Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky
Naší malé je 17m. Od 1roka už nemá dudlík a mléko jí dávám ráno a na noc. Ovšem je to už týden co vyžaduje mléko přes den a nechce vůbec jist žádné jidlo
Ale když to mléko vypije nechává si flašku a strašně ji dudá. Dělá to i večer při usínání a nechce mi tu flašku dát. To bych nevěřila jakou sílu v tom okamžiku má
I přes den, když ji dám mléko místo jídla pak jí jdu flašku vzít tak se vzteká a ma slzy jak hrachy. Vůbec nechápu co se to naučila a zkouška toho dám ti do ručičky něco jiného nebo zabavit a vzít lahev u nás moc nepochází. Máte s tím některá zkušenost?
Děkuji za Vaše reakce ![]()
Nerostou ji zoubky? Co takový ten dudlík na ovoce?
Dcera Nela touto dobou období kdy vyžadovala skoro pořád dudlík (přitom ho do té doby měla jen na noc). Asi 2m se ji to drželo a pak najednou zvrat a úplně ho dala pryč. Podle mě ji tenkrát rostly zoubky a ulevovala si tim
Já bych se tím netrapila, chce mléko, tak ji ho teď dávej a ono ji to zase pusti ![]()
Taky bych řekla, že to může být zubama. Nemám zkušenost s lahví, ale naše zas, když jí rostou zuby, odmítá vydat zubní kartáček, můžeš zkusit ten. ![]()
Syn taky miluje okusování prázdného dudlíku na láhvi. Když je někdy protivny a už nevím co, dám mu to.
Asi bych prestala davat mléko v láhvi… je už na to dost velká. Asi si tím kompenzuje to, ze nemá dudlika. Ale k tomu bych se asi už nevracela, spis bych se snažila najít na uklidnění něco jiného. A pokud je to růst zubu, dala bych kousací kartacky.
Kartáčky na zoubky jsem dávala, ale má už venku všechny zoubky kromě zadních stoliček a už kartáčky nechce jen při čištění. Tak si úplně nemyslím, že by to mohlo být tím
Prostě ji to asi baví nebo se nějakým způsobem uklidňuje jen právě nechci aby se jí tím nějak zkazili zoubky. Dudlík už ji vracet určitě nebudu, ale zkusím ten na ovoce to mě nenapadlo
Hlad určitě nemá sice nechce moc normální jídlo, ale polévku sni úplně v pohodě a kousek chlebíku taky.
Děkuji za Vaše reakce. Vždycky si říkám, že je to jen období a zase přejde, tak snad tohle nebude na dlouho
![]()