Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mě napadlo jedině že hanlivý=ponižující, znevažující. Karel=Karlíček, Karlouš. Muž=bačkora, podpantoflák. Snad jsem pomohla. ![]()
Dcera to dělala sama a ještě neupravovala chyby. Mně právě chlap nepřijde hanlivý
@Netopirek tak podle tohoto to urcite bude u toho chlapa „chlápek“. Ale tezko rict u toho Karla - Karlouš?
@Limi123 píše:
@Netopirek tak podle tohoto to urcite bude u toho chlapa „chlápek“. Ale tezko rict u toho Karla - Karlouš?
Jak urazit Karla no ![]()
Je to cely divny, holčina je dle zadání hanlivý výraz, to teda nevím. Hanlivý nerovná se nespisovny, ale urážlivý, dehonestujici, negativní zabarvení.
@Netopirek píše:
Dcera to dělala sama a ještě neupravovala chyby. Mně právě chlap nepřijde hanlivý
Jestli mi někdy děcka ze školy přijdou s takovou číčovinou, tak pošlu jeden pěkný hanlivý výraz paní učitelce, to je taková debilita, že to snad nemůže myslet vážně
.
@kacaba379 to jo no… Kdyby tam aspon dala Alici misto Karla ![]()
Zajimalo by me, jak se jmenuje manzel pani ucitelky
![]()
Tak jsem se na toho Karla ptala muze a pry Karel je p*ča.
Pani ucitelka si koleduje ![]()
@Limi123 píše:
Tak jsem se na toho Karla ptala muze a pry Karel je p*ča.Pani ucitelka si koleduje
Hanlivě muž - deb.l, haj.l atd
Chlap není hanlivý. ![]()
S tím Karlem je to fakt čičovina největší.
Holky díky. U Karla necháme Karle a u muže asi ten starej.
Já mám o hanlivých výrazech úplně jinou představu ![]()
Karle je blbost to prece není hanlivé, to je normální osloveni.
@veria holčina taky není hanlivý ![]()
Zítra to odevzdává, tak uvidíme
Tak pak dej vědět co bylo dle paní učitelky hanlive Karel. To by mne vážně zajímalo. Možná Karlák? ![]()