Důchodkyně zůstane, já půjdu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A důvod vám sdělili? Co je to za práci? Asi s tím neuděláte nic no, budete muset hledat něco jiného, což vzhledem k věku jednoduché nebude, to máte pravdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jsem v práci osmý rok a ona důchodkyně dva roky. Děláme stejnou práci, ale pro obě dvě už tam nebude. Půjdu prý já. Jsem z toho vyřízená. Je mi 55 let a těžko se mi bude něco v oboru shánět. Asi jsem se potřebovala jen vypsat. Co byste dělali na mém místě?
Prosím o anonym, kdyby sem kolegyně chodily.
Chápu, že to mrzí a naštve. Bylo nutné si vybrat a zaměstnavatel si vybral. Na tvém místě? No hledala bych jinou práci. Co jiného chceš dělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Důchodci mívají všeobecně menší požadavky na mzdy. A na invalidní důchodce se ZTP zaměstnavatel dostává mzdu z úřadu práce. Dokonce i firmy typu montování solárních panelů jsou kvůli této výhodě zaregistrované jako „chráněné dílny“.
Nic bych nedělala, šla bych na pracák a poptala se po rekvalifikaci do oboru, který je teď žádaný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
Důchodci mívají všeobecně menší požadavky na mzdy. A na invalidní důchodce se ZTP zaměstnavatel dostává mzdu z úřadu práce. Dokonce i firmy typu montování solárních panelů jsou kvůli této výhodě zaregistrované jako „chráněné dílny“.Nic bych nedělala, šla bych na pracák a poptala se po rekvalifikaci do oboru, který je teď žádaný.
A který obor je teď žádaný?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jsem v práci osmý rok a ona důchodkyně dva roky. Děláme stejnou práci, ale pro obě dvě už tam nebude. Půjdu prý já. Jsem z toho vyřízená. Je mi 55 let a těžko se mi bude něco v oboru shánět. Asi jsem se potřebovala jen vypsat. Co byste dělali na mém místě?
Tak to je mi tě líto, a co děláš za práci, sice je pravda že mají zaměstnavatelé na důchodce nižší odvody, ale ta důchodkyně může kdykoliv onemocnět nebo ji to přestane bavit a odejde sama.Asi bych šla na pracák a snažila se poohlédnout po jiném místě. A musíš zrovna ve svém oboru, určitě zvládneš i jinou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A který obor je teď žádaný?
poddívej se po nabídkách práce v regionu, poptej se známých. Tady si ženy hodně dělají účetnictví, personalistiku, nebo asistentku pedagoga. Ale u vás to může být jinak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
poddívej se po nabídkách práce v regionu, poptej se známých. Tady si ženy hodně dělají účetnictví, personalistiku, nebo asistentku pedagoga. Ale u vás to může být jinak
zrovna asistentů jsou ted dvě pr.ele (kromě Prahy) a po přijetí nové vyhlášky jich bude hromada navíc volná. A to kurzy chrlí jednoho asistenta za druhým
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Darebáci. No, já bych šla na 8 měsíců na pracák a mezitím si hledala práci. Předtím bych se tedy, ale zeptala, čím si důchodkyně, která má už dva roky dřepět doma zasloužila, že vyhazují ženu v produktivním věku a jí tam nechávají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:Čekala jsem, kdo vyšle výzvu asistent pedagoga.
zrovna asistentů jsou ted dvě pr.ele (kromě Prahy) a po přijetí nové vyhlášky jich bude hromada navíc volná. A to kurzy chrlí jednoho asistenta za druhým
@PaníBovaryová podívej se do skupin na fb. Kolik holek hledá práci AP a není. A to není ta slavná parametrizace. Až ta nastane (buď 2023 leden, jestli se nestihne připravit novela, tak od ledna 2024 určitě). Pak nebude mít místo ani ten AP, který má místo teď. Já jsem to třeba letos dobrovolně odpískala sama. V červnu s tím končím. Furt jsem čekala, kde bude inzerát školy, že hledají někoho. Pak jsem zjistila, že mají zásobu životopisů ve stole. A první projdou je. Takže je třeba i na tohle pamatovat, že ředitel má své zásoby životopisů, když někoho hledá.
Příspěvek upraven 08.05.23 v 15:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
No, nevím. Asistentů pedagoga je spousta. Účetní a personalisté jsou sice žádaní, ale ne nějaké rychlokvašky po kurzu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball píše:
Darebáci. No, já bych šla na 8 měsíců na pracák a mezitím si hledala práci. Předtím bych se tedy, ale zeptala, čím si důchodkyně, která má už dva roky dřepět doma zasloužila, že vyhazují ženu v produktivním věku a jí tam nechávají.
proc darebaci? to je zase inteligentni prispevek
ty autorku znas, ty znas tu duchodkyni ze si dovolis takto soudit? 🙈 treba duchodkyne podava vetsi vykony… fakt ny me zajimalo, na zaklade ceho si dovolis nekoho urazet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball píše:
A proč nemůže důchodkyně pracovat?
Co když tu práci starší paní dělá prostě lépe? Nebo je zkušenější?
Zaměstnavatel se rozhoduje podle výhodnosti pro něj, ne pro zaměstnance. Proč by měli být darebáci?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Asi bych se odpíchla od vlastních znalostí. Co všechno umíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše:
proc darebaci? to je zase inteligentni prispevekty autorku znas, ty znas tu duchodkyni ze si dovolis takto soudit? 🙈 treba duchodkyne podava vetsi vykony… fakt ny me zajimalo, na zaklade ceho si dovolis nekoho urazet?
Protože v 55 letech si paní bude taky hledat těžko práci. A už vidím, jak se tam důchodkyně přetrhne. Ti důchodci, co v práci opravdu dělali, se tam nedrží jak veš košile. A kde je jaká urážka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit