Důchodkyně zůstane, já půjdu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 píše:
A ta starsi snad najde praxi lepe, nebo z jakeho duvodu by meli vyhodit spise ji?
Ona to asi myslí, že důchodkyně zaclání a berou práci mladším (jak psala, že po staru by byla od 55 let v důchodu). Když se cítí a má elán, ať klidně pracuje dál i v důchodu. Někdo se prací v důchodu udržuje svěží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
**@Kelsey jenže k nám na specku se těm asistentkám moc nechce… a s učitelem je to podobné.
Moc práce za stejný nebo nižší plat než na ZŠ
Edit: reaguji na příspěvek ze str.1
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krokodylek píše:
**@Kelsey jenže k nám na specku se těm asistentkám moc nechce… a s učitelem je to podobné.
Vy nemáte speciální příplatky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 máme a je to přímo ranec
,dokonce máme i nějaké osobní ohodnocení ![]()
A taky k tomu máme evidentně nižší platovou třídu (AP)
Příspěvek upraven 08.05.23 v 22:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krokodylek píše:
@lucad77 máme a je to přímo ranec,dokonce máme i nějaké osobní ohodnocení
Jen máme evidentně nižší platovou třídu (AP)
Nizsi nez osmičku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krokodylek píše:
@lucad77 máme a je to přímo ranec,dokonce máme i nějaké osobní ohodnocení
Jen k tomu máme evidentně nižší platovou třídu (AP)
Osmičku jako všude, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:Že je to na speckách jinak a víc to nejde, že nejsme ZŠ
A jak to zduvodnuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krokodylek píše: Že je to na speckách jinak a víc to nejde, že nejsme ZŠ
To je pěkná blbost. U nás na specce mají některé asistentky dokonce devítku, protože mají VŠ. Bez VŠ osmičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krokodylek píše:
Vím. Byla jsem letos o jarních prázdninách na náslechy ve specce v jiném kraji, než dělám. Darovala jsem tomu své volno. Nemáte to na specce jednoduché. Jako mi se tam moc líbilo. Rodinná a poklidná atmosféra. Odcházela jsem po týdnu nadšená. Tam byla oáza klidu, teď pohoda zaměstnanců mezi sebou. Žádné odměření, všichni si týkají. Fakt hezké a milé prostředí pro děti. Na běžné ZŠ jsem takový klid nezažila. Ale taky je to jiná práce učitelek, vychovatelek i asistentek. Každá učitelka mi sdělila, že by k nám na běžnou ZŠ učit nešla ani za nic. První den jsem byla vyloženě v terapeutické třídě. Pak jsem měla možnost být každý den v jiné třídě, kde bylo většinou složení autisté a děti praktické třídy. Pro asistentky na specce by měla být devítka. Jako nikdo tam neměl poloviční úvazek. Buď plný asistence nebo kombinace asistence a vychovatelky. Ale to jsem nějak nepobrala. Když to porovnám, tak mám asistenci 0,5 úvazek a přes 0,62 úvazek vychovatelky. Ve finále jsme v práci stejnou dobu. Jim jsou schopni nabídnout jen 0,3 úvazek vychovatelky a zbytek mají asistenci. Zaslouží si tam víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Osmičku jako všude, ne?
Ano. Tady v té specce měla každá asistentka jen osmičku. Plno jich tam mělo Bc. spec. pedagogiku. Tak ty měly na doplnění úvazku tu družinu. Úvazek vychovatelky. Žádná asistentka neměla devítku. Jedné paní mi bylo líto. Ta i skoro brečela, když mi povídala svoji pracovní stopu. Do důchodu ji zbývá několik let. Ona učila 18 let v přípravné třídě. Pak někdo přišel, že bakalář nestačí. Maturita na SŠ pedagogické je málo. Takže šla na jinou školu, kde právě dělá asistentku a teda vedoucí vychovatelek. Ale té mi bylo nejvíc líto. Už se cítí stará, aby dodělala magistra. Jak po ní ředitelka chtěla v té minulé škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey já mám plný AP…mě ta práce baví, ale chápu proč se k nám nehrnou davy zájemců ![]()
V kombinaci s vychovatelkou je ten plat o dost příjemnější, ale to má jen pár lidí
Omlouvám se zakladatelce za odbočení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
To je pěkná blbost. U nás na specce mají některé asistentky dokonce devítku, protože mají VŠ. Bez VŠ osmičku.
Taky vím o specce, kde mají i devítku. Předpokládám tedy, že taky pro AP s VŠ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krokodylek píše:
@Kelsey já mám plný AP…mě ta práce baví, ale chápu proč se k nám nehrnou davy zájemců
V kombinaci s vychovatelkou je ten plat o dost příjemnější, ale to má jen pár lidíOmlouvám se zakladatelce za odbočení
Přijdou. Neboj se. Jestli opravdu budou propouštět na běžných ZŠ. Tak půjdou, kde bude práce. Já už to dělat nechci. Naštěstí jsem si udělala zadní vrátka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit