Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za mě, toho mladého floutka, aspoň můžu okřiknout, na důchodce už si člověk netroufne. Taky vidím chování na houby ze všech stran, takže se nemůžeme pak omladině ani divit. My máme výhodu, tím že je učíme ve škole, že min. do 15 let, se k nám chovají slušně a většině to vydrží i před zbytek puberty. V jiných městech nemám problém na děti houknout, aby si uvědomily, že jejich chování není OK. Nedávno u obchodu kluk tam halekal na druhého, že nebylo v obchodě slyšet co říká prodavačka, tak jsem taky při cestě houkla, proč tak řve. Zmlknul a asi se dodnes diví co to bylo. ![]()
@thalasan píše: Více
Já občas vidím nevrlé muže ani ne tak důchodce ale muže kolem 50 let. Chovají se jako mistři.
Já si říkám, že se začnu považovat za opravdu starou v okamžiku, kdy spustím klasické „ta dnešní mládež… to za nás nebylo…“. Tohle říkají nevrlí senioři, co svět světem stojí. (bacha, neříkám, že všichni senioři jsou nevrlí, jen ti, co nevrlí jsou, si zanadávají tímhle způsobem). Já tomu říkám selektivní paměť, za našeho mládí bylo všecko růžovější.
A já jenom doplním. ![]()
Respekt si stářím nezískáš. Ten si musíš zasloužit a nikdo ti ho nedluží.
Už ze starého Říma jsou zápisy o stížnostech na drzou nevychovanou mládež. A myslím si, že i ty první trepky v oceánech si mezi sebou stěžovaly - jo to našich mladých let nebývalo, koukněte na ty mladé, jak oni dneska téma rasama mávají pomalu.
@Anonymní píše: Více
Mladez je strasna. Uz v Bylo nas pet o tom Polacek psal. ![]()
Nejaka mladez je nevychova, ne vsichni, ale to same mohu rict o svych vrstevnicich, kteri absolutne postradaji zaklady etikety a neprijemnych duchodcich. Jsou to vsak urciti jedinci ne vsak komplet cela skupina
@Anonymní píše: Více
No tak ven nechoď ![]()
V rodině mám spoustu starších lidí a nikdo tento problém nemá.
Starší lidé jsou taky vtipní, zásadně si nade mnou stoupnou v šalině, že sedím. Ten pupek v osmém měsíci je asi malý ![]()
Klasické kecy starší generace, které se opakují co svět světem stojí. Mně zas vadí, když stáří lidi třeba v obchodě něco chtějí po personálu, ale nepozdraví, nepožádají a nepoděkují.
@Aspera píše: Více
kde to ucis? u nas se rozhodne vsichni do 15 let slusne nechovaji ![]()
Ale no tak
MY jsme prece byli hrozna mladez. Dlouhy vlasy, kristusky, rifle, rockova muzika a jine zhoubne vlivy imperialistu…kam se na nas dnesni mladi hrabou.
@ugluk píše: Více
Heleď já mám kamarádku, která tímhle stylem mluví už od třiceti ![]()
Je fakt, že ona hodně tráví čas se svými rodiči, kteří mají hodně tuhle povahu…ale ti už na to aspoň skoro mají věk. U ní to zní fakt bizarně ![]()