Dudlík - konec s kojením?

23919
25.4.11 13:03

Dudlík - konec s kojením?

Ahoj,
mockrát jsem slyšela, že dudlík se nemá dávat, může to narušit laktaci a způsobit konec kojení. Neznám však ve svém okolí, ani tady na emiminu ani jeden případ, kdy by dudlík toto způsobil.
Existuje vůbec někdo, komu dudlík způsobil, že dítě přestalo sát?

Vážně by mě to moc zajímalo!

Já jsem dudlík používala už v porodnici (i když se tam na mně dívali skrz prsty :mrgreen: ) a s kojením není žádný problém. Dudlík mi přijde jako obrovský pomocník, i když nevím jaké to bude s tím odnaučit z dudlíku, ale i kdyby to bylo trošku problematické, neumím si představit být teď bez dudlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14106
25.4.11 13:05

Nu chvíli jsem problém měla, protože dcera sála přes klobouček a po dudlíku si klobouček jen tak dumlala. Naštěstí za čas ten rozdíl pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
25.4.11 13:13

ahoj, taky neznám nikoho, kdo by měl díky dudlíku problém s kojením. My jsme dudlík dávali od předposledního dne v porodnici a bez problémů. Dokonce než se rozběhlo kojení, jak mělo, dávala jsem dokrm z láhve a v klidu jsme poté opět přešli na kojení.
Také považuji dudlík za velkého pomocníka, protože syn má teď asi 14 dní problémy s usínáním, oči si úplně dře rukama, brečí (spíš řve) že chce spát a nejde to. Zabírá jen dudlík a teplá deka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
25.4.11 13:16

Já měla problém opačný, dudlíka jsem držela násilím, chtěl jen prso :mrgreen: taky neznám nikoho, spíš maminky, co ho nedají, že se jim to nelíbí, mají špatnou zkušenost s odnaučováním u staršího, ale takhle ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
25.4.11 13:28

klárka dostala dudlík po příchodu z porodnice, viktor už druhý den v porodnici - jinak by byl na prsu co hodinu a to nešlo…
ani u jednoho jsem neměla problém s kojením a dudlík je úžasný pomocník. odnaučování nebyla až taková hrlza. za mě - lepší je dudlík než palce v puse (a že k tomu měly obě děti tendenci). ty palce se odnaučují podstatně hůř…
tak jsem zvědavá, jestli bude nějaká negativní zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
25.4.11 13:28

Neznám ten případ. Jen se doporučuje nedávat dudlíka, dokud se mamina pořádně nerozkojí a miminko se to správně nenaučí, ale přímo, že by to vadilo, to ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
25.4.11 13:38

Malá má dudlika od druhého dne svého života a kojení to nenarušilo.Řekla bych,že to ani jinak nejde,protože jinak bych jí měla u kozy pořád :-D Akorád dneska mi dudlík plive :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1678
25.4.11 13:39

Ahojky,
první dcera částečně kojena, částečně na sunaru od 6. týdne, dudlík měla do dvou let a pak ho bez řečí dala do dárkové taštičky ježíškovi a on nám za to přinesl dárečky. Usínání bylo bez problému, měla dudlík, šmudlátko, občas sunar, přes noc kojena. Takže žádný problém. Myslím, že to s tím kojením a dudlíkama přehánějí.

Teď máme 4 měsíčního prďolu, kojen je plně. Dudlík odmítá od úplného začátku, flašku měl ve 14 dnech vpohodě, když byl nemocný tak pil čaj bezproblému. Pak jsem mu čaj už nedělala, pil jen ode mě a teď když mu chci dát flašku s čajem tak to taky neumí chytit. Prostě mi vše odmítá. A je to problém. Co bych dala za to aby si vzal dudlík. Takhle venku v kočárku usne až když se uřve. Potřebovala bych mít ty prsa sundavací a nebo mít dudlík z opravdové bradavky. :-).

Takže kdo máte dudlík buďte rády, odnaučit jde vždycky. Nejlepší je, mít ho jen opravdu na spinkání. Pak není odnaučování tak těžké a při kojení si myslím, že nevadí.

Příspěvek upraven 25.04.11 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
25.4.11 13:45

Já mám právě strach,že když jí dám flašku z čajem tak bude odmítat prso :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
25.4.11 13:47

Pokud máš strach, podávej čaj ve stříkačce…nebo po lžičkách. Nevím jak je tvoje miminko staré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
25.4.11 13:49
Misula.vdf píše:
Neznám ten případ. Jen se doporučuje nedávat dudlíka, dokud se mamina pořádně nerozkojí a miminko se to správně nenaučí, ale přímo, že by to vadilo, to ne :nevim:

To je pravda, dudlík jsem dala, až když jsem měla odzkoušeno, že umí hezký sát, což ale bylo hned.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
25.4.11 13:52
Misula.vdf píše:
Pokud máš strach, podávej čaj ve stříkačce…nebo po lžičkách. Nevím jak je tvoje miminko staré…
8.dnů
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
25.4.11 13:53

Tak asi tu stříkačku…ale není nutné podávat čaje ne? Z kojení se ze začátku napije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
25.4.11 14:02

Tak já mám osobní zkušenost, u nejstarší holky. Zhruba ve třech týdnech ji hlídala moje máma, já byla v hypermarketu, máma jezdila po parku a že kyby něco, tak mi zavolá. No, ale chtěla na mne být hodná a dopřát mi, takže když začala malá plakat, jela domů a vrazila ji dudlíka, kterého si do zásoby nakoupila, už když jsem byla těhule. No a poté se z mého hezky pijícího dítěte stala uječená bestije, která bradavku podulala a začala ječet… trvalo asi dva týdny, než jsme kojení zase daly dohromady. Dudlíka od té doby nedostala.

Prostřední hoka dostala dudlíka o něco později, u ní vliv na kojení neměl, nicméně u ní neměl vliv ani na pláč, ptž ho stejně plivala a nechtěla. Zato jsem ji těsně před půlrokem odstavila tím, že jsem jí dala Sunar z flašky. Bylo vedro, málo pila, tak jsem jí asi po dvou dnech nic moc nepití chtěla přilepšit… a to byl konec s kojením, od té doby mi nepomohly už ani rady od laktační poradkyně :cry: Ale u ní asi spíš než o ssavičku šlo o ten sunar, ptž mateřinu pak nechtěla pít ani z flašky.

Na třetím dítěti jsem už radši neexperimentovala ani s dudlíkem, ani s lahví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
25.4.11 14:15

Problém s kojením díky dudlíku neznám.V porodce jsem ho dát nesměla, dětská doktorka mi po odchodu z porodnice řekla, že pokud ho chci dát, ať počkám aspoň 14 dnů…Nepočkala jsem a s kojením problém nikdy nebyl.

S flaškou jich znám ale hodně.Znám i maminy, co jí daly jednou a dokojily.Já jí malému nedala nikdy.Až teď, když jsme začli přikrmovat zeleninou k obědu, snažím se mu dát flaškou čaj na zapití.Zatáří se jak kdybych mu dala citron a vyflusne jí, takže mám smůlu, zapíjí se prsem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová