Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ahep píše:
Sprdla bych ji na 3 doby, rybiz by musela vratit stejne jako ty jahody. A pokud ne, strhla bych ji za toto z kauce tisicivku, nejen za ovoce, ale i za tu drzost, pohrozila bych ji vyhazovem.A postavila bych jednoduchy plot, ktery by striktne vymezoval, kde se muze pohybovat.
Jj ještě policii zavolat. ![]()
@vokishka píše:
Vylozene pise, ze otrhala rybiz
Taky by mě zajímalo, kde tak rychle zraje. ![]()
Nám teď sousedky nosí pro děcka hrášek a třešně. Jahody jsou. My letos své nemáme. Zítra nebo příští týden budu posílat muže na samosběr, ať můžeme udělat jahodové dřeně. Angrešt a rybíz jsem teprve sadila letos. Co si pamatuji, tak oboje babi mívala začátkem června. Sama jsem si vybrala sazenice, které jsou dřív a jiné později, ať máme průběžně k obírání přes léto.
@BohunkaP Říká ta pravá
Tak proč se k této diskuzi teda vyjadřujete? Když vám to přijde směšné a smyšlené ![]()
@Nininka17 píše:
@BohunkaP To s tim rybízem se stalo loni
Tak určitě ![]()
@Nininka17 píše:
Že ti to není trapné, símtě. ![]()
@Nininka17 píše:
Nuže
Máme jakoby takovou sousedku. Mamka jí pronajímá přístavek vedle našeho domu (přístavek a náš dům maj stejný pozemek).No, k věci. Máma dovolila naší sousedce si natrhat misku jahod. Jenže, ta sousedka si to vzala moc k srdci a prostě si nabrala víc, než bylo dovoleno- prostě- máma k ní po zjištění naběhla domů a viděla tak 5-6 sklenic jahodové marmelády z našich jahod (na to fakt ta jedna miska nestačí)..Máma jí jemně naznačila, že tohle teda ne a sousedka prý začala vyvádět jak malej fracek. Pak se rozbulela a uznala, že to prehnala. A jednu další nálož jahod, kterou schovávala v ledničce, nám vrátila. Pak se nám malá svěřila, že si sousedka otrhala ještě rybíz, o němž ještě ten den mámě tvrdila, že je nezralý, ať ho ještě netrhá. A večer tam nebyl vůbec.
Zastávám názor, že teda když už, tak jí měla máma prostě dát příděl a tečka. Žádné dovolování lézt na náš záhon - čili na soukromý pozemek, jenž nezahrnuje ten nájemní prostor. Máma, jako takový trouba a dobráček to svádí na senilitu, já v tom vidím záměr. Názory? Co byste dělaly?
Jak takove nabehnuti k nekomu domu vypada? Jestli vam tech par jahod stalo za to rozbrecet starou pani… A „lonska“ krivda ohledne otrhaneno rybizu… to uz se snad ani neda slusne okomentovat. ![]()
@lucad77 píše:
Taky by mě zajímalo, kde tak rychle zraje.
Tak třeba my už červený máme a to nejsme nijak extra jižně. ![]()
@Nininka17 píše:
@BohunkaP Říká ta praváTak proč se k této diskuzi teda vyjadřujete? Když vám to přijde směšné a smyšlené
Fakt hodně trapný. ![]()
@Nininka17 píše:
a proč to teda řešíš teďka? za rok?
![]()
@Nininka17 píše:
a letos sis vzpomněla na loňskou misku rybízu a tak tě to rozčílilo do běla, že jsi založila diskusi o drzé sousedce
![]()
prosím tě, pošli mi adresu, já ti misku rybízu pošlu, ale až tak za 14 dní, ještě není zralý… u nás to nikdo než. ere,
jsi trapná až na půdu
@Livi92 píše:
Tak třeba my už červený máme a to nejsme nijak extra jižně.
Co máš za odrůdu? Taky jsem si vybrala skorejší i pozdější, ať některé máme spíš a některé v průběhu léta. Ať je pořád zásoba ovoce na ozobávání. Jsem letos teprve sadila. Tak my budeme sklízet za dlouho.
Pěkná kravina, zakladatelko. Rybíz ještě není. Jahody ano, ale už vidím ty sklenice s marmeládou a další nálož jahod v lednici, to máte asi plantáže ne? Běž tu síť hodit na sebe.