Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
použil jste někdo Ibalgin 400 při kojení? příští týden mi bohužel musí strhnout nehet na palci u nohy, nevím, co mě pak čeká za bolest až to přijde k sobě. Budu se to snažit vydržet, ale doktor mi řekl, že Ibalgin 400 můžu. Ne, že bych doktoru nevěřila, ale i ten se může splést a už se mi stalo, že mi jiný lékař v těhotenství předepsal léky, které jsem nakonec jako těhu nemohla ![]()
proto se ptám, jestli jste Ibalgin 400 během kojení někdo měl a jestli se skutečně může???
díky moc
Ahojky, Ibalgin se v těhotenstvi může, pokud se dodrží dávkování a nebude se užívat delší dobu, tzn. nárazově nevadí ![]()
nebo můžeš zkusit Dicloreum - to je na extrémní bolest, kámošce ho dali na pohotovosti v porodnici proti bolesti i v těhu
![]()
Sice se nedoporučuje pro těhotné a kojící, ale po konzultaci s lékařem ho lze užít.
Příspěvek upraven 22.04.11 v 13:25
Mě řekli, že při kojení si můžu vzít maximálně paralen extra proti bolesti, Ibalgin v žádném případě. Bolest to bude určitě veliká, tak jedině zkus odstříkat před tím a dávat mu po tu dobu odstříkané ![]()
dotaz zněl při kojení, ne v těhotenství, což je velký rozdíl. Ibalgin při kojení se nesmí, z běžně dostupných léků, co vím, se může Paralen, ale ten tuto bolest asi nevyřeší. Poradila bych se s někým, kdo tomu opravdu rozumí, ale Ibalgin určo nee. ![]()
kozisek píše:
Mě řekli, že při kojení si můžu vzít maximálně paralen extra proti bolesti, Ibalgin v žádném případě. Bolest to bude určitě veliká, tak jedině zkus odstříkat před tím a dávat mu po tu dobu odstříkané
nedalo mi to a zavolala jsem k ženskýmu a ten mi to taky potvrdil - ibalgin při kojení ne! Max. si mám vzít paralen 500, ale Ibalgin ne. To je dobrý, i doktora aby si člověk prověřil.
díky holky!
petratavali píše:kozisek píše:
Mě řekli, že při kojení si můžu vzít maximálně paralen extra proti bolesti, Ibalgin v žádném případě. Bolest to bude určitě veliká, tak jedině zkus odstříkat před tím a dávat mu po tu dobu odstříkanénedalo mi to a zavolala jsem k ženskýmu a ten mi to taky potvrdil - ibalgin při kojení ne! Max. si mám vzít paralen 500, ale Ibalgin ne. To je dobrý, i doktora aby si člověk prověřil.
díky holky!
já mám také ty zkušenosti, že je lepší se ještě poradit i jinde. Mně třeba po císaři (měla jsem velké bolesti hlavy) chtěla anestezioložka dát něco, co se vůbec při kojení nesmí (mně se to moc nezdálo a mladá sestra ze šestinedělí, která u toho byla, řekla, že to se určo nesmí), takže tak…
Ahoj, ibáč jsem použila se souhlasem doktorky, jednorázově do pěti tablet. Na ten nehet dávali tátovi nějakou mastičku s lidokainem nebo mezokainem, nevím přesně, tak se zkus zeptat.
vidíte, to je zajímavý, paní co byla se mnou po porodu na pokoji byla po císaři a měla migrénu a bolesti zad a ibalgin jí na to dávali… tak teda nevím, když ani na šestinedělí neví, co se může, tak kde to má potom člověk zjistit…
Háta_x píše:
Ahoj, ibáč jsem použila se souhlasem doktorky, jednorázově do pěti tablet. Na ten nehet dávali tátovi nějakou mastičku s lidokainem nebo mezokainem, nevím přesně, tak se zkus zeptat.
zeptám se ![]()
janica252 píše:
vidíte, to je zajímavý, paní co byla se mnou po porodu na pokoji byla po císaři a měla migrénu a bolesti zad a ibalgin jí na to dávali… tak teda nevím, když ani na šestinedělí neví, co se může, tak kde to má potom člověk zjistit…
já jsem se na to kdysi ptala kámošky - doktorky farmacie - a říkala, že můžu jak paralen, tak ibalgin, ale že spíš ten paralen… a že paraleny na bolest klidně 2 najednou
naštěstí nebylo potřeba ![]()
No holky, jak už jsem psala, ibalgin se opravdu může. Pracuju jako magistra v lékárně a ibuprofen, což je účinná látka a jeho metabolity se vylučují do mateřského mléka, ale v malém množství a následky po použití ibuprofenu doposud nejsou známé, takže opravdu není potřebné u krátkodobého podání přerušení kojení, to jen pokud by to opravdu bylo dlouhodobě, nebo vyšší dávky. U paralenu jsou potom úplně stejné doporučení jako u ibalginu, takže je opravdu jedno co si vezmeš ![]()
Lepší je Paralen. Mže se i Ibalgin. Vždyť při horečkách kojenců se přeci taky Ibuprofen používá. ![]()
Na dětském i gyndařka mi řekli, že při kojení ibáč 200 nebo 400 smím sama a jednorázově po 3.měs věku mimča, opakované braní musím konzultovat a lékařem. Před tím 3.měsícem věku mimča (ale minimálně v 6 nedělí) se nesmí, protože pomáhá uzavírat pátou žílu, kterou miminka „dýchají“ v děloze a která se po porodu sama přirozeně uzavírá a mizí. Proto se nesmí ibáč striktně ve 3.trimestru, lépe i koncem druhého a do konce 6nedělí respektive do 3měsíců věku.
petratavali píše:janica252 píše:
vidíte, to je zajímavý, paní co byla se mnou po porodu na pokoji byla po císaři a měla migrénu a bolesti zad a ibalgin jí na to dávali… tak teda nevím, když ani na šestinedělí neví, co se může, tak kde to má potom člověk zjistit…![]()
raději si při nejhorším vemu ten paralen, ale taky nevím, kde si člověk má zjistit takový věci, když každý lékař říká něco jinýho