Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
potřebuji VAS poprosit o popoc.. o radu jak zastavit laktaci. Vím, už tohle téma tady je, ale nemám jasno v tom odstříkání… ![]()
Byla jsem u dr. pro prášky na zastavení laktace a ty beru 1/2tab. obden. Prsa se mi nalévají a tvrdnou. Jde o to tvrdnutí - stvrde mi celé prso a nevím co s tím… Mám si to nahřát pod teplou vodou a odsát? Když odsát, tak kolik? Omlouvám se, ale nejak si nevím rady. Piju i šalv.čaj. A jak je to s tím stahovaním a chlazením?
Moc VAM děkuji za pomoc ![]()
Jinak kojila jsem 2 měsíce.
ja nestahovala, a kdyz jsem citila, ze je potřeba odsat, tak jsem si prsa ledovala mrazenou zeleninou, a pak mi pomohl tvaroh na zatvrdliny, odstrikavala jsem max.jednou denne vetsinou po teple sprse vecer
jo a trvalo to 3 tydny, kde se laktace a vsechny problemy kolem ukoncily a vratilo se to do normalu
u mě to trvalo měsíc i s práškama, než mi nic neteklo ![]()
já používala bílý jogurt, lépe se roztírá a účinek je stejný, odstříkávala jsem jak kdy, ale je lepší to odsát, aby nevznikl zánět… nestahovala jsem…jo a pila jsem šalvějový čaj
odsávej co nejmíň, protože tím zvyšuješ laktaci…takže pokud odsát, tak jen lehce do úlevy…nestahovala jsem, jen rozmasírovávala a jedla jsem homeopatika na zastavení laktace - ricinus comunnis 30CH…trvalo to cca 3 týdny, než nic neteklo…stačil pláč dětí a měla jsem mokrý tričko…takže trpělivost! ![]()
Moc vám děkuji za odpověd.
Hm, tak já už nevím.. dr. mi říkal, že je mám ledovat-neodstříkavat-stahovat. Ale včera už jsem to nevydržela. Prsa mi natekla, stvrdla a tak jsem nahřala v sprše a trochu odsala, ale i tak mám zatvrdlá prsa a nevím či to tak má být..?I ted je mám zatvrdlé úplně cele… nevím jak dál, abych nedostala zánět
samara17 píše:
Moc vám děkuji za odpověd.
Hm, tak já už nevím.. dr. mi říkal, že je mám ledovat-neodstříkavat-stahovat. Ale včera už jsem to nevydržela. Prsa mi natekla, stvrdla a tak jsem nahřala v sprše a trochu odsala, ale i tak mám zatvrdlá prsa a nevím či to tak má být..?I ted je mám zatvrdlé úplně cele… nevím jak dál, abych nedostala zánět
kdyby byly horký, tak dej tvaroh a přikrej folií…ale to už je opravdu v případě, že je zánět…snad k tomu nedojde
jinak já je mívala nejdřív celý ztvrdlý, pak už jen třebamístama a nakonec jen kolem bradavek a to už jsem neodsávala. tak držím pěsti!
Ahoj,
já si přes den dávala studené obklady na prsa a večer trochu odstříkávala po horké sprše nebo přes den, když to nešlo vydržet. Ale opravdu jen do úlevy, aby se netvořilo další mlíčko.
Mam cerstve zkusenosti. Leduj co nejvic, kdykoliv mas volny cas, tak prikladej mrazenou zeleninu (ne na bradavky). Docela funguje presypat zeleninu do vetsiho pytliku a prikladat na prso tak, aby se mrazena zelenina nedotykala bradavky, ale pokryvala zbytek prsa. Je dobre delat studene tvarohove obklady - osvedcilo se mi dat cely jeden tvaroh (nejlepe ten nevanickovy) do pliny a zase na prso a nejlepe tak aby se to zase nedotykalo bradavek.Jakmile ti prso i s tvarohem zacne zase teplat, je cas na novy tvaroh. A kdyz proste nemas cas si s tim tvarohem (zeleninou) lehnout, tak to studeny strc do podprsenky a funguj i s tim. Je dobre si pres to studene oblect neco tepleho a davat pozor abys zbytecne nechladila bricho, hrudnik, zada - ale jen ty prsa, at zbytecne nenastydnes. Ty zatvrdliny by chtely v teply sprse rozmasirovat, nechat prebytky odkapat, ale uz neodsavat. Nejhorsi jsou prvni dva az tri dny. Pak se to zacne lepsit a mliko se postupne vztreba. Kdyby bylo nejhur, tak si ven treba ibuprofen na bolest. Drzim palce at to mas brzo za sebou.
Co se tyce pripadne tech homeopatik. Tak za zastavu tvorby mleka je Lac caninum 30CH. Ricinus communis neslouzi ke stopnuti tvorby mleka, ale k tomu, aby mleko prestalo miminku chutnat a ono jej nevyzadovalo.
Já mám taky čerstvé zkušenosti, dej si studenou plýnku do podprsenky a stahuj prsa, i na noc. Neodstříkávat a vůbec nesprchovat teplou vodou. Do tří dnů to přejde, budeš ten tlak muset prostě vydržet, není to nic příjemného, ale za chvilku budeš mít pokoj. ![]()
xxpetra píše:
Co se tyce pripadne tech homeopatik. Tak za zastavu tvorby mleka je Lac caninum 30CH. Ricinus communis neslouzi ke stopnuti tvorby mleka, ale k tomu, aby mleko prestalo miminku chutnat a ono jej nevyzadovalo.
To slyším prvně a ptala jsem se homeopatky, nicméně já beru Ricinus communis 30ch a tvorba mléka se zastavuje, jinak piji šalvějový čaj, odstříkám vždy ve sprše, to mi jde, jinak ne a jenom do úlevy. K stahování jsem se tedy nedopracovala, z toho mám strach a taky mě ta prsa prvních 14 dní příšerně bolela
Teď po více jak třech týdnech můžu říct, že je to mnohem lepší ![]()
mě taky ricinus comunnis pomohlo a neměla jsem ani léky od doktora… ![]()
Vice informaci o homeopatikach a odstaveni zde (posledni odstavec na strance):