré kalhotky. Doktorka nic nenašla. Jenže pak jsem otěhotněla a krvacela. Měla jsem ohromný polyp v děložním hrdle. Myslím, že to bylo způsobeno tím polypem ptz po jeho odstranění vše odeznelo.
A kalhotky někdy mokrý máš? Protože těžko by ti unikala moc a zatuchalo to tam, pokud bys neměla cvrknuto v kalhotkách.
Zašla bych nejdřív na gyndu, ať ti udělá kultivaci z pochvy, zda tam nemáš nějakou smradlavou breberku, pak na urologii.
Může to být i psychického původu nebo nějaká porucha v tvé hlavě, stejně jako jsou vidiny, můžou být i „čichyny“.
No a řešit to s přítelem, proč nechceš orální sex. Třeba to cítíš jen ty…
A ještě bych doporučila mycí olej pro intimní hygienu, nosit pouze bavlněné prádlo, nenosit intimky a žádné obepnute kalhoty.
Ahoj a hezky vecer. A mas skutecne pocit, ze si citit vylozene moci? Po sestinedeli na kontrole uz si tento problem mela? Pokud ty problemy zacaly az dele mohlo by jit klidne o nějakou bakterii, naposledy me toto take potrapilo. Drazdilo me to az k pocitum zanetu mocovych cest a dr v nemocnici me poslal domu, ze mi nic neni. Druhy den se ma gynekolozka chytala za hlavu ze prehledl bakterialni vaginozu a pri ni jsem si teda take vesele zapachala a jine projevy jsem do te doby vlastne ani nemela. Zadny vytok, nic. Pouze jsem mela pocit, ze to jde prave ze zminene mocove trubice. Coz po lecbe ustalo!
@Anonymní píše:
Jsem 8 měsícu po druhem porodu…přesto, že si myslím žeunikem moči netrpím-vedomě ovládám panevni svaly a při kychnutí nebo skákání na trampolíně se nic neděje…ale někdy miasi moč unika protože se vysprchuju a po 15 min už si zas smrdím (v intimních partyích) nejdřív jsem si myslela že je to jen po porodu a spraví se to…ale je to již 8 mesicu a stavjestejný…rano musím okamžitě do sprchy protože sama sebe cítím a je mi zeměšoufl. přítel nechápe proč odmítam orální sex najednou..ale to prostě nejde…chce se mi ze mě zvracet. Měla jsem rychlý porod bez nastřihu ale cítila jsem strašnou bolest když lezla hlavička jakoby se mi tam něco natrhlo…a dlouho jsem cítila bolest v miste kde je močová trubice..muže být natržná třeba nevíte?? to by vysvětlovalo neustaly unik moči sice trochu ale furt… nebo už takto budu smrdět navždy a tímpadem at si chlap najde milenku nebo co s tim
Co blbneš, dojdi si na gyndu, dají ti čípky, nebo i lék na výplachy pochvy. Neblázni.
Tady zakladatelka-devcata díky…zajdu na gyndu.. je to smrad moči…takový tý zatuchlý ale jak na veřejných hajzlíkach ble…proste vstanu a jakmile stahnu pyžamo hned to cítím až nahoru…přítelovi se to stydím říct ale samozřejmě je naštvanej že nic moc neni…on je na pachy strašně háklivej a nemusim se ho fakt ptát -ten smrad tady je. kalhotky mokrý nemam ale smradlavý jo.. sprchuju se třeba i 5× denně a měním kalhotky. mydlo teda nepoužívám -to jsem nikdy nepoužívala jen čistou vodou.ale pokud bychměla mít nejakou bakterii..kde bych k ni přišla? přítel mi od porodu určitě nevěrný nebyl a já taky ne. v 6ti nedělí to byl smrad jeste horší-to jsem měla imrvere pokousany stehna od buhvíjakých breberek..ale žeto budu řešit jeste 8 mesicu po porodu ![]()
Natrhlou močovou trubici mít nemůžeš. Schopnost těla hojení. Jestli pocituješ bolest v intimních partiich, tak to může být zánět a neléčený zánět pěkně může zapáchat. Ale to by jsi o něčem věděla…bolelo by tě to dole, třeba i při pohlavním styku. A míváš mokré spodní prádlo…jestli ano, pak můžeš polemizovat o uniku moči. Pokud ne…je to asi blbost a můžeš to mít vsugerované. Mohla jsi něco cítit třeba po porodu, kdy se to tam dole vyhojovalo po porodu…a od té doby si to namlouváš do hlavy ))))
Třeba…jedna z možností ![]()
Ja bych do intimniho mydla teda sla. Vzdyt se to tam dole neda umyt poradne jen vodou. Urcite resit na gynde uz jsi tam mela byt davno jestli te to trapi takovou dobu.
Spíš bych řekla že jsi spařená, zkus víc větrat nespi v kalhotách ale v košili
A ještě, když se sprchuješ vyumývej si pořádně záhyby mezi pisky. Já používám na mytí tam dole pěnu ve spreji Ginexid a to je opravdu o level výš. Vždy si příjdu hygienicky extra čistá ![]()
Nedá se to srovnávat s nějakým Lactacydem a tomu podobnému na intimní hygienu.
@kotýsek píše:
A ještě, když se sprchuješ vyumývej si pořádně záhyby mezi pisky. Já používám na mytí tam dole pěnu ve spreji Ginexid a to je opravdu o level výš. Vždy si příjdu hygienicky extra čistá
Nedá se to srovnávat s nějakým Lactacitem a tomu podobnému na intimní hygienu.
pysky, s dovolením.