Drží jidlo ve tváři
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Drží jidlo ve tváři
Dobrý večer, posledni dobou bojujeme se synem s jidlem.Je mu 2,5 a posledni dobou velice často dělá, že sní dvě tři lžičky a pak si jidlo ukladá do tváře. Pokud na něj naléhám tak to kouše, ale jak to tam má delši dobu tak už to prostě nespolkne a začně se mu navalovat. Např. i u zeleninové polevky-vodu spolkne a zeleninky si tam ukládá. K snídani uz jen jogurty, pečivo také nechce polykat.Dnes jsem mu udělala řízek, který miluje a tam problém vůbec nebyl. Zkoušela jsem po dobrém, jidlo vzala už doslo i na vyhrožováni a efekt žadnej. Krmim ho také třeba 45 min. a mám pocit žé toho sní kazdý den méně a méňe. A hlavně se mi zdá ze nic nejí s chutí
.Mrzí mě to dřive baštil pěkně. Máte někdo zkušenost. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Pajdinka nekrm ho a nech ho jíst jak (málo) chce. Nucením do jídla mu to akorát zošklivuješ a děláním divadýlka okolo toho ho to akorát o to víc baví. Nad plným talířem hlady neumře, i kdyby měsíc jedl jen jogurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajdinka nerostou mu petky?
Pokud ho nic neboli, tak vymrcuje. V tom pripade bych prestala u jidla asistovat. Snis, nesnis, mas omezeny cas, pak sebrat. On hlady neumre a brzy si spocita pro a proti. 2,5 lety dite uz neni treba krmit, to by melo zvladnout samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajdinka Já toto vůbec neřeším, dcera(2roky) jí málo, je vybíravá, jí hodně dlouho a taky často syslí jídlo do tváře, když už vypadá jak křeček, požádám aby to vyplivla, jinak jí nechávám v klidu, nekrmím jí, nespěchám, do jídla nenutim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB @Berousik on jí sám jen když mu to opravdu přijde k chuti a nebo z jidla preparuje těstoviny, rýži atd. Kdyz mu nechám jogurt sni dvě lžičky a ze už nechce a když ho krmím sni celej…už ted je docela hubeňour a prijde mi že čim méně mu to „nutím“ tak tím méně jí v průběhu celého dne. Já to mam take tak, když par dni flákám jidlo tak mam scvrklý žaludek a chvilku mi trvá než se zase rozjim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajdinka záleží na tobě, jaký si to uděláš, takový to budeš mít… Jen prostě na tohle rada neexistuje, pokud tě baví ho každé jídlo krmit, nutit, přesvědčovat a zabavovat, jen aby kousek snědl, tak to dělej dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajdinka píše:
@AnastazieB @Berousik on jí sám jen když mu to opravdu přijde k chuti a nebo z jidla preparuje těstoviny, rýži atd. Kdyz mu nechám jogurt sni dvě lžičky a ze už nechce a když ho krmím sni celej…už ted je docela hubeňour a prijde mi že čim méně mu to „nutím“ tak tím méně jí v průběhu celého dne. Já to mam take tak, když par dni flákám jidlo tak mam scvrklý žaludek a chvilku mi trvá než se zase rozjim
Ja te naprosto chapu. Moje dcera je to same. Taky se najedla nejvic, kdyz jsem ji krmila. Delala jsem to stejne jako ty. Ale pak jsem ji zacala davat na dva dny do miniskolky a ejhle, ona tam sama bez problemu snedla cely obed, coz bylo doma scifi. Tak jsem se na ni vyprdla a ona brzy pochopila, ze ji pozicka uz nevychazi a zacala jist normalne i doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Berousik tak já jsem si říkala že už to také začnu řešit, aby jedl sám. Právě kvůli školce atd. Jen nevim jestli je dobrý nápad to začít dělat teď když nesní skoro nic
.kazdopadně děkuji @AnastazieB jojo ja vim ze más pravdu, vim ze uz by to měl umět sám, ale zatim mi jde spis o to aby jedl a je mi jedno jak, ale i tohle bude mozná řešeni…děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajdinka Neboj se, on bude ve školce jíst hezky. malá byla to samé, přesně jak říkáš, vodu z polévky snědla a zeleninu syslila a pak vyplivla. Kdybych ji nekrmila, tak sní 3 lžičky a jde od jídla. malou mám ve školce týden a učitelka si ji vychvaluje že jí úplně nejvíc a nejlépe z celé školky. Dokonce mi ji natočila u oběda. Jsem čučela jak futrovala… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit