Ibalgin 400 při kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81480
22.4.11 13:34
Ibuprofen a jeho metabolity přestupují do mateřského mléka pouze v extrémně nízkých koncentracích (0,0008% dávky podané matce). Vzhledem k tomu, že množství ibuprofenu v mateřském mléce je minimální, jeho eliminační poločas krátký a dosud nebyly zjištěny nežádoucí účinky u kojených dětí, je ibuprofen považován za lék první volby k léčbě bolesti a příznaků zánětu u kojících matek, zejména při krátkodobém použití. Bezpečnost při dlouhodobém podávání nebyla stanovena.

cituji z SPC Ibuprofenu http://www.sukl.cz/…PC110632.doc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
22.4.11 13:37
Háta_x píše:
Na dětském i gyndařka mi řekli, že při kojení ibáč 200 nebo 400 smím sama a jednorázově po 3.měs věku mimča, opakované braní musím konzultovat a lékařem. Před tím 3.měsícem věku mimča (ale minimálně v 6 nedělí) se nesmí, protože pomáhá uzavírat pátou žílu, kterou miminka „dýchají“ v děloze a která se po porodu sama přirozeně uzavírá a mizí. Proto se nesmí ibáč striktně ve 3.trimestru, lépe i koncem druhého a do konce 6nedělí respektive do 3měsíců věku.
petratavali píše:
janica252 píše:
vidíte, to je zajímavý, paní co byla se mnou po porodu na pokoji byla po císaři a měla migrénu a bolesti zad a ibalgin jí na to dávali… tak teda nevím, když ani na šestinedělí neví, co se může, tak kde to má potom člověk zjistit…
:nevim: :nevim: raději si při nejhorším vemu ten paralen, ale taky nevím, kde si člověk má zjistit takový věci, když každý lékař říká něco jinýho :nevim:

Ta žíla se ale uzavírá ihned po porodu a to dost fofrem. Naopak přetrvání té žíly dělá problém v cirkulaci. Nedonošeným dětem se naopak léky podobného typu dávají, aby se žíla uzavřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
22.4.11 13:38

Při kojení jsem Ibalgin brala. Dokonce týden po porodu, kdy mi otekly nohy, měla jsem dle dr. náběh na nějaký zánět, předepsanou mast na nohy a ibalgin k tomu. Brala jsem teda slabší,200..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
22.4.11 13:41

Hátox, žíla se uzavírá hned po porodu, v prvních minutách, možná hodinách..

Z ibalginu se do MM dostane minimum. Hodně nedoporučení je jen o strachu farmaceutických firem, kdyby se náhodou v době užívání léku kojící matkou stalo SIDS nebo nějaká jiná hrůza, žena by to chtěla svést na užívání léků a s firmou se soudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
22.4.11 13:45

Jo, uzavře se rychle, aby mohlo mimčo dýchat vzduch, ale pak se musí vstřebat, zmizet nebo co a proto ibáč ne. Sice jsou Nurofeny atd pro mimina, ale každej mi tedy do 3.měs řekl nejlépe paralenové čípky nebo Panadol (obsahuje paracetamol) než ibuprofenum. Naštěstí jsem nic nemusela dávat a já ibáč brala až po půl roce věku malé při chřipajzně.

Alpaka píše:
Háta_x píše:
Na dětském i gyndařka mi řekli, že při kojení ibáč 200 nebo 400 smím sama a jednorázově po 3.měs věku mimča, opakované braní musím konzultovat a lékařem. Před tím 3.měsícem věku mimča (ale minimálně v 6 nedělí) se nesmí, protože pomáhá uzavírat pátou žílu, kterou miminka „dýchají“ v děloze a která se po porodu sama přirozeně uzavírá a mizí. Proto se nesmí ibáč striktně ve 3.trimestru, lépe i koncem druhého a do konce 6nedělí respektive do 3měsíců věku.
petratavali píše:
janica252 píše:
vidíte, to je zajímavý, paní co byla se mnou po porodu na pokoji byla po císaři a měla migrénu a bolesti zad a ibalgin jí na to dávali… tak teda nevím, když ani na šestinedělí neví, co se může, tak kde to má potom člověk zjistit…
:nevim: :nevim: raději si při nejhorším vemu ten paralen, ale taky nevím, kde si člověk má zjistit takový věci, když každý lékař říká něco jinýho :nevim:
Ta žíla se ale uzavírá ihned po porodu a to dost fofrem. Naopak přetrvání té žíly dělá problém v cirkulaci. Nedonošeným dětem se naopak léky podobného typu dávají, aby se žíla uzavřela.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
22.4.11 15:18

Já ibáč dostala normálně v porodnici. Po císaři mi nebylo nejlíp. Tak si myslím, že se při kojení může!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
22.4.11 15:22

Ahoj,
u nás v porodnici dávají ibalgin 2× 1 tbl za den. Dostávala jsem ho od bolesti při zavinování dělohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.4.11 15:58
petratavali píše:
janica252 píše:

Určitě ti dobře poraadí v lékárně, vždycky si to ověřuju, a nejednou mi lék nedoporučili s tím, že opravdu při kojení ne.
Paralen určitě zabere? Mně zabírá.....

