Důchodové zabezpečení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2976
1.3.12 23:24

Důchodové zabezpečení

Zajímá mě jaký máte názor na důchodovou reformu - zavedení tzv. 2. pilíře. Pokud budete mít možnost se rozhodnout, vstoupíte dobrovolně? Věříte, že budete mít větší důchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
bamba
2.3.12 08:22

Po pravdě tomu moc nevěřím,prachy buď někdo vytuneluje,nebo je veme stát,bo mu budou chybět finance.Poslanci jednoduše myslí jen na sebe.Tady se šetří a okrádá jen na těch potřebných.Dnes mi vyrazila dech zpráva o propouštění učitelů.už dnes mají spočítaný kolik ušetří.Že bude zase o spoustu nezaměstnaných,nebo kvalifikovaných lidí na podřadných,špatně placených místech,to je jaksi ne.ere.Nechápu,přece klesne kupní síla,copak si to ti v Praze neuvědomují?Jde jim jen o to,aby lidi našetřili a oni to posléze rozkradli,toť můj názor.Poprve v životě mi vadí,že nejsem starší.V květnu jdu konečně do předčasného důchodu.Nebudu brát horentní sumu,ale lepší než nic.Pořát se něco mění,nakonec člověk sice do důchodu půjde,ale zadarmo a co si nenašetří do stožochu,tak bude mět smůlu.

• Citovat
  • Upravit
13503
2.3.12 08:37
bamba píše:
Po pravdě tomu moc nevěřím,prachy buď někdo vytuneluje,nebo je veme stát,bo mu budou chybět finance.Poslanci jednoduše myslí jen na sebe.Tady se šetří a okrádá jen na těch potřebných.Dnes mi vyrazila dech zpráva o propouštění učitelů.už dnes mají spočítaný kolik ušetří.Že bude zase o spoustu nezaměstnaných,nebo kvalifikovaných lidí na podřadných,špatně placených místech,to je jaksi ne.ere.Nechápu,přece klesne kupní síla,copak si to ti v Praze neuvědomují?Jde jim jen o to,aby lidi našetřili a oni to posléze rozkradli,toť můj názor.Poprve v životě mi vadí,že nejsem starší.V květnu jdu konečně do předčasného důchodu.Nebudu brát horentní sumu,ale lepší než nic.Pořát se něco mění,nakonec člověk sice do důchodu půjde,ale zadarmo a co si nenašetří do stožochu,tak bude mět smůlu.

Souhlasim a jen dodam, ze „tem“ v Praze je to uplne jedno, oni ten svuj flek a ty sve penize maji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.3.12 08:43

No právě,oni nemají tucha,jak žije většina rodin,mají na očích i uších klapky a jsou přesvědčeni,že každý čech se má tak dobře jako oni.Nebo a to je 100% pravda,jsme jim u pr.ele.

• Citovat
  • Upravit
2109
2.3.12 08:46

dělala jsem v pojišťovně a odrazuje mě už jen to, co se povídalo v oboru- jak některý firmy slibují svým makléřům velký odměny za „ulovenýho klienta“, takže to budou všude doporučovat kvůli svým provizím, ne kvůli blahu klientů :cert:
a navíc existují daleko lepší způsoby jak si zhodnotit úspory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
2.3.12 10:23

Ja bych teda radsi, kdyby mi umoznili, neplatit nic a nic od nich potom nedostat. Jsem schopna se zabezpecit sama, ale cpani penez do te cerne diry mi fakt vadi.. grr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
2.3.12 11:38
jjanekk píše:
Ja bych teda radsi, kdyby mi umoznili, neplatit nic a nic od nich potom nedostat. Jsem schopna se zabezpecit sama, ale cpani penez do te cerne diry mi fakt vadi.. grr

jo to bych taky brala.

Bambo vis, ja bych spise rekla, ze jsme jim vsichni u pr*ele!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.3.12 11:43
Taminka píše:
jjanekk píše:
Ja bych teda radsi, kdyby mi umoznili, neplatit nic a nic od nich potom nedostat. Jsem schopna se zabezpecit sama, ale cpani penez do te cerne diry mi fakt vadi.. grr

jo to bych taky brala.

Bambo vis, ja bych spise rekla, ze jsme jim vsichni u pr*ele!!!

No však jsem to tak nějak napsala. :lol:

• Citovat
  • Upravit
2976
2.3.12 14:59
Venny píše:
dělala jsem v pojišťovně a odrazuje mě už jen to, co se povídalo v oboru- jak některý firmy slibují svým makléřům velký odměny za „ulovenýho klienta“, takže to budou všude doporučovat kvůli svým provizím, ne kvůli blahu klientů :cert:
a navíc existují daleko lepší způsoby jak si zhodnotit úspory

No to mi právě taky vadí, kolik lidí na nás vydělá. A je to dlouhá doba, já jdu do důchodu za 30 let a to je pro mě dlouhá doba. Nevěřím, že o ty prachy bude tak dobře postaráno. Ale zase na druhou stranu současný průběžný systém naznačuje, že vlastně se nešetří nic, co odvádíme my, se platí dnešním důchodcům. Takže je opravdu důležité se spoléhat sama na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.3.12 17:02

Tak to bylo vždycky,že vlastně zaměstnaní platili důchodce,ale ještě z toho byly i rezervy,který už naši mocipáni rozkradli.A to se chodilo do důchodu dřív,je zajímavý,že tenkrát prachy byly.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová