Jak ukončit laktaci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bin
465
21.4.11 23:07
xxpetra píše:
Vice informaci o homeopatikach a odstaveni zde (posledni odstavec na strance):

tak že by placebo??? :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale zabralo no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
22.4.11 08:23
Laskecka píše:
Já mám taky čerstvé zkušenosti, dej si studenou plýnku do podprsenky a stahuj prsa, i na noc. Neodstříkávat a vůbec nesprchovat teplou vodou. Do tří dnů to přejde, budeš ten tlak muset prostě vydržet, není to nic příjemného, ale za chvilku budeš mít pokoj. :palec:

Moc děkuji za radu… skouším to jak píšeš. No a teda když je mám zatvrdle, nemám je odstříkavat, jen chladit a stahovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.4.11 09:43
xxpetra píše:
Vice informaci o homeopatikach a odstaveni zde (posledni odstavec na strance):

a zde :wink: mám tu další tři tištěné knihy od odlišných autorů, kteří to uvádí :wink: lze tudíž použít oboje, záleží na tobě, rozšířenější je ricinus :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.4.11 09:52

Tak mě doktor říkal, že odsávat nermám vůbec, protože když budu odsávat, mléko se bude pořád tvořit. Dávala jsme studené mokré obklady a do třechdnů bylo mléko pryč, jen je potžeba to vydržet, a brala jsem si paralen- působí proti zánětlivě

• Citovat
  • Upravit
684
22.4.11 10:21
byron píše:
Tak mě doktor říkal, že odsávat nermám vůbec, protože když budu odsávat, mléko se bude pořád tvořit. Dávala jsme studené mokré obklady a do třechdnů bylo mléko pryč, jen je potžeba to vydržet, a brala jsem si paralen- působí proti zánětlivě

Ahaa.. no to mě taky doktor říkal.. No a jak často jsi si dávala obkady? Holčička mi moc času na sebe nedává :nevim: Pořád je mám stahnutá plenou a podprda. Potom je chladím studenou vodou.. myslíš, že to stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
22.4.11 10:22

MOC VÁM DĚKUJI ZA RADY A ČAS!!!!! :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.4.11 10:24
samara17 píše:
byron píše:
Ahaa.. no to mě taky doktor říkal.. No a jak často jsi si dávala obkady? Holčička mi moc času na sebe nedává :nevim: Pořád je mám stahnutá plenou a podprda. Potom je chladím studenou vodou.. myslíš, že to stačí?

Já dávala taky plenu namočenou ve studené vodě- bylo to nepříjemné, tak jak dlouho jsem to vydržela, moc dlouho ne, asi každou hodinku??? Aspon na chvilku

• Citovat
  • Upravit
byron
22.4.11 10:25

A nosila jsem pevnou podprsenku

• Citovat
  • Upravit
684
22.4.11 11:21

Děkuji, tak snad to pomůže… eště si koupím homeo. na zánět a uvidíme.. Tlak je velkéj, ale popravdě - kojení bylo horší :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.4.11 11:26
samara17 píše:
Děkuji, tak snad to pomůže… eště si koupím homeo. na zánět a uvidíme.. Tlak je velkéj, ale popravdě - kojení bylo horší :-?

Když vydržíš, tak to do třech dnů bude pryč, aspon u mě bylo.
Každou chvilku obkládej aspon na chvilku.Mně se ta plínka okamžitě skoro zavařila :mrgreen: , tak zase vychlad, vyždímej, přilož a pak dej pevnou podprdu.po schlazení
Držím palce, at je to ok.
Na ten zánět něco ber, aspon nějaká pojistka.
Mně třeba doktor odmítl dát léky na zastavení laktace, prý jsou to hrozné driáky, ale mně to bylo jedno, stejěn nedal.

Jo a nenech plínku moc dlouho, pak si to naopak přehřívalo, jak zteplá, tak zase zchladit

• Citovat
  • Upravit
684
22.4.11 11:33
byron píše:
samara17 píše:
Děkuji, tak snad to pomůže… eště si koupím homeo. na zánět a uvidíme.. Tlak je velkéj, ale popravdě - kojení bylo horší :-?

Když vydržíš, tak to do třech dnů bude pryč, aspon u mě bylo.
Každou chvilku obkládej aspon na chvilku.Mně se ta plínka okamžitě skoro zavařila :mrgreen: , tak zase vychlad, vyždímej, přilož a pak dej pevnou podprdu.po schlazení
Držím palce, at je to ok.
Na ten zánět něco ber, aspon nějaká pojistka.
Mně třeba doktor odmítl dát léky na zastavení laktace, prý jsou to hrozné driáky, ale mně to bylo jedno, stejěn nedal.

Jo a nenech plínku moc dlouho, pak si to naopak přehřívalo, jak zteplá, tak zase zchladit
:hug: Děkuji!!!
No mě je dr. dal, ale podotkl, že ak trpím na antikoncepci, tak tohle bude taky síla.. mám 2 dávky v sebe a zatím nic extra necejtím… noo možná zvýšenej tlak, bolesti, ale připisuji to prsúm..
V misce mám studenou vodu s plenou a obkládám prsa :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.4.11 12:10

Tak já pokud bych neodsála, tak mám prsa jednu velikou bouli, takže mi řekli, do úlevy, taky to pěkně bolelo jen při doteku, zase záleží, jak máš hodně mléko. Pokud tam to mléko necháš, tak se dostane zánět, to už musí každá ženská podle sebe. Já první týden odsávala odsávačkou, po dvou dnech, pak po třech, pak ji vrátila a začala natahovat intervaly, jinak normálně třeba vybouleno v podpaží, ale fakt jsem to zmáčkla ve sprše, až ta boulička povolila, ne to vydundat celé, to je jasné, že jinak funguje stále, jakoby se v kojení pokračovalo :lol:
Takhle jsem to zvládla bez hormonálních prášků, takže to evidentně funguje :wink: Teď jsem si na ně hrábla a už nebolí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
22.4.11 12:16
kozisek píše:
Tak já pokud bych neodsála, tak mám prsa jednu velikou bouli, takže mi řekli, do úlevy, taky to pěkně bolelo jen při doteku, zase záleží, jak máš hodně mléko. Pokud tam to mléko necháš, tak se dostane zánět, to už musí každá ženská podle sebe. Já první týden odsávala odsávačkou, po dvou dnech, pak po třech, pak ji vrátila a začala natahovat intervaly, jinak normálně třeba vybouleno v podpaží, ale fakt jsem to zmáčkla ve sprše, až ta boulička povolila, ne to vydundat celé, to je jasné, že jinak funguje stále, jakoby se v kojení pokračovalo :lol:
Takhle jsem to zvládla bez hormonálních prášků, takže to evidentně funguje :wink: Teď jsem si na ně hrábla a už nebolí :mrgreen:

No právě, já je mám (hlavně pravé) celé stvrdlé a nevím, či to mám nechat a stahnou, chladit… nebo jak má vypadat prso…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.4.11 12:20

To jsem měla taky a strašně to hicovalo, takže jsem si to dělala takhle, že jsem to v té sprše trochu zmáčkla a pak jsem si do prdy vrazila gelový polštářek z mrazáku, to byla úleva :mrgreen: No je to 14dní, tak to mám v živé paměti, jako cítila jsem to pořád, ale dalo se a pak 3× denně pět kuliček ricinus. Já na to stahování nějak neměla odvahu :nevim: Ono to není jen fyzický problém, ale i psychický, takže je třeba se s tím vyrovnat i po této stránce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.4.11 12:23

Já měla prsa úplně tvrtdá, hrozně to bolelo, přesto mi mudr řekla, že odsávat nemám, že se mlíko vstřebá samo.....Do třech dnů bylo po problému.....Jenže každá to máme jinak, někomu se zánět neudělá, někomu ano.....

Pokud bereš léky porti laktaci, tak bych zkusila neodsávat, nech to působit a pak uvidíš

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová