Ibalgin 400 při kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
25.4.11 22:32

Já ho brala, měla jsem 40horečky. Vzalajsem si vždy večer po ojení(malá spí celou noc). Může se brát, ale jako všechno - nepřehánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
26.9.14 01:42

Ahoj holky dotaz. Trhali mi zub, neplanovla jsem to, bohuzel jsem si neodstrikala mleko do zasoby, tak davame malemu UM a ja odstrikavam a vylevam (takova skoda:()…vzala jsem si totiz Ibalgin 400 a nechci maleho ladovat. Otazkou je, kdy muzu opet kojit? Kdyz si dam dejme tomu posledni Ibalgin v sobotu vecer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
26.9.14 02:12

@Halibar Než začneš dělat takové blbosti, jako vylévat svoje mlíko a cpát do dítěte UM, tak si přečti příbalák… brufen (tedy ibalgin) je při kojení lék první volby, jelikož přechází do mlíka v naprosto minimální koncentraci (nějaké setiny promile), že aby dítko dostalo dávku, která by se i jen vzdáleně blížila té, kterou dostane na teplotu, tak ty bys byla totálně předávkovaná… jinak řečeno, vybodni se na UM a normálně koj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.9.14 02:33

Hele, já když si beru ibalgin (paralen nesmím), tak si vezmu po kojení a je to- teda když to jde vydržet. Obě děti mám naprosto zdravý. Prosím tě nic nevylévej a koj, v porodnici mi říkali to samé, co ti píše @j.a.n.i1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
26.9.14 06:39

Tak nastesti jsem vylila jedno male „ulevove“ odstriknuti a UM jsme dali jen jedno a to jen 50 ml, protoze to maly nechtel a chtel spat :D mi doktor rekl, ze muzu Ibalgin 200 :nevim:
Ale vite jak to je - kazdy rika neco jineho, jeden rika NESMIS druhy zase MUZES :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
26.9.14 08:32

Co vím já, ibáč můžeš, nesmí se jen ve třetím trimestru, kvůli srdíčku miminka.
U nás je ale problém, že malá má na ibuprofen alergii, po kojení se mi celá osypala. Dr. říkala, že to není možný, ale stalo se to i po nurofenu 2×, tak pro mě to je průkazný a na řeči doktorky nedám a všude to hlásím jako lékovou alergii.
Za mě asi hlavně sedovat mimčo, kdyby nebylo v poho, tak to poznáš, ono není dost studií na léky při těhotenství a kojení, která ženská byse taky dobrovolně asi nechala a cpala do sebe kde co pro výzkum nějaké firmy, že? Proto je taky na každým druhým léku napsaný, že se může jen v případě nutnosti a tak nějak, vycházejí asi spíš ze skušeností lékařů, než z testů.
Nevím jak při kojení, ale ve třetím trimestru kdy se už skoro nic nemůže, mi napsali Algifen, zdálo se mi to jako dryák, tak jsem to na pohotovosti konzultovala s porodníkem :-) měl ze mě asi ve dvě ráno děsnou radost :-D ale prý je v pohodě i při kojení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
26.9.14 09:40

@7ikráska No tak jsem to hrotila :) malemu je mesic tak jsem se bala ze mu to muze uskodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
26.9.14 10:14

@Halibar já tě chápu :D, pokaždý když je něco některýmu z mých dětí vyšiluju, i když se jedná o toho patnáctiletýho puberťáka.
Já to taky nemyslela tak, že na to máš kašlat, já vzala ibáč když naše malá měla asi tak jak ten tvůj, trhali mi zub, co mi dr. léčil celý těhu bez umrtvení, řekla sem si, že další návštěvu bych nedala a nechala si zub vytrhnout na pohotovosti, Bolelo to jak kráva :mrgreen: tak mi chlap dal 400 ibalgin, nosí ho u sebe kůli zádům (říkala sem si, že sem všude četla, že nárazově to není problém) a druhej den byla malá ja malina. To sem teprv vyšilovala. Navíc mi dětská tvrdila, že to z toho ibalginu být nemůže, že to bude atop, když sem nesnědla nic co by způsobovalo takový alerg. reakce :nevim:. Jako třetimatka sem už věděla čemu se radši vyhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.9.14 12:34

@7ikráska mně dr taky řekla, že není možný, abych měla alergii mna paracetamol… a vida, mám jí :nevim:

@Halibar dneska mi pediatrička řekla, že při kojení se může víceméně cokoli, že do mlíka se toho dostane tak málo, že to neublíží - říkala, že výjimky jsou, ale že se nemusím bát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
26.9.14 14:29

@atominnka Takze nemusim drzet tu blbou „dietu“ a muzu si dat veproknedlozelo? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.9.14 14:42

@Halibar ehm, jakou dietu? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
26.9.14 19:49
@Halibar píše:
@atominnka Takze nemusim drzet tu blbou „dietu“ a muzu si dat veproknedlozelo? :D

to si musíš vyledovat sama, co dělá mimču zle. U kluka jsem byla do tří msíců na rohlíkách a bramborách s kmínem, nadýmal se úplně po všem co jsme snědla, i jabko jsme si musela oloupat, i hrozny a to sem s hrůzou snědla pár kuliček :-D třetí na tom byla úplně nejlíp, mohla jsem cokoliv, u ostatních stačilo jen pít 2-3× denně hnusnej čaj z kmínu fenyklu a anýzu, omezit cibuli a česnek a vysadit luštěniny, dokud sami děti nelezou, samože zelí kapusta atd je tabu, dokud se děti dost sami nehýbou, aby pomohli peristaltice. Když to tak po sobě čtu, je to fakt dieta :-D No a nebo do prcka cpát sab simplex, nezatěžuje tělo, jak vejde, tak vyjde a na prdíky pomáhá úplně zázračně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.9.14 19:54

Jo takhle jsi mysdlela dietu :-D
Já jedla všechno, týden po porodu segedín a v pohodě. Naštěstí děti na prdy netrpěly… Jediný, co jsem vypustila bylo kafe, protože po něm byly děti hyper a nechtěly spát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
26.9.14 21:39
@atominnka píše:
Jo takhle jsi mysdlela dietu :-D
Já jedla všechno, týden po porodu segedín a v pohodě. Naštěstí děti na prdy netrpěly… Jediný, co jsem vypustila bylo kafe, protože po něm byly děti hyper a nechtěly spát :mrgreen:

Jo, měla jsem to úplně stejně, akorát krom toho, že nechtěli spát, tak ještě ječely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
27.9.14 09:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat