Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Osobně bych ji řekla, ať si teda tu misku přijde natrhat, ALE až budeme doma… ![]()
Sprdla bych ji na 3 doby, rybiz by musela vratit stejne jako ty jahody. A pokud ne, strhla bych ji za toto z kauce tisicivku, nejen za ovoce, ale i za tu drzost, pohrozila bych ji vyhazovem.
A postavila bych jednoduchy plot, ktery by striktne vymezoval, kde se muze pohybovat.
Vy už máte rybíz?
Jinak my máme zahradu společnou, rozdělenou na části a jedna naše sousedka měla také tendence sklízet nenápadně bez dovolení cizí ovoce a pokud jí člověk řekl, ať si nasbírá do misky, chápala to tak, že naplní všechny své misky. Vrchol všeho byl, když nám dopoledne otrhala všechna jablka ze tří stromů, pár bedniček nechala pod stromem a větší zbytek odvezla do pálenice výměnou za pálenku. Důrazně jsem jí řekla, že si to sklidíme sami a na našem úseku to už 15 let respektuje. Lidi jsou prostě různí. ![]()
@Ahep paní 70+, které bys předtím dovolila natrhat si jahody, jo?
Neměli ji to nabízet. Misky jsou ruzne velké. Tak si vzala salátovou, no
dala bych ji sama mističku jahod, řekla ochutnejte z naší zahrádky,
abych ji taktně připomněla, že zahrádka je naše, a vyřízeno.
Bud je jednani se sousedkou v pravomoci matky a pak to fakt neres, nebo tvoje a pak budes muset reseni najit, treba si zahradku oddelit plotem.
@terien píše:
Vy už máte zralý rybiz?
také se mi to moc nezdá ![]()
Tak velká síť neexistuje, ostatně proto vnikl internet.
@axlpol píše: že?… bych hodila síť na všechny
Nevim proč mi to připomnělo našeho souseda. Několik větví jejich ořechu přesahují nad naši zahradu. Zvonil na nás, že si jde posbírat ořechy. Jednou jsem mu slušně dala hrábě, ať shrabe i listí od toho stromu. Už nezvoní ![]()
Mě to spíš pobavilo. ![]()
Fakt. Nezlob se, ale celý text byl napsán tak, že to působilo hodně úsměvně.
Nic ve zlém.
Navrhuji sousedce, si újmu na vaší úrodě náležitě odpracovat.
Bez práce nejsou koláče aneb nic není zadarmo. ![]()
@terien píše:
Vy už máte zralý rybiz?
No, ještě určitě nemají. Ale už dopředu očekává, že dojde i na rybíz. ![]()
@terien píše:No, ještě určitě nemají. Ale už dopředu očekává, že dojde i na rybíz.
Vy už máte zralý rybiz?
@Lucie_Sx píše:
Bud je jednani se sousedkou v pravomoci matky a pak to fakt neres, nebo tvoje a pak budes muset reseni najit, treba si zahradku oddelit plotem.
Nebo tak.
![]()
@Černá Madonna píše:
No, ještě určitě nemají. Ale už dopředu očekává, že dojde i na rybíz.
Vylozene pise, ze otrhala rybiz
Nám tady dozrává vše později, takže čekám na první dvě zralé jahody, už budou
, ale rybíz? Jinak tvoje mamka už za sousedkou byla, už bych to dál neřešila a příště jí už jahody nenabízela.
@Nininka17 píše:
Nuže
Máme jakoby takovou sousedku. Mamka jí pronajímá přístavek vedle našeho domu (přístavek a náš dům maj stejný pozemek).No, k věci. Máma dovolila naší sousedce si natrhat misku jahod. Jenže, ta sousedka si to vzala moc k srdci a prostě si nabrala víc, než bylo dovoleno- prostě- máma k ní po zjištění naběhla domů a viděla tak 5-6 sklenic jahodové marmelády z našich jahod (na to fakt ta jedna miska nestačí)..Máma jí jemně naznačila, že tohle teda ne a sousedka prý začala vyvádět jak malej fracek. Pak se rozbulela a uznala, že to prehnala. A jednu další nálož jahod, kterou schovávala v ledničce, nám vrátila. Pak se nám malá svěřila, že si sousedka otrhala ještě rybíz, o němž ještě ten den mámě tvrdila, že je nezralý, ať ho ještě netrhá. A večer tam nebyl vůbec.
Zastávám názor, že teda když už, tak jí měla máma prostě dát příděl a tečka. Žádné dovolování lézt na náš záhon - čili na soukromý pozemek, jenž nezahrnuje ten nájemní prostor. Máma, jako takový trouba a dobráček to svádí na senilitu, já v tom vidím záměr. Názory? Co byste dělaly?
Jedna za 18, druhá bez dvou za 20 – dvě nevychované báby se sešly ![]()
Sousedka nezná míru a slušnost – no a tvoje matka se chová jako hloupá hokynářka (vecpat se někomu do bytu, zkontrolovat mu počet sklenic a ještě ho donutit vytáhnout z lednice přebytek, to je hodně trapné buranství).
Nicméně, minimálně polovina toho příběhu je smyšlená – ke spotřebě vhodný rybíz rozhodně ještě v našich podmínkách není… kdyby ho otrhala nyní, bývala by ho musela rovnou vyhodit na kompost. Potřebuješ příběh o zlé sousedce vyšperkovat, že? ![]()