• Citovat
  • Upravit
44197
22.4.11 16:12

V lékárně záleží, jak je lékárník osvícený a jestli se nebojí případně toho, čeho farmaceutické firmy.
Máme u nás lékárníky, kteří byly na přednáškách o lécích v těhotenství a kojení, kde se počítalo, kolik účinné látky se skutečně dostane do MM, těm věřím a Ibalgin mi doporučili. Ale mohou být i takoví lékárníci, kteří najdou v počítači příbalový leták, přečtou si..To podle mě není žádné ověření. Lékárník, který se bojí, nemá žádné nové znalosti a zkušenosti, nic jiného udělat nemůže..A na příbale se většinou píše, že v těhotenství a kojení ne nebo jen na doporučení lékaře - firmy se chrání nebo skutečně nebyly dělány testy na těhotných a kojících.Taky se může bát, že to někdo na něj hodí, jakože on to doporučil..

Takže ne v každé lékárně dobře poradí.

Mně paralen nikdy nepomohl, jedině mi snížil teplotu při úpalu, ale to jsem stopro věděla, že je teplota z úpalu, že mi nic jiného není. Ibuprofenum je prostě silnější, protizánětlivé.

Já věřím lékaři, který lék předepsal. Když jsem měla pochybnosti(v těhotenství, kojení), konzultovala jsem to ještě s někým jiným - gynekologem, dětskou lékařkou.Vždyť to není problém. Právě k vůli tomu ibalginu, který jsem brala, když bylo malé týden, jsem jí volala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
22.4.11 16:15

Ale v žádném případě netvrdím, že při těhotenství a kojení se může každý lék. Aby to tak nevyznělo. Jsou léky skutečně kontraindikované, kdy je nutné krmit kojence v době užívání umělou výživou. Ale většinou není nutné předepsat tento lék. Skoro z každé lékové skupiny jde vybrat nějaký, který je ověřený a dá se označit za bezpečný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
22.4.11 16:46
donaga píše:
Mě zas tvrdili, že Ibalgin při kojení můžu. Vkastně mi to přijde i celkem logické, když můžu dávat dítěti Ibalgin pro děti, tak když nepřeženu dávkování, tak proč ne. Ale bála bych se, že u strženého nehtu bude bolest tak velká, že nižší dávka Ibalginu by nestačila :think:
:cry: :cry: no tak jsem zvědavá, ach jo… :cry: :cry:  :cry:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
23.4.11 08:55
petratavali píše:
Ahoj,použil jste někdo Ibalgin 400 při kojení? příští týden mi bohužel musí strhnout nehet na palci u nohy, nevím, co mě pak čeká za bolest až to přijde k sobě. Budu se to snažit vydržet, ale doktor mi řekl, že Ibalgin 400 můžu. Ne, že bych doktoru nevěřila, ale i ten se může splést a už se mi stalo, že mi jiný lékař v těhotenství předepsal léky, které jsem nakonec jako těhu nemohla 8-o
proto se ptám, jestli jste Ibalgin 400 během kojení někdo měl a jestli se skutečně může???
díky moc

Já mám momentálně ucpaný mlékovod a bolí. Laktační poradkyně mi řekla, že max.2× denně můžu Paralen a nebo IBALGIN 400 (maximálně tu čtyřstovku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
23.4.11 09:09

Jj, já si vzala Paralen, ale jen jednou…ale mlékovod mě trápí už 10 dní a ne a ne se toho zbavit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.4.11 22:32

Já ho brala, měla jsem 40horečky. Vzalajsem si vždy večer po ojení(malá spí celou noc). Může se brát, ale jako všechno - nepřehánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
26.9.14 01:42

Ahoj holky dotaz. Trhali mi zub, neplanovla jsem to, bohuzel jsem si neodstrikala mleko do zasoby, tak davame malemu UM a ja odstrikavam a vylevam (takova skoda:()…vzala jsem si totiz Ibalgin 400 a nechci maleho ladovat. Otazkou je, kdy muzu opet kojit? Kdyz si dam dejme tomu posledni Ibalgin v sobotu vecer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová