Smetana osmiměsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Smetana osmimesicni
Agoj holky, ac me drue ditko nepamatuji se jak e to spravne. Prave mam v parnim hrnci prikrm pro moadsi osmimesicni dceru, testoviny kureci maso porek a chtela jsem tam kapnout trochu 12procenrni smetany, jenze vim, ze mleko do roka nesmi. Ale jogurty orece take ji a jsou z mleka? Jaky je v tom rozdil? Nedavno mela kupovanou sklenicku pro deti od sedmi mesicu a byly to testoviny smetana brokolice…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Taky dávám až od roka, jogirty jsou lépe stravitelné. nedala bych ještě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem zaradila mlecne vyrobky od 9 mesice, ale pokud nema dite nejakou alergii, tak uz bych smetanu zaradila do detskeho jidelnicku driv. Dneska si rikam, ze jsam tak dlouho cekat nemela, protoze po tom, co jsem synovi zacala davat bily jogurt, tak se mu o dost zlepsilo boleni briska.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak říká se o tvarohu, že je hůř pro mimino stravitelný, ale smetana? Já bych dala, píšeš o kápnutí, tak proč ne!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karolinkristin : jogurty a jine zakysane produkty jsou lepe stravitelne, proto se muzou davat driv, ono nekteri lide tvrdi, ze bychom ani mleko samotne pit nemeli, jen prave ty zakysane veci…no a i s mlekem pro deti se nazory ruzni, ze se do roka nesmi neni pravda (resp. ne kazdy doktor ti rekne to same, i doporuceni se kazdou chvili meni, to same s lepkem atd). Ja mela doporuceni, ze do roka nedavat pit kvanta a rozhodne nenahrazovat MM nebo UM kravskym mlekem, ale v malych davkach klidne zacit zarazovat uz po pul roce, ja davala nekdu od 8. nebo 9. mesice, i tu smetanu, hlavne jestli ji tam jem kapnes. Ale je to na tobe, kterou teorii se budes ridit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smetana a tvaroh obsahují větší množství bílkovin, což zatěžuje dětské ledviny, oproti tomu zakysané mléčné výrobky jsou vhodnější, proto do roka jogurty a zakysaná smetana, žervé a lučina, po roce smetana a tvaroh. Tot´doporučení, ale pár kapek ji nejspíš neublíží
Já se snažila do roka smetanu nahradit zakysankou nebo popř. rostlinnou smetanou (kromě sojové).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, zakysané mléčné výrobky jsou mnohem lépe stravitelné, protože obří mléčnou bílkovinu už předtrávily bakterie. Tři kapky ji asi nezabijou, já osobně nedávám dětem nezakysané mléko dodnes (4 a 7) a ani to neplánuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Makysu zakysané výrobky obsahují naprosto stejný obsah bílkovin, jako nekysané výroby, v případně tvarohu či sýrů ještě víc, protože má daleko vyšší podíl sušiny. Stravitelnější jsou zakysané výrobyk proto, že obsahují kultury, které pomáhají trávit laktozu.
Problém je pokud malé dítě namísto mateřským mlékem krmíte kravským, nebo kozím, lžíce smetany do hrnce příkrmů fakt nezvýší objem bílkovin na něco, co by mělo jakýkoliv efekt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ireeenka ne - bakterie mléčného kvašení žerou laktozu, s bílkovinou nic nedělají. Bílkoviny se na peptidy naštípají v žaludku a dvanácterníku a v tenkých střevech na aminokyseliny enzymaticky, mikrobioty v tlustém střevě se to moc netýká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak v mateřském mléce je ta samá laktoza, ten samý mléčný tu a tken samý kasein, jen v jiných poměrech. Problém je v dlouhodobém příjmu vysokých dávek nevhodného mléka, ne v lžíci smetany.
Pokud tedy dítko nemá potravinovou nesnášenlivost, která je ovšem v realitě ve sktuečnosti daleko méně častá, než na internetech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou Aha, aha, asi jsem to zblbla
Zapomínám
A navíc to nejím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit