Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@zuzutrnečka drž se beruško
a nemusíš se ničeho bát, já na tom byla 6×, jak tady píšou holky, oni tě uspí a o ničem nevíš, ani po probuzení nic necítíš…jak jsem psala i DaMaThe, budeš na to myslet, ale pak si řekneš, že to tzak mělo být, že je lepší, když to dopadlo takhle, než aby jsi pak třeba měla nedej bože postižené miminko…příroda moc dobře ví, co dělá a bohužel jí v tom nedokážeme nijak zabránit…časem to přebolí a věřím, že za nějakej čas tu budeš s náma jako těhulka znova ![]()
Ahoj holky, potřebovala bych radu. Jsem v sedmém týdnu a už 3 dny špiním a začíná to sílit. Bolesti mám jen k večeru. Je to normální, nebo bych s tím už měla někam jít?
@Nicky-jh tak jak píše @jaajunkaa
Určitě bych si zašla k lékaři.
Holky, dneska mám pracovní den, povlékám a uklízím a mám vařit ![]()
Bléé, já se už těším, až nastoupím zpátky do práce ![]()
Závidím manželovi ![]()
Opravdu i při malém špinění? Musela bych na pohotovost, moje doktorka má dovolenou, připadám si jako hypochondr. Na ultrazvuk mám jít ve středu, před 2 týdny mi potvrdili těhotenství z krve (hcg 118), jinak nevím nic. Jen těhu testy od té doby sílily.
@Nicky-jh na pohotovosti tě nevyhodí a ošetřit tě musí..Alespoň uvidíž zda je vše v pořádku..Nemusí to nic být, ale třeba můžeš mít hematom který občas to špinění způsobuje..Rozhodně hysterka nejsi
@Nicky-jh Já mám teda s pohotovostí dost špatnou zkušenost. Vynadali mi a nechtěli mne vyšetřit, přestože jsem krvácela, prý mám jít ke svému dr. (ten mne odmítl). Nakonec jsem si prohlídku vydupala, ale přístup hrozný. Špinění nemusí nic znamenat, ale do středy je ještě dlouho. Taky bych Ti radila si tam zajít, alespoň k vyloučení mimoděložního těhotenství.
Mimoděložní by bolelo víc, ne? Já zkusím počkat, pokud by o sílilo rychle, půjdu zítra na pohotovost, pokud vůbec, počkám do středy.
@Nicky-jh Já byla těhotná před měsícem (ještě ten měsíc se zadařilo znovu
) a jela jsem na pohotovost v neděli o půl noci se špiněním nebo byli druhý den velikonoce a já chtěla vědět co a jak..v děloze nešlo nic vidět, ani náznak ničeho ve středu u DR, ale přesto jsem jela, ikdyž jsem to neměla ani potvrzené..doktor v nemocnici říkal, že i přes krvácení se může mimi udržet v pohodě, ale třeba u mě to špinění znamenalo potrat, za 3 dny jsem začala krvácet i s bolestma, skoro porodníma, ale tím ti nechci říct, aby jsi plašila, já jen, že bych být tebou jela bych dnes, nebo ti dají případně léky na udržení, Utrogestan a Ascorutin..záleží taky na tobě, jak to cítíš, ale já už zažila ZT a SP, takže v mém případě já bych na nic nečekala..a nebo si skoč do lékárny, kup si ascorutin a ber ho 1-1-1 a vyčkej co bude a nebo jeď dnes nebo zítra..ono se těžko radí, ale špinění může být v pohodě a nebo taky ne..držím pěstičky ![]()
Ahoj ženy, já byla teď pořád do večera v práci, tak nebyl čas na stresy před kontrolou. Říkala jsem si, že teď už je stejně dáno a že už s tím nic nenadělám, pokud je něco špatně
A výsledek vidíte. Týdny dle UTZ sedí na den s poslední MS, vše je uplně ideální, CRL 95mm, bilo jak splašený a já měla slzy v očích, když jsem to viděla, co Vám budu povídat. Já dr. říkala, že jsem byla poprvé v klidu a on říkal, jak má zkušenosti, jaká je ta psychika svině a že dokáže udělat hrozně moc nezdarů. On má zkušenosti z IVF, jak ty ženský, když už s ničím nepočítaj a jsou vyklidněný, tak to pak vyjde. Jinak mi je uplně dobře, tak si to užívám a beru to jako pozitivum a ne že je něco špatně ![]()
Co uzavřít skupinu???
@Barunka88 gratuluji ke kontrole.
Ja jsem pro uzavreni skupiny
@Nicky-jh mimoděložní bolí i nebolí. Je spousta variant. Já bych na tu pohotovost šla. Šla jsme i při malém špinění, skoro to nic nebylo. Ošetřili mě bez jakýchkoliv poznámek. Přístup super.
@DaMaThe škoda, že tam máte takové lékaře
Člověk platí tolik peněz tak aspoň by se mohli podle toho chovat ![]()
@Barunka88 při prvním dítěti jsou holky většinou ve stresu a pořád s epozorují. Uplně to chápu, je to přirozené. teď když čekám druhé, ani o tom nevím. Vůbec to nevnímám, jen su líná ![]()
@DaMaThe to je hrozný takovej přístup, to jsem ještě neslyšela.. u nás v pohodě, od toho pohotovost je ![]()