Jak ukončit laktaci?

684
21.4.11 15:44

Jak ukončit laktaci

Ahoj,
potřebuji VAS poprosit o popoc.. o radu jak zastavit laktaci. Vím, už tohle téma tady je, ale nemám jasno v tom odstříkání… :nevim:
Byla jsem u dr. pro prášky na zastavení laktace a ty beru 1/2tab. obden. Prsa se mi nalévají a tvrdnou. Jde o to tvrdnutí - stvrde mi celé prso a nevím co s tím… Mám si to nahřát pod teplou vodou a odsát? Když odsát, tak kolik? Omlouvám se, ale nejak si nevím rady. Piju i šalv.čaj. A jak je to s tím stahovaním a chlazením?
Moc VAM děkuji za pomoc :hug:
Jinak kojila jsem 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1187
21.4.11 16:15

ja nestahovala, a kdyz jsem citila, ze je potřeba odsat, tak jsem si prsa ledovala mrazenou zeleninou, a pak mi pomohl tvaroh na zatvrdliny, odstrikavala jsem max.jednou denne vetsinou po teple sprse vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
21.4.11 16:15

jo a trvalo to 3 tydny, kde se laktace a vsechny problemy kolem ukoncily a vratilo se to do normalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
21.4.11 16:18

u mě to trvalo měsíc i s práškama, než mi nic neteklo :roll:
já používala bílý jogurt, lépe se roztírá a účinek je stejný, odstříkávala jsem jak kdy, ale je lepší to odsát, aby nevznikl zánět… nestahovala jsem…jo a pila jsem šalvějový čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
21.4.11 16:42

zkus homeopatika ricinus communis 30ch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
21.4.11 16:45

odsávej co nejmíň, protože tím zvyšuješ laktaci…takže pokud odsát, tak jen lehce do úlevy…nestahovala jsem, jen rozmasírovávala a jedla jsem homeopatika na zastavení laktace - ricinus comunnis 30CH…trvalo to cca 3 týdny, než nic neteklo…stačil pláč dětí a měla jsem mokrý tričko…takže trpělivost! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
21.4.11 16:53

Moc vám děkuji za odpověd.
Hm, tak já už nevím.. dr. mi říkal, že je mám ledovat-neodstříkavat-stahovat. Ale včera už jsem to nevydržela. Prsa mi natekla, stvrdla a tak jsem nahřala v sprše a trochu odsala, ale i tak mám zatvrdlá prsa a nevím či to tak má být..?I ted je mám zatvrdlé úplně cele… nevím jak dál, abych nedostala zánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
21.4.11 17:25
samara17 píše:
Moc vám děkuji za odpověd.
Hm, tak já už nevím.. dr. mi říkal, že je mám ledovat-neodstříkavat-stahovat. Ale včera už jsem to nevydržela. Prsa mi natekla, stvrdla a tak jsem nahřala v sprše a trochu odsala, ale i tak mám zatvrdlá prsa a nevím či to tak má být..?I ted je mám zatvrdlé úplně cele… nevím jak dál, abych nedostala zánět

kdyby byly horký, tak dej tvaroh a přikrej folií…ale to už je opravdu v případě, že je zánět…snad k tomu nedojde :kytka: jinak já je mívala nejdřív celý ztvrdlý, pak už jen třebamístama a nakonec jen kolem bradavek a to už jsem neodsávala. tak držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
21.4.11 17:52

Ahoj,
já si přes den dávala studené obklady na prsa a večer trochu odstříkávala po horké sprše nebo přes den, když to nešlo vydržet. Ale opravdu jen do úlevy, aby se netvořilo další mlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxpetra
21.4.11 18:01

Mam cerstve zkusenosti. Leduj co nejvic, kdykoliv mas volny cas, tak prikladej mrazenou zeleninu (ne na bradavky). Docela funguje presypat zeleninu do vetsiho pytliku a prikladat na prso tak, aby se mrazena zelenina nedotykala bradavky, ale pokryvala zbytek prsa. Je dobre delat studene tvarohove obklady - osvedcilo se mi dat cely jeden tvaroh (nejlepe ten nevanickovy) do pliny a zase na prso a nejlepe tak aby se to zase nedotykalo bradavek.Jakmile ti prso i s tvarohem zacne zase teplat, je cas na novy tvaroh. A kdyz proste nemas cas si s tim tvarohem (zeleninou) lehnout, tak to studeny strc do podprsenky a funguj i s tim. Je dobre si pres to studene oblect neco tepleho a davat pozor abys zbytecne nechladila bricho, hrudnik, zada - ale jen ty prsa, at zbytecne nenastydnes. Ty zatvrdliny by chtely v teply sprse rozmasirovat, nechat prebytky odkapat, ale uz neodsavat. Nejhorsi jsou prvni dva az tri dny. Pak se to zacne lepsit a mliko se postupne vztreba. Kdyby bylo nejhur, tak si ven treba ibuprofen na bolest. Drzim palce at to mas brzo za sebou.

• Citovat
  • Upravit
xxpetra
21.4.11 18:06

Co se tyce pripadne tech homeopatik. Tak za zastavu tvorby mleka je Lac caninum 30CH. Ricinus communis neslouzi ke stopnuti tvorby mleka, ale k tomu, aby mleko prestalo miminku chutnat a ono jej nevyzadovalo.

• Citovat
  • Upravit
11689
21.4.11 19:10

Já mám taky čerstvé zkušenosti, dej si studenou plýnku do podprsenky a stahuj prsa, i na noc. Neodstříkávat a vůbec nesprchovat teplou vodou. Do tří dnů to přejde, budeš ten tlak muset prostě vydržet, není to nic příjemného, ale za chvilku budeš mít pokoj. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.4.11 20:23
xxpetra píše:
Co se tyce pripadne tech homeopatik. Tak za zastavu tvorby mleka je Lac caninum 30CH. Ricinus communis neslouzi ke stopnuti tvorby mleka, ale k tomu, aby mleko prestalo miminku chutnat a ono jej nevyzadovalo.

To slyším prvně a ptala jsem se homeopatky, nicméně já beru Ricinus communis 30ch a tvorba mléka se zastavuje, jinak piji šalvějový čaj, odstříkám vždy ve sprše, to mi jde, jinak ne a jenom do úlevy. K stahování jsem se tedy nedopracovala, z toho mám strach a taky mě ta prsa prvních 14 dní příšerně bolela :zed: Teď po více jak třech týdnech můžu říct, že je to mnohem lepší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
21.4.11 21:27

mě taky ricinus comunnis pomohlo a neměla jsem ani léky od doktora… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxpetra
21.4.11 22:24