Ibalgin 400 při kojení

10142
22.4.11 12:53

Ibalgin 400 při kojení

Ahoj,

použil jste někdo Ibalgin 400 při kojení? příští týden mi bohužel musí strhnout nehet na palci u nohy, nevím, co mě pak čeká za bolest až to přijde k sobě. Budu se to snažit vydržet, ale doktor mi řekl, že Ibalgin 400 můžu. Ne, že bych doktoru nevěřila, ale i ten se může splést a už se mi stalo, že mi jiný lékař v těhotenství předepsal léky, které jsem nakonec jako těhu nemohla 8-o
proto se ptám, jestli jste Ibalgin 400 během kojení někdo měl a jestli se skutečně může???
díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
108
22.4.11 12:59

Ahojky, Ibalgin se v těhotenstvi může, pokud se dodrží dávkování a nebude se užívat delší dobu, tzn. nárazově nevadí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
22.4.11 13:00

nebo můžeš zkusit Dicloreum - to je na extrémní bolest, kámošce ho dali na pohotovosti v porodnici proti bolesti i v těhu :wink: :think:
Sice se nedoporučuje pro těhotné a kojící, ale po konzultaci s lékařem ho lze užít.

Příspěvek upraven 22.04.11 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.4.11 13:04

Mě řekli, že při kojení si můžu vzít maximálně paralen extra proti bolesti, Ibalgin v žádném případě. Bolest to bude určitě veliká, tak jedině zkus odstříkat před tím a dávat mu po tu dobu odstříkané :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
22.4.11 13:06

dotaz zněl při kojení, ne v těhotenství, což je velký rozdíl. Ibalgin při kojení se nesmí, z běžně dostupných léků, co vím, se může Paralen, ale ten tuto bolest asi nevyřeší. Poradila bych se s někým, kdo tomu opravdu rozumí, ale Ibalgin určo nee. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
22.4.11 13:10
kozisek píše:
Mě řekli, že při kojení si můžu vzít maximálně paralen extra proti bolesti, Ibalgin v žádném případě. Bolest to bude určitě veliká, tak jedině zkus odstříkat před tím a dávat mu po tu dobu odstříkané :nevim:

nedalo mi to a zavolala jsem k ženskýmu a ten mi to taky potvrdil - ibalgin při kojení ne! Max. si mám vzít paralen 500, ale Ibalgin ne. To je dobrý, i doktora aby si člověk prověřil.

díky holky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
22.4.11 13:14
petratavali píše:
kozisek píše:
Mě řekli, že při kojení si můžu vzít maximálně paralen extra proti bolesti, Ibalgin v žádném případě. Bolest to bude určitě veliká, tak jedině zkus odstříkat před tím a dávat mu po tu dobu odstříkané :nevim:

nedalo mi to a zavolala jsem k ženskýmu a ten mi to taky potvrdil - ibalgin při kojení ne! Max. si mám vzít paralen 500, ale Ibalgin ne. To je dobrý, i doktora aby si člověk prověřil.

díky holky!

já mám také ty zkušenosti, že je lepší se ještě poradit i jinde. Mně třeba po císaři (měla jsem velké bolesti hlavy) chtěla anestezioložka dát něco, co se vůbec při kojení nesmí (mně se to moc nezdálo a mladá sestra ze šestinedělí, která u toho byla, řekla, že to se určo nesmí), takže tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
22.4.11 13:15

Ahoj, ibáč jsem použila se souhlasem doktorky, jednorázově do pěti tablet. Na ten nehet dávali tátovi nějakou mastičku s lidokainem nebo mezokainem, nevím přesně, tak se zkus zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.4.11 13:17

vidíte, to je zajímavý, paní co byla se mnou po porodu na pokoji byla po císaři a měla migrénu a bolesti zad a ibalgin jí na to dávali… tak teda nevím, když ani na šestinedělí neví, co se může, tak kde to má potom člověk zjistit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
22.4.11 13:17
Háta_x píše:
Ahoj, ibáč jsem použila se souhlasem doktorky, jednorázově do pěti tablet. Na ten nehet dávali tátovi nějakou mastičku s lidokainem nebo mezokainem, nevím přesně, tak se zkus zeptat.

zeptám se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
22.4.11 13:18
janica252 píše:
vidíte, to je zajímavý, paní co byla se mnou po porodu na pokoji byla po císaři a měla migrénu a bolesti zad a ibalgin jí na to dávali… tak teda nevím, když ani na šestinedělí neví, co se může, tak kde to má potom člověk zjistit…
:nevim: :nevim: raději si při nejhorším vemu ten paralen, ale taky nevím, kde si člověk má zjistit takový věci, když každý lékař říká něco jinýho :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
22.4.11 13:27

já jsem se na to kdysi ptala kámošky - doktorky farmacie - a říkala, že můžu jak paralen, tak ibalgin, ale že spíš ten paralen… a že paraleny na bolest klidně 2 najednou :) naštěstí nebylo potřeba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
22.4.11 13:29

No holky, jak už jsem psala, ibalgin se opravdu může. Pracuju jako magistra v lékárně a ibuprofen, což je účinná látka a jeho metabolity se vylučují do mateřského mléka, ale v malém množství a následky po použití ibuprofenu doposud nejsou známé, takže opravdu není potřebné u krátkodobého podání přerušení kojení, to jen pokud by to opravdu bylo dlouhodobě, nebo vyšší dávky. U paralenu jsou potom úplně stejné doporučení jako u ibalginu, takže je opravdu jedno co si vezmeš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
22.4.11 13:30

Lepší je Paralen. Mže se i Ibalgin. Vždyť při horečkách kojenců se přeci taky Ibuprofen používá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
22.4.11 13:31

Na dětském i gyndařka mi řekli, že při kojení ibáč 200 nebo 400 smím sama a jednorázově po 3.měs věku mimča, opakované braní musím konzultovat a lékařem. Před tím 3.měsícem věku mimča (ale minimálně v 6 nedělí) se nesmí, protože pomáhá uzavírat pátou žílu, kterou miminka „dýchají“ v děloze a která se po porodu sama přirozeně uzavírá a mizí. Proto se nesmí ibáč striktně ve 3.trimestru, lépe i koncem druhého a do konce 6nedělí respektive do 3měsíců věku.

petratavali píše:
janica252 píše:
:nevim: :nevim: raději si při nejhorším vemu ten paralen, ale taky nevím, kde si člověk má zjistit takový věci, když každý lékař říká něco jinýho :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová